• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Faya en yakın başvuru en az
Genel
Yayınlanma: 04 Mayıs 2023 - 11:02
Güncelleme: 04 Mayıs 2023 - 11:02

Faya en yakın başvuru en az

Genel
04 Mayıs 2023 - 11:02
Güncelleme: 04 Mayıs 2023 - 11:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Faya en yakın başvuru en az
 -ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar, 4 başvuruyla en alt sırada yer aldı. Büyükada Maden Mahallesi Muhtarı Rafet Garip, "Adalar SİT alanı olması sebebiyle vatandaşların bu konuyla ilgili müracaatlarını yapmadıklarını düşünüyorum " dedi. Uzun yıllardır Büyükada'da emlakçılık yapan İsmet Sert ise, "Adalar'da kentsel dönüşüm olmaz. Bir kere SİT alanı olduğu için imar durumu müsait değil. Onun için 4 başvuru yapılmıştır. Yoksa herkes başvurur. Çünkü binalarımızın hepsi eski yeni bina yok. 2000 yılından sonra yapılan çok az sayıda bina var." diye konuştu.  Sert, "Adalar'dan bir kaçış yok. Deprem yüzünden ev satan da yok. Satılık evler var tabi ama deprem sebebiyle değil. Deprem sebebiyle konut fiyatları da düşmedi" dedi.

"İMAR DURUMU MÜSAİT OLSA HERKES BAŞVURUR" 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar 4 başvuruyla en alt sırada yer aldı. Büyükada'da uzun yıllar emlakçılık yapan İsmet Sert, "Adalar'da kentsel dönüşüm olmaz. Bir kere sit alanı olduğu için imar durumu müsait değil. Onun için 4 başvuru yapılmıştır. Yoksa herkes başvurur. Çünkü binalarımızın hepsi eski yeni bina yok. 2000 yılından sonra yapılan çok az sayıda bina var. Adalar birçok yerden daha sağlam. Kaçış yok çünkü Adalar sağlam bir yer. Zaten biliyorsunuzdur depremlerden oluşmuştur Adalar . Zemin sağlam, binalar 3 katlı, İstanbul'da olduğu gibi 15 veya 20 katlı binalarla 3 katlı binaların tehlike durumu tabii ki aynı değil. Bu yüzden Adalar'dan bir kaçış yok. Deprem yüzünden ev satan da yok. Satılık evler var tabi ama deprem sebebiyle değil. Deprem sebebiyle konut fiyatları da düşmedi. Zaten depremden önce çıkmıştı. " dedi. 

"ADALAR'IN ZEMİNİNİN ÇOK SAĞLAM OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ" 

Büyükada Maden Mahallesi Muhtarı Rafet Garip ise, "Adalar sit alanı olması sebebiyle ve 5000'lik ve 1000'lik planlarımızın olmaması sebebiyle vatandaşların bu konuyla ilgili müracaatlarını yapmadıklarını düşünüyorum. Yeni bir satt içerisinde bu konunun değerlendirilmesi gerektiği kanısındayım. Adalar'da inşaat yapımı tamamıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde imar sit alanı olduğu için bu statüde değerlendirilerek yapılması gerekiyor. Bu yüzden müracaatların olmadığını düşünüyorum. Şimdi Adalar her ne kadar depreme yakın olarak lanse edilse de, Adalar ilçesinin zemininin çok sağlam olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz Adalılar olarak biliyoruz bunu. 1999 yılındaki tecrübelerimiz ve Güneydoğu'da meydana gelen depreme ilişkin görüp, izlediğimiz bilgiler doğrultusunda Adalar ilçesindeki binalarımız tamamıyla özel binalar ve 2 ya da 3 katlı binalardır. Dolayısıyla binaların yıkımı söz konusu olduğunda insanların dışarı çıkma sokaklarda ve arsalarda rahatlıkla kaçabileceği alanlar sözkonusu. İstanbul'da bunun gerçekleşmesi çok zor. Aynı zamanda toplanma bölgelerimizin geniş alanlar olduğu için insanlar yaşamlarını sürdürebilme imkanına sahip olacaktır" diye konuştu. 

EN FAZLA BAHÇELİEVLER

"Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sayısı belli oldu. Açıklanan rakamlara göre en fazla başvurunun olduğu ve en fazla yıkım yapılacak olan yer 39 ilçe içinden 6 bin 988 başvuru ile Bahçelievler ilçesinden geldi. Bahçelievler'i 4 bin 526 ile Avcılar ve 4 bin 345 ile Güngören ilçeleri izledi. Adalar ise en az başvuru yapılan ilçe. Adalar İlçesinden 4 başvuru yapıldı. 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Ukrayna'nın müzikle sesi olan grup, İzmir'de konser verdi
Ukrayna'nın müzikle sesi olan grup, İzmir'de konser verdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi