• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yasa dışı konut inşası için ihale açmasını kınadı
Genel
Yayınlanma: 25 Mart 2023 - 21:57

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yasa dışı konut inşası için ihale açmasını kınadı

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yerleşim birimlerinde 940 yeni yasa dışı konut inşası için ihale açmasını şiddetle kınadı

Genel
25 Mart 2023 - 21:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yerleşim birimlerinde 940 yeni yasa dışı konut inşası için ihale açmasını şiddetle kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail hükümetinin, ABD'nin gözetiminde İsrailli ve Filistinli taraflar arasındaki uzlaşıları kasıtlı olarak ihlal ederek ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yeni yerleşim birimleri kurulmayacağına dair ifadelerine ters düşerek işgal altındaki Batı Şeria'da 940 yeni yasa dışı konut inşası için ihale açmasının şiddetle kınandığı bildirildi.

Açıklamada, bu durumun İsrail hükümetinin, yerleşim birimlerini genişletme ve Apartheid rejimine devam etme suçunu sürdürdüğünün göstergesi olduğu vurgulandı.

Yeni yerleşim birimlerinin onaylanmasının, İsrail'in, yerleşim birimlerini yasa dışı kabul eden ABD ve uluslararası toplumun tepkilerini hafife alması anlamına geldiği belirtilerek, uluslararası toplumun yasa dışı yerleşimlerin durması için İsrail hükümetine baskı yapması gerektiği kaydedildi.

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi dün, Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinin, 22 Mart'ta Batı Şeria'nın güneyinde yer alan Beitar Illit yerleşiminde 747, Efrat yerleşiminde ise 193 olmak üzere 940 yeni birim inşaatı için ihale açtığını duyurmuştu.

Mısır, Filistin, İsrail, Ürdün ve ABD'den üst düzey siyasi ve güvenlik yetkilileri, 19 Mart'ta Şarm eş-Şeyh'te bir araya gelmişti.

Filistin topraklarında sükunetin sağlanmasının gerekliliği vurgulanan toplantıda İsrail, 4 ay boyunca yeni yerleşim birimi inşasını tartışmaya açmama ve 6 ay boyunca kaçak yerleşim birimlerine onay vermeme yükümlülüğünü yinelemişti.

Toplantıda nisan ayında yine Şarm eş-Şeyh'te toplanma kararı alınmış ancak tarih açıklanmamıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde önceki gün düzenlenen Orta Doğu oturumuna katılan BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland da işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan 4 yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin yeniden açılması yönündeki yasayı eleştirerek, "İsrail'in yerleşim birimlerinin hiçbir hukuki gerekçesi bulunmamaktadır. Bunlar, uluslararası hukuk ve BM kararlarının açık ihlali. İsrail hükümetine uluslararası hukuk uyarınca yükümlülüklerini yerine getirme ve tüm yerleşim birimi faaliyetlerini hemen durdurma çağrısında bulunuyorum." diye konuşmuştu.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Perulu atlet Kimberly Garcia, 35 kilometre yürüyüşte dünya rekoru kırdı
Perulu atlet Kimberly Garcia, 35 kilometre yürüyüşte dünya rekoru kırdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi