• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Eyüpsultan'da hayvanseverler kedilere asitli saldırıyı protesto etti
Genel
Yayınlanma: 19 Temmuz 2023 - 11:37
Güncelleme: 19 Temmuz 2023 - 11:37

Eyüpsultan'da hayvanseverler kedilere asitli saldırıyı protesto etti

Genel
19 Temmuz 2023 - 11:37
Güncelleme: 19 Temmuz 2023 - 11:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eyüpsultan'da hayvanseverler kedilere asitli saldırıyı protesto etti
EYÜPSULTAN'da kedilerin üzerine asit döküldüğünü öne süren hayvanseverler Eyüpsultan Kaymakamlığı önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu. Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa şimdiye kadar 50'yi aşkın kedinin yaralandığını söyledi. İstanbul Valiliği'nin bugün yapılan yazılı açıklamada "Güvenlik kamerası olmayan bölgede yapılan soruşturma sonucunda kedilere, yakıcı maddeyle saldırdığı tespit edilen M. K. K. gözaltına alınarak Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

Eyüpsultan Merkez Mahallesi'nde kedilerin üzerinde yanıklar ve sarı lekeler görenler durumu İBB ekiplerine bildirdi. Bir kısım yaralı kedi İBB'nin veteriner kliniğinde bir kısmı ise özel kliniklerde tedaviye alındı. Duruma tepki göstermek için dün Eyüpsultan Kaymakamlığı önünde toplanan hayvanseverler basın açıklaması yaptı. Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara hayvanseverlere bilgi verdi. 

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Şimdiye kadar yaşanan olay sebebiyle ölü kedinin bulunmadığı bilgisini veren Eyüpsultan Kaymakam'ı İhsan Kara, "Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu olayın yaşanmasından dolayı son derece üzgünüz. Kaymakamlık olarak biz bu çalışmaların koordinasyonunda bir daha böyle bir olayın yaşanmaması hususuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kamera görüntüleri inceleniyor. Şahsın ölçüsüz hareketler içinde olduğu fakat yüzünün tanımlanamadığı, tanınırsa yakalanacağı aşikârdır" dedi.

"50'Yİ AŞKIN KEDİ KEZZAPLA YAKILDI"

Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa ise, "Eyüp'te bir ayı aşkın süredir en büyük sahabelerden olan Eyüp Sultan hazretlerinin kabrinin yakınlarındaki mezarlarda hayvanlar kezzap dökülerek yakılıyor. İç organları adeta parçalanarak, işkence edilerek öldürülüyor. Son olayda da çok sayıda bu şekilde kedi bulundu. Orada acı çekmekte olan hayvanlar var. Bu noktada polis devriyesi, gece bekçisi gibi güvenlik önlemlerinin ve kameraların daha da arttırılmasını talep ediyoruz. Bugün orada sadece o zavallı kedilerden değil bir çocuk bir canlı da zarar görebilirdi. Bunun bir kezzap olduğunu veteriner hekimlerimizden öğrendik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait klinikteki kedilerin yanı sıra özel kliniklere giden kedilerde var o bölgenin gönüllüsünün söylediğine göre 50'yi aşkın kedinin zarar gördüğü söyleniyor" dedi.

KEDİLERE, YAKICI MADDEYLE SALDIRDIĞI TESPİT EDİLEN BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "Yayınlanan görüntüler üzerine Eyüpsultan Asayiş Büro ekiplerimiz Piyer Loti mezarlığı bölgesinde inceleme başlatmıştır. Yapılan inceleme sonucunda mezarlık içerisinde ölmüş ya da çeşitli yerlerinden yaralanmış çok sayıda kediye rastlanmıştır. Güvenlik kamerası olmayan bölgede yapılan soruşturma sonucunda kedilere, yakıcı maddeyle saldırdığı tespit edilen M. K. K. gözaltına alınarak Eyüpsultan Polis Merkezi Amirligi'ne teslim edilmiştir. Olay yerinde ve çevresinde bahse konu suçu işlediği düşünülen başkaca şüpheli şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Samsun'da sahte dolarla yakalanan şahsa 2 yıl 1 ay hapis
Samsun'da sahte dolarla yakalanan şahsa 2 yıl 1 ay hapis

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi