• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Evyap, deprem bölgesinde hijyen istasyonu ve mobil berber projesini hayata geçirdi
Genel
Yayınlanma: 07 Haziran 2023 - 11:01
Güncelleme: 07 Haziran 2023 - 11:01

Evyap, deprem bölgesinde hijyen istasyonu ve mobil berber projesini hayata geçirdi

Genel
07 Haziran 2023 - 11:01
Güncelleme: 07 Haziran 2023 - 11:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Evyap, deprem bölgesinde hijyen istasyonu ve mobil berber projesini hayata geçirdi
- KİŞİSEL temizlik ve bakım şirketi Evyap bünyesinde bulunan Duru ve Arko Men, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde hijyen ve kişisel bakım sorununa çözüm üretmek üzere hazırladığı 'Temizlik İstasyonları ve Mobil Berber TIR'ı' projelerini Hatay'da başlattı.

Proje kapsamında Samandağ ilçesinde bulunan çadır kentlerde oluşturulan 5 ayrı noktada içerisinde duş ve tuvaletlerin bulunduğu temizlik istasyonları kuruldu. ARKO Men ile İstanbul Erkek Berberler Odası iş birliğiyle hazırlanan Mobil Berber TIR'ı da depremzedelerin hizmetine sunuldu. Evyap Kişisel Temizlik Kategori Lideri Bekir Arıcak, Samandağ Kültür Merkezi Çadır Kenti'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Eyvap'ın kuruluşunun 100'üncü yılına yaklaşırken her ihtiyaç duyulan ve yardım gereken noktalarda ellerinden geldiğince olmaya çalıştıklarını belirtti.

SICAKLIĞIN ARTTIĞI BU DÖNEMDE SUYA DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR

Suya ve sabuna erişimi olmayan bölgelerde temizlik istasyonları oluşturduklarını dile getiren Arıcak, şöyle devam etti:

"Evyap Kişisel Temizlik Grubu olarak çadır kentlerde 10 tane temizlik istasyonu oluşturarak yerleştirdik. Depremin ilk günlerinden itibaren Evyap olarak elimizden geldiğince acil noktalara odaklanmıştık. Projemiz suya erişimi olmayan noktalara musluklu bidonlar göndererek başladı. Sonra suya erişimi kalıcı hale getirebileceğimiz kendi konumuz olan kişisel temizliğe odaklanabileceğimiz bu projeyi önerdik. Şu anda ihtiyaç dahilinde valilikle belirlediğimiz 5 noktada 10 temizlik istasyonunun yerleşimini tamamladık. Sıcaklığın arttığı bu dönemde suya, temizliğe erişimi daha zor olan kişiler var burada. Akrabalarını, arkadaşlarını, dostlarını kaybetmiş insanlar burada yaşam mücadelesine devam ediyorlar. Şirket adına bir nebze yaşamlarını kolaylaştıracak bir adım atabildiysek ne mutlu bize."

Evyap Kişisel Bakım Pazarlama Direktörü Zeynep Kalkandelen Kırateli ise Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden bu yana bölgede çeşitli yardım çalışmaları yaptıklarını, depremin ilk dönemlerinde öncelikli olarak gıda yardımında bulunduklarını daha sonra kişisel bakım ve temizlik ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik yardımlara başladıklarını söyledi.

3 BİN KİŞİNİN AYNI ANDA TRAŞ OLABİLECEĞİ BİR KAPASİTESİ VAR

ARKO Men'in İstanbul Erkek Berberler Odası'nın iş birliğiyle Mobil Berber TIR'ı projesini hayata geçirdiğini belirten Kırateli, şöyle konuştu:

"Seyyar bir TIR tasarladık. İçerisinde 3 kişinin aynı anda traş olabileceği bir kapasitesi var. Önümüzdeki bir ay boyunca deprem bölgelerinde olacağız. Samandağ'dan başladık daha sonra Antakya, Islahiye, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a gideceğiz. Ay sonunda projemizi sonlandırmayı planlıyoruz. Bayrama yaklaşırken insanların bakım ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz."

Vatandaşların projeye yoğun bir ilgi gösterdiğini kaydeden Kırateli, ilgiden de oldukça memnun olduklarını belirtti.

İstanbul Erkek Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz ise Evyap'ın projesine ortak olarak destek verdiklerinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Arko Men'in Mobil Berber TIR'ı Hatay Samandağ'dan hareket edip, Antakya, Gaziantep Islahiye, Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki çadır kentleri dolaşacak.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Baraka alevlere teslim oldu
Baraka alevlere teslim oldu
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını kaybetti: Kavga anı güvenlik kamerasında
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını...
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul'da hastane kurulacak
Nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul'da hastane kurulacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi