• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Euromaster, araç sahiplerini yaz lastiklerine geçmeleri konusunda uyardı
Ekonomi
Yayınlanma: 07 Nisan 2023 - 12:44

Euromaster, araç sahiplerini yaz lastiklerine geçmeleri konusunda uyardı

Euromaster Türkiye Genel Müdürü Guillaume Wisselmann: - "Lastikler, üretim tarihinden itibaren 10 yıl süreyle kullanılabilir. Bu süreyi geçen lastikler fonksiyonlarını zamanla yitirir. Lastikler ağır koşullarda kullanıldıysa ve saklama koşullarına özen gösterilmediyse bu süre daha da kısa olacaktır"

Ekonomi
07 Nisan 2023 - 12:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Euromaster, kış lastiği uygulamasının bitmesiyle birlikte araç sahiplerini Türkiye’nin 50 ilinde yer alan 157 servis noktasına bekliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Michelin Grubu çatısı altında, lastik ve araç bakım hizmeti sunan Euromaster, hava sıcaklığının artmaya başlaması ve kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle araç sahiplerini yaz lastiklerine geçmeleri konusunda uyardı.

Kış lastiği uygulaması sonrasında araç sahiplerinin en büyük sorunu olan saklama aşamasına "Master Otel" ile etkili bir çözüm üreten Euromaster, ışıksız, kuru ve serin bir saklama ortamı oluşturarak lastiklerin kullanım ömrünü de artırıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Euromaster Türkiye Genel Müdürü Guillaume Wisselmann, Master Otel ile ilgili bilgiler verdi.

Lastiklerin üretim tarihinden itibaren 10 yıl süreyle kullanılabileceğini belirten Wisselmann, şunları kaydetti:

"Bu süreyi geçen lastikler fonksiyonlarını zamanla yitirir. Lastikler ağır koşullarda kullanıldıysa ve saklama koşullarına özen gösterilmediyse bu süre daha da kısa olacaktır. Keza 1 Nisan 2023 tarihi itibarıyla artık araç kullanıcıları ve filo sahiplerinin, kış lastiklerini en uygun alanlarda muhafaza etmeleri gerekiyor. Biz de Euromaster olarak teknik gereksinimlere uygun lastik otellerimizle lastiklerin ömrünü uzatıyor ve uzman ekibimizle bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de pek çok noktaya ulaşabilecek şekilde yaygın olarak lastik saklama hizmeti veriyoruz.

Kış lastiklerinin yuvarlanma direnci yüksek. Yaz aylarında kullanıldığında yuvarlanma direnci artan kış lastikleri yüzünden, araçta bir enerji kaybı oluşur ve bu da yakıt tüketiminin artmasına sebep olur. Aynı sebeple kış lastiklerinin sıcak havalarda kullanılması, karbon salınımını da negatif yönde etkiliyor. Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda optimum performans sergilemek için özel olarak üretilmiştir. Yaz mevsiminde kullanıldığında bu özelliğini kaybetmeye başlar. Sıcak havalarda daha çok aşınacağı için erken aşınma, performans kaybı gibi sorunlara neden olur. Bu durumda da aracın yol tutuşu zayıflar, fren mesafesi artar, dolayısıyla da sürüş güvenliğini azaltır."

Euromaster'ın lastik oteli hizmetiyle ilgili detaylı şekilde tüm bilgilerin yer aldığı web sitesi üzerinden kapasite ve müsaitlik durumuyla birlikte fiyat teklifi alınabiliyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra arkadan çarpma sonucu meydana gelen trafik kazasında 13 kişi yaralandı.
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra...
Esenyurt'ta konut projesini işgal eden silahlı çeteye 6 ilde operasyon: 29 gözaltı
Esenyurt'ta konut projesini işgal eden silahlı çeteye 6 ilde operasyon: 29 gözaltı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi