• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ev temizliği, bel fıtığına sebep olabilir
Sağlık
Yayınlanma: 31 Ekim 2022 - 09:34
Güncelleme: 31 Ekim 2022 - 09:38

Ev temizliği, bel fıtığına sebep olabilir

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhan Toğuşlu, bel fıtığına kadınlarda daha sık rastlandığına değinerek, "Ev temizliği önemli bir sebep. Koltuk kaldırmak, halıyı silkelemek, pencereyi silerken uzanmak gibi zorlu hareketler fıtığa sebep olabilir. Temizlik yaparken sağlığınızdan olmayın" dedi.

Sağlık
31 Ekim 2022 - 09:34
Güncelleme: 31 Ekim 2022 - 09:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ev temizliği, bel fıtığına sebep olabilir
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhan Toğuşlu, bel fıtığına kadınlarda daha sık rastlandığına değinerek, "Ev temizliği önemli bir sebep. Koltuk kaldırmak, halıyı silkelemek, pencereyi silerken uzanmak gibi zorlu hareketler fıtığa sebep olabilir. Temizlik yaparken sağlığınızdan olmayın" dedi.Bel fıtığının her yaşta görülebileceğini belirten Acıbadem Bursa Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhan Toğuşlu, "14 yaşında bir çocuğu bel fıtığından dolayı ameliyat ettiğimi biliyorum. Her yaş grubunda görülebiliyor. L 4-5 seviyesi dediğimiz lomber 4-5 bölgesinde fıtık sıklıkla karşımıza çıkıyor. Kadınlarda daha fazla görülüyor. Yaş, ağır egzersizler, ağır iş yapmak ve genetik sebeplerle karşımıza çıkabiliyor" diye konuştu.Kadınların kas ve kemik yapılarının erkeklere göre daha zayıf olduğunu belirten Dr. Toğuşlu, "Koltuğu kaldırmak, halıyı silkelemek, ani ters hareket yapmak fıtığa sebep olabiliyor. Evin içinde kanepeyi kaldırmaya çalışmak, pencereyi silerken uzanmak da öyle. Ev temizliği yapanlara önerim, birinden yardımcı olmalarını talep etmeleri, ağır yükleri tek başına değil yükü bölüşerek kaldırmalarıdır" şeklinde konuştu.Her fıtığı ameliyat etmediklerini belirten Dr. Toğuşlu, hastaya yapılan detaylı muayene ve çekilen MR görüntüsüyle eşleşme sağlanırsa o zaman cerrahi planlama yapıldığını söyledi. Fıtığın, fizik tedavi ya da evde yapılabilecek egzersizlerle, bazen de ilaç tedavisiyle, ameliyata gerek duymadan gerileyebileceğini ifade eden Toğuşlu, "Cerrahi boyuta gelmiş olan bir fıtık için bacakta uyuşmalar, güç kayıpları gibi durumlar görürsek o zaman hasta cerrahi adaydır. Hastayı vakit kaybetmeden gereken cerrahi işlemi yaparak sağlığına kavuşturmaya çalışıyoruz. Doğru zamanda yapılmayan cerrahi işlemler sonrasında ya da hastanın kendine dikkat etmediği durumlarda nüks durumu söz konusu olabiliyor. Hastanın durumuna göre yapılan muayene sonucunda tekrar cerrahi gerekebiliyor" dedi."Her bel ağrısı fıtık değildir"Her bel ağrısının fıtık olmadığının altını çizen Dr. Toğuşlu, "Halkımız arasında yanlış bilinen şeylerden bir tanesi de bu. Yoldan geçen yüz kişiyi çevirsek ve hepsine MR çekip muayene etsek yüzde 80'inde ufak tefek yapılar göreceğiz. Bu cerrahi işlem gerektirecek bir durum değildir. Belim ağrıyor diye cerrahi işlem olacak diye kaide yok. Bunun bazıları ilaçlarla geçebiliyor. Kasın kasılmasıyla alakalı bir durum olabiliyor. Vereceğimiz birkaç ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlarla bile kendiliğinden geçebiliyor. Ancak bacak ağrısı yaşıyorsa bacağında güçsüzlük yaşıyorsa o zaman işin boyutu değişiyor" diye ifade etti."Orta sertlikte bir yatak gerekir"Bel fıtığı olan kişilerin ağrılarını azaltmak için yataklarına da dikkat etmeleri gerektiğinden bahseden Dr. Toğuşlu, "Bu kişilere mutlaka orta sertlikte bir yatak tavsiye ediyoruz. Ayrıca pozisyon değiştirerek uyumaları da daha sağlıklı olacaktır" dedi.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Son Haberler
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Suç makinesi 5 kilometre kovalamacanın ardından böyle yakalandı
Suç makinesi 5 kilometre kovalamacanın ardından böyle yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi