• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Evinin enkazından çıkartılan Hataylı sporcu, hedeflerinden vazgeçmeyerek başarıya ulaştı
Spor
Yayınlanma: 10 Nisan 2023 - 11:07

Evinin enkazından çıkartılan Hataylı sporcu, hedeflerinden vazgeçmeyerek başarıya ulaştı

İzmir'deki Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda ikinci olan Barış Üstün: - "Beni enkazdan çıkartanlara ilk olarak 'Ağabey çantam içeride. Benim yarışmam var. Lütfen o çantayı da alır mısınız, antrenmanlara gideceğim.' dedim" - "Beni bu zorlu süreçte psikolojik olarak ayakta tutabilecek tek şeyin hedeflerime koşmak olduğunu biliyordum"

Spor
10 Nisan 2023 - 11:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
FERDİ UZUN/MEHMET ÇALIK - Depremin etkilediği Hatay'ın İskenderun ilçesinde enkazdan çıkartılan Barış Üstün, zorluklara rağmen hedeflerinin peşinde koşarak Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda ikinci oldu.

Mustafa Kemal Mahallesi'nde Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'na hazırlanan 26 yaşındaki Barış Üstün, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlere evde yakalandı.

Evlerinin bir bölümü yıkılan Üstün, yaklaşık bir saat enkazda kaldı. Ayağından yaralanan Üstün, komşularının yardımıyla enkazdan çıkartıldı.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Üstün'ün şampiyonaya hazırlandığı spor salonu da depremde yıkılınca Adana'ya yakınlarının yanına gitti.


- Madalyayı annesine moral olsun diye hediye etti

Üstün, Adana'da da salonların kapalı olmasından dolayı Şırnak'ın Cizre ilçesinde kendisi gibi şampiyonaya hazırlanan arkadaşının yanına yerleşti.

Bir süre sonra çalışmalarına Antalya'da devam eden Üstün, daha sonra da İzmir'e geçti.

Depremin acısına rağmen çalışma azminden vazgeçmeyen genç sporcu, 1 Nisan'da İzmir'deki Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda yaklaşık 500 sporcunun katıldığı ve kendi kategorisindeki 14 kişi arasında 2. oldu.

İskenderun'a gelen Üstün, madalyayı çadırda kalan annesine moral olsun diye hediye etti.


- Hiç pes etmedi, aralıksız çalıştı

Üstün, AA muhabirine, depremde önce gardırop ardından molozlar üzerine düşmeye başladığını, öleceğini düşündüğünü söyledi.

Deprem sabahı antrenmana gideceğini aktaran Üstün, çantasını hazırlayıp yatağının yanına bıraktığını dile getirdi.

Enkazdan kurtarılınca aklına çantasının geldiğini anlatan Üstün, şöyle konuştu:

"Beni enkazdan çıkartanlara ilk olarak 'Ağabey çantam içeride. Benim yarışmam var. Lütfen o çantayı da alır mısınız, antrenmanlara gideceğim.' dedim. Sağ olsunlar, onlar da çantayı aldılar. Hayalim vücut geliştirmede başarılar elde etmekti. O kupayı, madalyayı almak benim hayattaki en büyük hayallerim arasında yer alıyordu. Asla pes etmedim."

"Depremin psikolojik etkisini spora sarılarak atlatmaya çalıştım." diyen Üstün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Beni bu zorlu süreçte psikolojik olarak ayakta tutabilecek tek şeyin hedeflerime koşmak olduğunu biliyordum. Böyle hareket etmeseydim, sıkıntılarım artacaktı. Depremden sonra da düzenli ve disiplinli şekilde antrenmanlarıma devam ettim. Çok zorlu bir süreçten geçtim. Çok şükür başarıya ulaşabildim, hayallerime kavuştum."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Samsunspor, Çaykur Rizespor karşısında 3 puanla tanışmak istiyor
Samsunspor, Çaykur Rizespor karşısında 3 puanla tanışmak istiyor
Kayserispor; Iğdır FK maçı hazırlıklarını tamamladı
Kayserispor; Iğdır FK maçı hazırlıklarını tamamladı
Karacabey Belediyesporlu sporcu Kore'de Türkiye'yi temsil edecek
Karacabey Belediyesporlu sporcu Kore'de Türkiye'yi temsil edecek
Dünya minderinde Malatya'ya gümüş gururu
Dünya minderinde Malatya'ya gümüş gururu
Son Haberler
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "Savaşı şimdi sona erdirmemiz daha iyi olur. Çünkü güç ve itibar açısından üstün durumdayız ve tüm dünya zaferimizi kabul ediyor" dedi.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "Savaşı şimdi sona erdirmemiz...
Samsunspor, Çaykur Rizespor karşısında 3 puanla tanışmak istiyor
Samsunspor, Çaykur Rizespor karşısında 3 puanla tanışmak istiyor
Diyarbakır'da örtü yangını
Diyarbakır'da örtü yangını
Canik Karakucak Güreş Festivali başlıyor
Canik Karakucak Güreş Festivali başlıyor
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola nedeniyle 2 bin 500'den fazla kişi öldü
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola nedeniyle 2 bin 500'den...
Gazi Üniversitesi TÖMER'den, afetlerde tercümanlık hizmetlerine katkı verecek proje
Gazi Üniversitesi TÖMER'den, afetlerde tercümanlık hizmetlerine katkı verecek proje

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi