• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Filistin yönetiminden AB Komisyonu Başkanı'nın "Filistinlileri yok sayan" açıklamalarına tepki:
Genel
Yayınlanma: 27 Nisan 2023 - 18:15

Filistin yönetiminden AB Komisyonu Başkanı'nın "Filistinlileri yok sayan" açıklamalarına tepki:

"Filistin karşıtı söylemlerin bu şekilde benimsenmesi, AB'nin, beyan ettiği uluslararası hukuka ve insan haklarına bağlılığını ciddi bir şekilde şüpheye düşürmektedir. Başkan Ursula von der Leyen, bunlara ve Filistin halkına bir özür borçlu"

Genel
27 Nisan 2023 - 18:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Filistin yönetimi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in, İsrail'in "Bağımsızlık Günü" dolayısıyla yaptığı ve Filistin halkını yok sayan açıklamalarını kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, Filistinlilerin "büyük felaket" anlamına gelen "Nekbe" olarak adlandırdığı İsrail'in 1948'deki kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla von der Leyen'in yayımladığı videolu mesaja tepki gösterildi.

Bakanlık açıklamasında, "Bu tür propagandacı söylemler Filistin halkını canavarlaştırıyor ve onların zengin tarihi ile medeniyetini tahrif ediyor. Bu tür açıklamalar Nekbe'yi devam ettirmekte, ırkçı inkarını sürdürmekte ve İsrail'in yasa dışı işgali ile apartheid rejimini aklamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

AB Komisyonu Başkanı'nın söylemlerinin AB'nin tutumunu baltaladığı kaydedilen açıklamada, "Filistin karşıtı söylemlerin bu şekilde benimsenmesi, AB'nin beyan ettiği uluslararası hukuka ve insan haklarına bağlılığını ciddi bir şekilde şüpheye düşürmektedir. Başkan Ursula von der Leyen, bunlara ve Filistin halkına bir özür borçlu." ifadelerine yer verildi.

- Von der Leyen'in tepki çeken açıklamaları

Von der Leyen, videolu mesajında, "75 yıl önce İsrail'in bağımsızlık günüyle bir hayal gerçekleşti. Yahudi halkı insanlık tarihindeki en büyük trajediden sonra vaat edilen topraklarda ev inşa edebildi." ifadelerini kullanmıştı.

AB yetkilisi Von der Leyen, şunları söylemişti:

"Bugün Orta Doğu'nun kalbinde coşkun demokrasinin 75. yılını kutluyoruz. 75 yıl boyunca dinamizm, yaratıcılık ve çığır açan yeniliklerin liderliği. Bugün aynı zamanda AB ile İsrail dostluğunun 75. yılını da kutluyoruz. AB ve İsrail'in dost ve müttefik kalması gerekiyor. Özgürlüğünüz, özgürlüğümüzdür."

- Nekbe

Filistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.

İsrail güçleri, Nekbe sırasında yaklaşık 1 milyon Filistinliyi zorla topraklarından çıkararak sürgün etti, Filistinlilere ait 675 köy ve kasaba yok edildi, binlerce Filistinli öldürüldü.

Nekbe'den dolayı halihazırda Filistinlilerin yüzde 80'i dünyanın farklı yerlerinde mülteci durumunda yaşıyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Binali Yıldırım: O adayın iradesi dışında bir yapılanma, yönlendirme mevcut
Binali Yıldırım: O adayın iradesi dışında bir yapılanma, yönlendirme mevcut

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi