• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. FAO destekçisi, oyuncu Engin Altan Düzyatan'dan su tasarrufu çağrısı:
Ekonomi
Yayınlanma: 16 Ekim 2023 - 14:27

FAO destekçisi, oyuncu Engin Altan Düzyatan'dan su tasarrufu çağrısı:

"Yemeklerde kullandığımız sudan, öz temizliğimiz ve bahçede kullandığımız suya kadar birçok farklı alanda kendimizi eğitmemiz ve suyu tasarruflu kullanmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor" - "Bunlar aslında çok basit ve hayatımızda vakit almayacak şeyler, sadece farkındalığımızı o yöne çevirmemiz ve bunlar için harekete geçmemiz gerekiyor"

Ekonomi
16 Ekim 2023 - 14:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MUSTAFA ÇALKAYA - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) destekçisi, oyuncu Engin Altan Düzyatan, su tasarrufu çağrısında bulunarak, "Yemeklerde kullandığımız sudan, öz temizliğimiz ve bahçede kullandığımız suya kadar birçok farklı alanda kendimizi eğitmemiz ve suyu tasarruflu kullanmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor." dedi.

Düzyatan, Tarım ve Orman Bakanlığınca Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen etkinliğin ardından, konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Yaklaşık 9 yıldır su konusunda çalışma yapmak istediğini belirten Düzyatan, Afrika seyahatinde, yerli halkın temiz suya ulaşımının olmadığını ve su için günlerce yürümek zorunda kaldıklarını gördüğünü söyledi. Düzyatan, bunun üzerine, Afrika'da konuyla ilgili bir belgesel yaptığını ve geliriyle su kuyuları açtırdığını anlattı.

Düzyatan, dünyanın çeşitli yerlerinden girişimlerle Afrika'ya yardım etmek için su kuyuları açıldığını fakat devamının getirilmediğini vurgulayarak, "Afrika'ya yapılan yardımların düzenli ve sürdürülebilir olması, aslında o toplumları bir şekilde refaha kavuşturabiliyor. Su stresini yaşayacağımız yıllar olarak 2030-2050'ler konuşuluyor. Bunlar çok yakın yıllar. O yüzden de bu strese girmeden aslında alabileceğimiz önlemleri alırsak, Afrika'daki insanların düştüğü pozisyona düşmek zorunda kalmayız. Burada bireysel olarak herkesin elinden geleni yapması ve bir seferberlikle çalışması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Modern toplumlarda suyun çok hızlı tüketildiğini ve bunun nedenlerinden birinin de plastik kirliliği olduğunu belirten Düzyatan, temiz gibi görünen suların mikroplastiklerle dolu olduğunu ve insan kullanımına uygun olmayan sular haline geldiğini anlattı.

Düzyatan, su konusunda daha fazla farkındalık yaratmak amacıyla çalışırken yollarının FAO ile kesiştiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suyun önemini herkese duyurmak ve elimizden geldiği kadar bireysel olarak da alabileceğimiz önlemleri alıp, suyumuzu doğru şekilde tasarruflu kullanmayı halkımıza öğretebilmek, gösterebilmek ve bunun için destek olabilmek istiyorum. Aslında burada, devletlerin aldığı önlemler asıl büyük parçayı oluşturuyor. Çünkü bütün dünyada suyun yüzde 70'i tarımda kullanılıyor. Türkiye'de yüzde 77'si tarımda kullanılıyor. Doğal olarak tarım alışkanlıklarımızı değiştirdiğimizde bir şekilde suyumuzu daha fazla tasarruflu kullanıyor olacağız. Bunun için de Sayın Emine Hanım'ın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan) önderliğinde de başlatılan bir proje var. Ülke olarak sularımızı artık israf etmeden daha bilinçli şekilde kullanmaya başlıyoruz aslında. Ben de burada bir farkındalık oluşturabilmek adına elimden geldiği kadar bana düşen vazife ne varsa bir şekilde yerine getirmeye çalışıyorum."

Su tasarrufu konusunda alışkanlıkların çocukluktan kazanılması gerektiğini belirten Düzyatan, "Dişlerinizi fırçalarken suyun akmaması bile aslında burada bir etken. Yemeklerde kullandığımız sudan, öz temizliğimiz ve bahçede kullandığımız suya kadar birçok farklı alanda kendimizi eğitmemiz ve suyu tasarruflu kullanmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bunlar aslında çok basit ve hayatımızda vakit almayacak şeyler, sadece farkındalığımızı o yöne çevirmemiz ve bunlar için harekete geçmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Son Haberler
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele...
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Ankara Keçiörengücü'nde milli futbolcular Samet ve Barış Alper gururu
Ankara Keçiörengücü'nde milli futbolcular Samet ve Barış Alper gururu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi