• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Eyüpsultan'da "Kudüs Bizim Neyimiz Olur" semineri
Genel
Yayınlanma: 22 Ocak 2024 - 12:18

Eyüpsultan'da "Kudüs Bizim Neyimiz Olur" semineri

Eyüpsultan Belediyesi'nin düzenlediği, edebiyat dünyasının değerli isimleriyle gündemdeki konuların masaya yatırıldığı söyleşi ve sohbet programları devam ediyor. Eğitimci-Yazar Merve Gülcemal ve Yazar-Televizyon Programcısı Bekir Develi'nin katılımlarıyla "Kudüs Bizim Neyimiz Olur?" konulu seminerde, Gazze'de yaşanan insanlık dramına vurgu yapıldı.

Genel
22 Ocak 2024 - 12:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eyüpsultan Belediyesi'nin düzenlediği, edebiyat dünyasının değerli isimleriyle gündemdeki konuların masaya yatırıldığı söyleşi ve sohbet programları devam ediyor. Eğitimci-Yazar Merve Gülcemal ve Yazar-Televizyon Programcısı Bekir Develi'nin katılımlarıyla "Kudüs Bizim Neyimiz Olur?" konulu seminerde, Gazze'de yaşanan insanlık dramına vurgu yapıldı.

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde Eğitimci- Yazar Merve Gülcemal ve Yazar - Televizyon Programcısı Bekir Develi'nin katılımlarıyla "Kudüs Bizim Neyimiz Olur?" konulu bir seminer programı düzenlendi. Söyleşide bütün Müslümanların gönlünde kanayan bir yara olan Filistin özelinde tarihte 'Darü's-selam', yani barış ve huzurun merkezi olan Kudüs konuşuldu. Bekir Develi ve Merve Gülcemal, Gazze'de yaşanan insanlık dramına değinerek İsrail ürünleri için boykot çağrısında bulundu.

"Kaybolan 8 bin kayıp çocuğun akıbetini merak ediyoruz"

Gazze'de devam eden savaşta binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve binlerce de kayıp olduğunu söyleyen Bekir Develi, "Bugün 105 gün oldu, 63 bin yaralımız var. 23 bin insan öldürüldü, bunun 13 bininin kadın ve çocuk olduğunu biliyoruz. Bütün bunların yanı sıra 8 bin de kaybımız var. Kayıp sayısının çok olması bizi endişelendiriyor çünkü biliyorsunuz bu siyonistlerin inancına göre organ bağışı yasak. Fakat ne gariptir organ bağışı yasak olmasına rağmen bunların inançlarına göre dünyanın en büyük üçüncü organ transplantasyon merkezi Tel Aviv'de. Organ topluyorlar. Biz kaybolan 8 bin çocuğun akıbetini çok merak ediyoruz ve o çocuklar için endişeleniyoruz" dedi.

"İsrail'in ekonomik kaynaklarını kesmemiz gerek"

Söyleşide İsrail'in ekonomik kaynaklarının kesilmesi gerektiğini ve boykot işini sokaklara taşıdıklarını vurgulayan Develi, şunları söyledi: "Oradaki sorun yıllardır devam ediyor ve biz yıllardır İsrail'in ürünlerini kullanıyoruz. Siyonistlerin malı mıdır diye düşünmüyorduk. Böyle bir derdimiz yoktu. Demek ki bizim önümüze binlerce ölü çocuğun ölü bedenleri serilmiş olması gerekiyormuş ki biz harekete geçelim. Biz hata etmişiz. Faturanın hepsini İsrail'e kesmek çok konforlu ve güvenli bir limandır ama bizi a noktasından b noktasına götürmez. Eğer bu konuda Allah'ın rızasını celbetmek ve bir yaraya merhem olmak istiyorsak herkes evindeki en büyük boy aynasının karşısına geçip kendi endamına bir bakmalı. Benim varlığım Mescidi Aksa için ne ifade ediyor sorusunu samimi bir şekilde kendisine sormalı. İsrail'in kendi öz kaynağı yok, henüz farkında değiller ama aslında bir devletleri de yok, işgalciler bunlar. Bunların öncelikle ekonomik kaynaklarını kesmemiz lazım çünkü İsrail'de petrol, doğal zenginlik yok, bütün gelirleri ticaretten. Bunların dini imanı para. Eğer bunların parasal kaynaklarına makas atarsanız inanın bunlar geri vites yapacaklar. Biz Filistin inisiyatifi olarak bir boykot kitapçığı hazırladık. Bu kitapçıkta sadece marketlerde satılan İsrail ürünlerinin düzenli bir listesi var. Bu boykot listesini salondaki herkese dağıtacağız."

"Bu zamanın cihadı da boykot"

İsrail ürünlerini boykot için yerli malların tanıtılması gerektiğini ve bu zamanın cihadının boykot olduğunu ifade eden Merve Gülcemal, sözlerine şöyle devam etti: "Bize diyorlar ki Filistin inisiyatifi buluşmalarında, bir araya geliyorsunuz da ne oluyor? Çocukları davet ediyorsunuz bayrak sallatıyorsunuz ne oluyor diyorlar. Belki şu anda Gazze'deki bombaları durduramıyoruz, belki oradaki durumu düzeltemiyoruz ama kendimizi düzeltiyoruz. Ben kendim için yapıyorum bunları, izzetli yaşayabilmek, Allahu Tealaya verebilecek bir cevabım olması için yapıyorum; çünkü bana soracak. Küçükler büyüyecek beş yıl on yıl sonra bizim bu konuda ne yaptığımızla ilgili çocuklarımıza verebileceğimiz bir cevabımız olmalı. İnanın çocuklar biz yetişkinlerden daha temiz kaldıkları için çok daha samimi bir şekilde bu davaya asılıyorlar. Boykot için ne yapabiliriz? Bizim yapmamız gereken şey sosyal medyada ve mahallelerimizde yerli ürün tanıtımı yapın, çok samimi söylüyorum bunu yapmak zorundayız. Bu zamanın cihadı da bu. Evet bu deterjan çay lekesini çıkarmıyor ama kan lekesi de bırakmıyor. Günü Gazze'yi anmadan bitiremeyiz."

"İsrail'in dini imanı para"

Programın sonunda Bekir Develi ve Merve Gülcemal'e katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdiminde bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Aliya İzzetbegoviç'in bir sözü var zulmü unutursanız zulüm tekrarlanır diyor. Biraz önce hocamın da dediği gibi bunların dini imanı para. Biz Elhamdülillah dediğimizde nefes aldığımızı hissediyoruz ama onlar para aldıklarında nefes aldıklarını hissediyorlar. İnşallah hep birlikte elimizden geleni yapacağız, cihadın küçüğü büyüğü olmaz herkes kendi gücü ölçüsünde yapar" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri yeni kanallar oluşturacağız"
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri...
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara karıştı
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara...
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca sıcak çorba ikramı
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca...
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Süper Lig'in 22. haftasında oynanacak RAMS Başakşehir - Fenerbahçe maçını Abdulkadir Bitigen yönetecek.
Süper Lig'in 22. haftasında oynanacak RAMS Başakşehir - Fenerbahçe maçını Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi