• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda test sürüşü heyecanı
Genel
Yayınlanma: 10 Mayıs 2023 - 15:43
Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 15:45

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda test sürüşü heyecanı

İzmir'de, hafif raylı sistemin dördüncü aşamasını oluşturan Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun ilk yolculu test sürüşü gerçekleştirildi. İzmirlilerin de heyecanla beklediği ilk sürüşün ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Baştan beri kararlıyız. İzmir'i demir ağlarla öreceğiz. İzmirliler çok daha iyisini hak ediyor. İzmir'e hayırlı olsun" dedi.

Genel
10 Mayıs 2023 - 15:43
Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 15:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'de, hafif raylı sistemin dördüncü aşamasını oluşturan Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun ilk yolculu test sürüşü gerçekleştirildi. İzmirlilerin de heyecanla beklediği ilk sürüşün ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Baştan beri kararlıyız. İzmir'i demir ağlarla öreceğiz. İzmirliler çok daha iyisini hak ediyor. İzmir'e hayırlı olsun" dedi.

İzmir'de, Fahrettin Altay Meydanı'ndan Narlıdere Kaymakamlığı önüne kadar uzatılan metrosunun ilk deneme sürüşü yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde yapılan deneme sürüşüne; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP ve Millet İttifakı milletvekilleri ile adayları, ilçe belediye başkanları, Millet İttifakı'nın il başkanları ile ilçe başkanları ve basın mensupları katıldı. 7,2 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyondan oluşan metro hattının önümüzdeki aylarda açılması planlanıyor.

Soyer: "Gerçekten zor bir süreçti"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk sürüşün ardından, "Çok heyecanlı bir gün. Buraya hep çizmeyle geldiğimizi hatırlıyorum, ilk defa normal ayakkabılarımızla geldik. Baştan sonra hattı geçtik. Bu pandemi dönemi öyle bir dönemdi ki bin 100 kişinin çalıştığı bir çalışma esnasında 900 kişi Covid olmuştu. Bunların hem işi bırakmadan işe devam etmelerini sağlamamız hem sağlıklarını korumaya devam etmemiz hem emeklerinin karşılığı olan maaşlarını ödeyebilmemiz gerçekten çok zor süreçti" dedi.

"Açılışı öne çekmeye gayret edeceğiz"

Durmadan çalıştıklarını ve hiç ara vermediklerini söyleyen Başkan Soyer, "Bizim için başından bu bir kararlılık ve direnç meselesiydi. Her krizde pandemide depremde bu işin durmaması gerekir devam etmesi gerekir inancını taşıdık. O nedenle bu kararlılığın direncin meyvesidir bugün topladığımız. Tüm arkadaşlarımın büyük emekleri sonucunda, inançlar, gayretleri sonucunda bu noktaya gelmiştir. Her birine ayrı ayrı minnettarım. Bu süreç 253 milyon Euroluk öngörüyle başlamıştı, tamamladığımız noktada 285 milyon Euro'yu bulduk. Kendi öz kaynaklarıyla, bulduğu finansman kaynaklarıyla yapılmış Türkiye'deki tek metrodur. İzmir, U'su olmayan tek şehirdir. İzmir'de metro hatları İzmir Büyükşehir Belediyesinin alınteri ile bilek hakkı ile yapılmış metrolardır. Gurur duyuyoruz. Yaklaşık 14,5 kilometrelik tüneller, 7 istasyon, 27 kilometrelik bir güzergah aslında karayolu ile gittiğinizde 47 kilometreyi bulan bir güzergah. Hem Balçova hem kaymakamlıkta insanların araçlarını bırakabilecekleri metroya binmesine imkan verecek 219 araçlık otoparklar. Tümüyle detayları düşünülmüş ve çok iyi tamamlanmış metrodayız. 9 Eylül ya da 29 Ekim gibi açmayı düşünüyoruz ama başarabilirsek öne çekmeye gayret edeceğiz. Daha erken tarihte bitirmeyi hedefliyoruz. Baştan beri kararlıyız, İzmir'i demir ağlarla öreceğiz" şeklinde konuştu.

İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Ertan Sayılkan da, "Bu büyük hizmetin işletmeye başlaması için artık son düzlükteyiz. Çevreci ve ekonomik olan raylı sistemler şüphesiz erişimde ve ulaşımda büyük kolaylıklar sağlayacak" diye aktardı.

285 milyon Euro'ya mal oldu

Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14,5 kilometre tünel açıldığı, hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işlerin sürdüğü ifade edildi. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında, toplamda 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da yapıldı. İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018'de 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi. Bu bedel, keşif artışları ile bugün itibariyle 285 milyon Euro'yu buldu. Hattın tamamlanmasıyla birlikte İzmir'in kuzeyindeki Bornova ilçesi ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanacak. Bir uçtan biniş yapan yolcu diğer uca 45 dakikada ulaşacak. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık 47 kilometreyi buluyor. Bu güzergâh, motorlu taşıtlarla özellikle trafiğin yoğun olduğu zaman dilimlerinde 1,5-2 saatte alınabiliyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Üniversite ve sanayi, "vizyon" için buluştu
Üniversite ve sanayi, "vizyon" için buluştu
Akyazı'da 5 bin öğrenci tiyatro ile buluşuyor
Akyazı'da 5 bin öğrenci tiyatro ile buluşuyor
Narman Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet coşkusu
Narman Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet coşkusu
Akçadağ'dan Vali Küçük'e hayırlı olsun ziyareti
Akçadağ'dan Vali Küçük'e hayırlı olsun ziyareti
Bolu'da tomrukların arasına sıkışan yavru tavşanı ormancılar kurtardı
Bolu'da tomrukların arasına sıkışan yavru tavşanı ormancılar...
Aydem Enerji, Türkiye'nin en iyi işverenleri listesine 9 şirketiyle girdi
Aydem Enerji, Türkiye'nin en iyi işverenleri listesine 9 şirketiyle girdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi