• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. ETÜ'de hemşirelik mesleğinin geleceği konuşuldu
Yaşam
Yayınlanma: 17 Mayıs 2023 - 09:35
Güncelleme: 17 Mayıs 2023 - 09:36

ETÜ'de hemşirelik mesleğinin geleceği konuşuldu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Münasebetiyle Panel düzenledi.

Yaşam
17 Mayıs 2023 - 09:35
Güncelleme: 17 Mayıs 2023 - 09:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ETÜ'de hemşirelik mesleğinin geleceği konuşuldu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Münasebetiyle Panel düzenledi.

Hemşirelerin topluma yaptığı katkıları onurlandırmak ve hemşirelik mesleğinin geleceğini konuşmak amacıyla düzenlenen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Elanur Yılmaz Karabulutlu ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Çevrim içi olarak düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Çakmak, hemşirelerin sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde en önemli unsurlardan biri olduğunu belirterek: "Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin "Herkes için Sağlık" ilkesini benimseyen hemşireler birey, aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada ekibin en etkin üyesi olma konumundadır. Hemşirelik, özveri isteyen bir meslektir. Florance Nightingale'in Kırım Savaşı sırasında yaşanan dizanteri ve kolera salgınında binlerce askerin hayatını kaybettiği bir dönemde yaptığı analizler ve hemşirelik uygulamaları ile mortalite hızını ciddi boyutlarda düşürmesi; geçmişte yaşanan salgınlarda hemşirelerin ön cephede yer aldığının ve hizmetlerinin ne kadar etkin olduğunun en önemli örneğidir ve bunu Covid 19 pandemisi bizlere tekrar göstermiştir. Tüm dünyada hemşireler, pandeminin gerçek kahramanları olarak kabul edilmiş ve toplum tarafından önemleri daha fazla anlaşılır hale gelmiştir. Bu özel gün vesilesiyle, kaliteli bakım ve bu bakımı sağlayacak hemşirelerin yetiştirilmesinden sorumlu eğitim ve eğitici kalitesinin öneminin yanı sıra mesleği değiştirecek ve geliştirecek kişilerin, siz değerli hemşireler ve geleceğin hemşireleri olacağı gerçeğine de vurgu yapmak istiyorum. Sözlerimi tamamlarken bu güzel etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı gönderiyorum" diye konuştu.

Rektör Çakmak'ın konuşmasının ardından panelistler geleceğin lisansüstü hemşirelik eğitimi, hemşirelik mesleğinin geleceği ve öğrenci gözüyle hemşirelik mesleği konuları hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Program Kahramanmaraş merkezli depremlerde görev alan hemşirelerin deneyimlerini paylaşması ile sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Son Haberler
Malazgirt'te "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu düzenlendi
Malazgirt'te "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları"...
Kars'ta tefecilik operasyonu: 21 milyonluk çek-senet, tapular ve uyuşturucu ele geçirildi
Kars'ta tefecilik operasyonu: 21 milyonluk çek-senet, tapular ve...
MTK öğrencileri Kaunos Antik Kenti ve DEKAMER'i ziyaret etti
MTK öğrencileri Kaunos Antik Kenti ve DEKAMER'i ziyaret etti
Şemdinli'de minibüs yoldan çıktı: 3 yaralı
Şemdinli'de minibüs yoldan çıktı: 3 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz. Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini ihlal eden bu provokatif eyle
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki...
Avukattan, Dina'nın 6 bin dolarlık otopsi masrafını karşılamayan Gabon Büyükelçiliği'ne tepki
Avukattan, Dina'nın 6 bin dolarlık otopsi masrafını karşılamayan Gabon Büyükelçiliği'ne tepki

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi