• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Felçli kocasına çadır kentte fedakarca bakıyor
Genel
Yayınlanma: 04 Nisan 2023 - 14:22

Felçli kocasına çadır kentte fedakarca bakıyor

Depremin etkilediği Hatay'da evleri hasar gören Edibe Çaparoğlu: - "Eşim sağlıklıyken bana iyi baktı, iyi yaşattı, güzel günler gösterdi. Felç olduktan sonra ben de onu asla ve asla bırakamam" - 20 yıl önce felç olunca yüzde 90 engelli hale gelen Nezih Çaparoğlu: - "Eşim bana Allah'ın bir lütfu. Eşimin sayesinde iyiyim"

Genel
04 Nisan 2023 - 14:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BEHÇET ALKAN / SERCAN KÜÇÜKŞAHİN - Hatay'ın İskenderun ilçesinde çadır kentte yaşayan 73 yaşındaki Edibe Çaparoğlu, 67 yaşındaki engelli eşi Nezih Çaparoğlu'na fedakarca bakıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Mustafa Kemal Mahallesi'nde hasar gören evlerinden komşularının yardımıyla çıkan ve o günden beri çadır kentte kalan Çaparoğlu çifti, birbirlerine olan sevgileriyle hayata tutunuyor.

Sıhhi tesisatçılık yaparken 20 yıl önce geçirdiği felç nedeniyle yüzde 90 engelli olan Nezih Çaparoğlu, yıllardır olduğu gibi depremlerin ardından da zorluklara eşiyle birlikte göğüs geriyor.

Yeme, içme gibi her türlü bakımını yaptığı kocasının elini hiç bırakmayan Edibe Çaparoğlu, akülü aracıyla zaman zaman gezintiye çıkan kocasının yanından hiç ayrılmıyor.

- Depremde kendinden önce eşini düşündü

Kol ve bacaklarını hareket ettirmekte, konuşmakta güçlük çeken kocasına şefkatle bakan Edibe Çaparoğlu, AA muhabirine, 34 yıl önce evlendiği eşiyle birbirlerine her zaman sahip çıktıklarını söyledi.

Eşi Nezih'in engelli maaşı ve bakım aylığıyla geçimlerini sürdürürken, depremle evlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını anlatan Çaparoğlu, kocasıyla ilgili yardım gerektiren bazı durumlarda çadır kentteki komşularından destek aldığını dile getirdi.

Depremin meydana geldiği gecede yaşadığı şoku atlatamadığına değinen Çaparoğlu, "Ben o günü hayatta unutmam. Sallandığımız zaman eşimin üstüne kapandım. Sonra komşular kapıyı vurdu. 'Aç kapıyı sizi çıkaracağız' dediler. Kapıyı nasıl açtığımı hatırlamıyorum, sonra kendimizi dışarıda yağmurun altında bulduk." ifadelerini kullandı.

- "Eşimle son nefesime kadar yaşamak istiyorum"

Çaparoğlu, eşi Nezih'in sağlığını yitirmeden önceki yıllarından kendisi için fedakarlıklar yaptığını, şimdi ise fedakarlık sırasının kendisinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Eşim için canımı feda ederim, onu yalnız bakmam. Eşim sağlıklıyken bana iyi baktı, iyi yaşattı, güzel günler gösterdi. Felç olduktan sonra ben de onu asla ve asla bırakamam. Ne kadar zor olursa olsun katlanmaya mecburum ve son nefesime kadar yapacağım. Kendisiyle zaman zaman dışarı çıkıyoruz. Allah bunları yazdıysa, biz de bunlara katlanmak zorundayız. Halimize çok şükür. Benim bir tek hayalim var. Kendime göre bir evim olsun. Eşimle son nefesime kadar yaşamak istiyorum."

Nezih Çaparoğlu da eşinin sevgi, şefkatinden memnun olduğunu ifade ederek, "Eşim bana Allah'ın bir lütfu. Eşimin sayesinde iyiyim." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ağrı Dağı Cup tenis turnuvasında maçlar başladı
Ağrı Dağı Cup tenis turnuvasında maçlar başladı
Erzurumspor FK, Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürdü
Erzurumspor FK, Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürdü
Kırklareli'li sporcu Derin Çelikkanat Türkiye şampiyonu oldu
Kırklareli'li sporcu Derin Çelikkanat Türkiye şampiyonu oldu
Mustafa Gürsel: "Takım olma olgusunu daha oturtamadık"
Mustafa Gürsel: "Takım olma olgusunu daha oturtamadık"
Kenan Koçak: "Oyuncularımın hepsinin emeğine, yüreğine sağlık"
Kenan Koçak: "Oyuncularımın hepsinin emeğine, yüreğine sağlık"
Yaş çay fark ödemeleri 2022 yılı üretim sezonunda satılan çay miktarına göre hesaplanacak
Yaş çay fark ödemeleri 2022 yılı üretim sezonunda satılan çay miktarına göre hesaplanacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi