• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ikinci yardım kamyonu Hatay'a gidiyor
Yaşam
Yayınlanma: 02 Haziran 2023 - 13:08
Güncelleme: 02 Haziran 2023 - 13:11

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ikinci yardım kamyonu Hatay'a gidiyor

Eskişehir'de "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime, Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda toplanan yardım malzemeleri Hatay'a gönderildi.

Yaşam
02 Haziran 2023 - 13:08
Güncelleme: 02 Haziran 2023 - 13:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eskişehir'de "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime, Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda toplanan yardım malzemeleri Hatay'a gönderildi.

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde yürütülen proje çerçevesinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından depremzedeler için yardım malzemeleri toplandı. Deprem bölgesindeki okullarla kardeş olarak eşleştirilen diğer okullar, vatandaşların ihtiyaçlarını okul idareleriyle istişare ederek belirledi. Öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin organizasyonuyla temel ihtiyaç malzemeleri, kırtasiye eşyaları, bilgisayar, yazıcı, kıyafet ve gıda ürünlerinden oluşan yardımlar toplandı. Kolilenen ve kamyona yüklenen malzemeler, Hatay'ın Hassa ve Samandağ ilçelerindeki kardeş okullara gitmek üzere yola çıktı.

"Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da ikinci yardım kamyonumuzu kaldırdık"

Hızır Bey İmam Hatip Ortaokulunda Din Kültürü Öğretmeni olan Şule Engiz Gül, öğretmenlerin ve öğrencilerin birlikte çalışarak deprem bölgesindeki kardeş okulların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarından bahsetti. Gül, "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi tüm Türkiye'de uygulanan bir proje. Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde yürütülüyor. Bu proje çerçevesinde yaptığımız planlama ile bu dönem ve önümüzdeki dönem boyunca deprem bölgesindeki okullarımızla kardeş okul olarak eşleştirildik. Tüm Türkiye'deki ilkokullar, ortaokullar ve liseler deprem bölgesindeki diğer okullarla kardeş okul olarak eşleştirildi. Biz de onların ihtiyaçları neyse idareleriyle görüşerek ihtiyaçları yönünde ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Her okulda değerler kulübü öğretmeni ve öğrencileri var. Öğretmenlerimiz, öğrencilerle birlikte çalışarak kardeş okulların ihtiyaçlarını öğreniyorlar. Velilerle, okul desteğiyle ve öğretmenlerimizin el birliği içerisinde yardım sağlanıyor. Şu an Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da ikinci yardım kamyonumuzu kaldırdık. İlk kamyonumuzu ise Nisan ayında kaldırdık. Biz her zaman deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanındayız. Onlara yardımcı olabildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Kızılay kurban vekaleti bedellerini açıkladı
Kızılay kurban vekaleti bedellerini açıkladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi