• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından
Spor
Yayınlanma: 24 Aralık 2023 - 22:16

Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: - "Rakibimiz kendini yere atarak bizim hızımızı kesme planı yapmış"

Spor
24 Aralık 2023 - 22:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında sahasında Galatasaray'la golsüz berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, Galatasaraylı futbolcuların kendilerini yere atarak hızlarını kesmeye çalıştıklarını söyledi.

Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal, derbiye iyi hazırlandıklarını belirtti.

İlk yarıya ofansif oyuncularla başladıklarını, erken bir golle öne geçerek maçı koparmak istediklerini vurgulayan Kartal, "Ama ilk devrede istediklerimiz olmadı. Müdahale edip oyunu dengeledik. Oyun üstünlüğü bizdeydi. Rakip takım oyuncuları kendilerini yere atıp zaman geçirerek hızımızı kesmeye çalıştılar. Maçın sonunda baktık, topun oyunda kalma süresi 43 dakika. Ligin ortalamasının altında. Hakemin oyunu devam ettirmesini beklerdik. Rakibimiz kendini yere atarak bizim hızımızı kesme planı yapmış." ifadelerini kullandı.


- "Boey'in atılması lazım, Torreira'nın atılması lazım"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un maçın ardından Icardi'nin pozisyonunun penaltı olduğunu söylemesine değinen İsmail Kartal, şöyle devam etti:

"Rakip takımın hocası penaltı verilmedi diyor. Biz baktık, penaltı yoktu. Ama rakip takımdan Boey atılması lazım, Torreira'nın atılması lazım, neden atılmadı? Bizim oyunculara kolay kartlar gösterilirken rakibe gösterilmedi. Kazanamadık, belki pozisyon bulamadık ama bulduğumuz pozisyonları da değerlendiremedik. Biz önümüze bakıyoruz. Lig uzun bir maraton. Bu akşam berabere kaldık. Kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. Kazanmaya yakın olan taraf bizdik ama olmadı. Taraftarlara 3 puan vermek istiyorduk ama olmadı. İnşallah bundan sonraki maçlarda daha farklı olacak."

Ligde iki takımın da taktik maçına çıktığını, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa Finali'nde durumun daha farklı olacağını dile getiren İsmail Kartal, kupada Fred'in de forma giyeceğinin altını çizerek "Fred bizim için çok önemli bir oyuncu. Oradaki maç tek maç olduğu için stratejimiz farklı olacak. Bugün de kazanmayı çok istedik." diye konuştu.


- "İkinci yarıda İsmail girince oyun üstünlüğünü aldık"

Galatasaray karşısına kazanmak için çıktıklarını sözlerine ekleyen Kartal, "Bugün 2 puan kaybettik mi, 1 puan aldık mı, bunu zaman gösterecek. Bazen kazanacağınız bir maçı kaybettiğiniz zaman daha kötü olur. İki takım da puanları paylaştı. Hala lideriz ve önümüze bakıyoruz." açıklamasını yaptı.

Fred'in yokluğunda 8 numara bölgesinde İrfan Can Kahveci'yi tercih etmesi hakkında da konuşan Kartal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İrfan Can Kahveci'nin 8 numara pozisyonunda olması, Fred'in yokluğunda benim tercihimdi. Kendisiyle de konuştum "Yapabilirim hocam." dedi. İlk yarıda erken bir golle maçı koparmak istemiştik ama orada biraz yumuşak kaldık. İkinci yarıda İsmail girince oyun üstünlüğünü aldık. Pozisyonlar da bulduk ama maç berabere bitti."

Galatasaray'a karşı ilk yarıda baskılı oyunu tercih etmediklerini de sözlerine ekleyen Kartal, özellikle Muslera'nın top tutan bir kaleci olduğunu, bu durumun da rakipte bir stoperi boşa çıkarabileceğini belirtti.

İkinci yarıda istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını ancak golü bulamadıklarını vurgulayan Kartal, maçı tek forvetle tamamlamaları hakkında ise, "Çift forvete dönmek için elinizdeki oyuncuların bazılarının, istediğiniz gibi sahada performans göstermemesiyle gerekir. Ama Szymanski, Dzeko gayet iyi performans gösterdi. King girdi oyuna. 5 tane hücumcu varken biraz sabrettik." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
YURTLİG'de Bilecik fırtınası esti
YURTLİG'de Bilecik fırtınası esti
Erzurum'da mini dünya kupası etkinliği
Erzurum'da mini dünya kupası etkinliği
Köşk'te Ragbi Küçükler Grup Yarışmalarında takımlar madalyalarına kavuştu
Köşk'te Ragbi Küçükler Grup Yarışmalarında takımlar madalyalarına kavuştu
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Son Haberler
Başkan Çerçioğlu'ndan Söke'ye 77 milyon lira değerinde altyapı yatırımı
Başkan Çerçioğlu'ndan Söke'ye 77 milyon lira değerinde altyapı...
"Sınıfım Tunceli" projesiyle Çemişgezek'in tarihine yolculuk
"Sınıfım Tunceli" projesiyle Çemişgezek'in tarihine...
YURTLİG'de Bilecik fırtınası esti
YURTLİG'de Bilecik fırtınası esti
SGK Haftasında 'Sigorta ile iş güvende, işçi güvende; gelecek güvende' vurgusu yapılacak
SGK Haftasında 'Sigorta ile iş güvende, işçi güvende; gelecek...
BŞEÜ'de 'Hemşirelik Haftası' coşkusu
BŞEÜ'de 'Hemşirelik Haftası' coşkusu
Artvin'de eğitime 'kar' engeli
Artvin'de eğitime 'kar' engeli

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi