• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Eskişehir Milletvekili Hatipoğlu, AK Parti'ye katılma sürecini değerlendirdi:
Siyaset
Yayınlanma: 20 Kasım 2023 - 16:34

Eskişehir Milletvekili Hatipoğlu, AK Parti'ye katılma sürecini değerlendirdi:

"Maddi manevi hiçbir beklenti olmadan, Türkiye Yüzyılı'na inandığım için, Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt içi, yurt dışı politikalarına inandığım için AK Parti'ye geçtim. Milli duruştan, yüzde yüz millilikten dolayı geçtim"

Siyaset
20 Kasım 2023 - 16:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, İYİ Partiden istifa ederek AK Parti'ye katılmasına ilişkin, "Maddi manevi hiçbir beklenti olmadan, Türkiye Yüzyılı'na inandığım için, Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt içi, yurt dışı politikalarına inandığım için AK Parti'ye geçtim. Milli duruştan, yüzde yüz millilikten dolayı geçtim." dedi.

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatipoğlu, gazetecilere, 2024 yerel seçimlerinin yaklaştığını ve bu seçimle ilgili herkesin kendisini motive etmesini istediğini söyledi.

Eskişehir'in beceriksiz ve sadece bahane üreten bir yönetimin altında günden güne eridiğini belirten Hatipoğlu, şunları dile getirdi:

"Kendimizi doğru anlatıp vatandaşlarımızın gönlüne girip bu seçimi almak, Eskişehir'i AK Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak boynumuzun borcu olmalıdır. Geçenlerde yeni seçilen CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ne diyor? 'Elimizdeki üç büyükşehir belediyesinde oylarda gerileme var.' diyor. Bu belediyelerden birincisi Eskişehir. Allah'a şükürler olsun, vatandaşlarımız da 'Artık bunlara yeter.' diyor. Çok çalışacağız, hiç yorulmayacağız. Eskişehir'i bir AK Parti belediyesi yapacağız."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisinin AK Parti'ye geçmesini "siyasi dolandırıcılık" olarak nitelendirmesiyle ilgili düşüncesinin sorulması üzerine Hatipoğlu, "Ben hep şöyle düşünürüm. Bir işe girerken değil çıkarken insanın kalitesi belli olur. Onun için ben İYİ Parti defterini kapattım. İYİ Partiyle ilgili bundan sonra ağzımdan üzerimize bir iftira atılmadığı sürece kötü bir şey duyamazsınız. Söylemek de istemiyorum. Ben o defteri kapattım." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığıyla ilgili kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu belirten Hatipoğlu, şunları söyledi:

"Ben aday olsam da veya Eskişehir'e yakışacak başka bir büyükşehir belediye başkan adayı olsa da elimizden gelen çalışmayı yapacağız ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ben veya başka bir AK Parti'li arkadaşımızla kazanacağız. Bazı gazeteciler bana mail atmış, sormuşlar, 'Siz, AK Parti'ye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak için mi geçtiniz?' Kesinlikle öyle bir şey yok ancak bugün itibarıyla böyle bir süreç var. Belediye seçimleri var. Zamanlamayla alakalı bir şey bu. Kesinlikle ne AK Parti'den bana böyle bir taahhüt var ne de benim böyle bir beklentim oldu. Maddi manevi hiçbir beklenti olmadan, Türkiye Yüzyılı'na inandığım için, Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt içi, yurt dışı politikalarına inandığım için AK Parti'ye geçtim. Milli duruştan, yüzde yüz millilikten dolayı geçtim."

- "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti'ye kazandıracağım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı göstermek isterse bu teklifi kabul edeceğini söyleyen Hatipoğlu, "Ancak başka bir adayımız da olsa ben kendim aday olmuşum gibi gece gündüz çalışacağım. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti'ye kazandıracağım." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in kendisi için ne söylediğinin artık çok bir öneminin olmadığını dile getiren Hatipoğlu, "Ben önüme bakıyorum, 'Eskişehir' diyorum. Bundan sonra Eskişehir harici ağzımdan hiçbir şey duyamayacaksınız." diye konuştu.

Eskişehir İYİ Parti Teşkilatında kendisiyle yola devam etmek isteyen birçok arkadaşının bulunduğunu belirten Hatipoğlu, "Bunların sayısı 500'ün üzerinde. Ben ayrılmadan önce, ayrıldıktan sonra ve bundan sonraki süreçte de ayrılıp benim yol yürüdüğüm yerde yol yürümek istiyorlar. Bunlarla da ilgili önümüzdeki günlerde AK Parti'mize katılımlar olacak." dedi.

Hatipoğlu, "Genel seçimlerde size oy veren bir kitle vardı. O kitleye nasıl seslenmek istersiniz?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"O kitleyle de şöyle bir iletişimimiz var, çok enteresan. Aslında çoğu da bu durumdan çok memnun çünkü şunları söylüyorlar, diyorlar ki: 'Siz, hizmet etmek istiyorsunuz. Orada o imkanı bulamadınız. AK Parti'de, hükümette Eskişehir'e hizmet etmek isteyen biri olarak daha büyük imkanlar bulacaksınız.' diyorlar. 90 bin oy aldım. Bu 90 bin oyun Eskişehir'in içindekiler bilmez, bir kısmı da herhalde Nebi Hatipoğlu'nun kendi oyunudur. Bu arkadaşlar AK Parti'den de olsun, MHP'den de olsun, diğer partilerden de olsun bizi sevdikleri, saydıkları için oy veren insanlar da var. Bunların sayısının 40 binin üzerinde olduğunu düşünüyoruz."

Toplantıda AK Parti Eskişehir milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan, AK Parti MKYK Üyesi Ali Demirel ve İl Başkanı Süleyman Reyhan da Hatipoğlu'na 'Hoş geldiniz' diyerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Reyhan tarafından Hatipoğlu'na günün anısına "Bir liderin doğuşu Recep Tayyip Erdoğan" kitabı hediye edildi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bayrak tartışması organizasyonu iptal ettirdi
Bayrak tartışması organizasyonu iptal ettirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum Valiliği'nde il yöneticileri ile bir araya geldi
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum Valiliği'nde il yöneticileri ile bir araya geldi
Bakan Göktaş: "Yapılan atamalarla kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı"
Bakan Göktaş: "Yapılan atamalarla kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Son Haberler
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu Kapanış Toplantısında yaptığı konuşmada, "Kazakistan'la ekonomik ilişkilerimizin her geçen gün daha da ileriye gitmesinden bahtiyarız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu...
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
Kahramanmaraş'ta özel çocuklara özel gün
Kahramanmaraş'ta özel çocuklara özel gün
Milli Savunma Bakanı Güler, video telekonferans toplantısında konuştu:
Milli Savunma Bakanı Güler, video telekonferans toplantısında konuştu:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi