• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Filistinli akademisyenin verdiği seminere yoğun ilgi
Genel
Yayınlanma: 23 Kasım 2023 - 15:11

Filistinli akademisyenin verdiği seminere yoğun ilgi

Şırnak Üniversitesi'nde konuşmacı olarak Filistinli Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi'nin yer aldığı "Geçmiş ve Gelecek Arasında Beytü'l Makdis" konulu seminer yoğun ilgi gördü.

Genel
23 Kasım 2023 - 15:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Filistinli akademisyenin verdiği seminere yoğun ilgi
Şırnak Üniversitesi'nde konuşmacı olarak Filistinli Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi'nin yer aldığı "Geçmiş ve Gelecek Arasında Beytü'l Makdis" konulu seminer yoğun ilgi gördü.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, dünyada farklı zamanlarda çok ciddi sıkıntılar ve savaşlar yaşandığını söyledi. Alkış, "Bu konuda hepimiz birer imtihandayız. Elimizden ne geliyor, ne yapabiliriz, neler konuşabiliriz, pratikte neler yapabiliriz, teoride neler öğrenebiliriz, hepimiz bundan sorumluyuz. Bu musibeti yaşayan Filistin halkı, fakat bu musibet hepimizle ilgili olabilirdi. Biz de benzerini yaşayabilirdik. Bizim geleneğimizde kıyas-ı nefs diye bir kavram var. Günümüzde buna empati diyorlar. Bizler de empati yapabiliriz. Allah Filistinli kardeşlerimizi muhafaza etsin" dedi.

"İngiltere, 1917'de Filistin'i işgal etti ve 30 yıl boyunca İsrail'in alt yapısını oluşturdu"

Seminere konuşmacı olarak katılan Filistinli Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi, Filistin'de yıllardır yaşanılan zulmü deneyimleri üzerinden anlattı. Filistin konusunun sadece Filistin halkının meselesi olmadığını ifade eden Prof. Dr. El-Awaisi, "Mescid-i Aksa meselesi bizim akidemizin, imanımızın ve İslam'ımızın bir parçasıdır ve İslam alemindeki diğer tüm meselelerden ayrı bir noktadadır. Mescid-i Aksa meselesinin sadece Filistinlilerin ve Arapların bir meselesi olduğunu söylemek, büyük bir yanılgı ve yanlıştır. Benim bir Filistinli olarak Mescid-i Aksa'yı sevmemin nedeni Filistinli olduğumdan değil, Allah'ın ve Peygamberinin verdiği önemden dolayıdır. İsrail, Batı'nın Orta Doğu'ya yerleştirdiği bir sömürge planıdır. Yıllarca İngiltere'de İngiliz arşivlerinde araştırmalar yaptım ve incelediğim belgelerde İsrail denilen devletin, İngiltere'nin kendi maslahatları için Orta Doğu'da tesis ettiği bir devlet olduğunu gördüm. İngiltere, 1917'de Filistin'i işgal etti ve 30 yıl boyunca İsrail'in alt yapısını oluşturdu. 1917'den 1948'e ve akabinde günümüze kadar Filistin halkı, imkanları el verdiğince buna karşı direndi ve mücadele verdi" diye konuştu.

"Bu zulümde neredeyse her evde bir, iki veya on şehit var"

Filistin'de 75 yıldır devam eden bu zulümde her evden şehitlerin olduğunu belirten Prof. Dr. El-Awaisi, sözlerine şöyle devam etti:

"Filistin'de 75 yıldır devam eden bu zulümde neredeyse her evde bir, iki veya on şehit var. Kendi hayatımdan örnek verecek olursam, benim iki kız ve iki erkek kardeşim İsrail yüzünden şehit oldu. Bu Filistinli tüm ailelerin başına gelen bir hadisedir. 2 yıl önce İsrail'in içerisinde bir şeyler ciddi bir şekilde değişmeye başladı. Aşırı sağcı dediğimiz bir grup hükümet oldu ve Filistinlileri ya tamamen öldürmek ya da tamamen Filistin'den çıkarmak istiyorlar. Ve kırmızı bir çizgileri var, Mescid-i Aksa'nın tamamen yıkılması. Şu an Gazze'de yaşananlar toplu bir katliamdır. Hatta siyonistlerin kendi kavramları ile dile getirmek gerekirse orada yaşananlar soykırımdır. Bu savaş, İsrail'in çocuklara, kadınlara, yaşlılara, hastanelere, ibadet yerlerine saldırdığı bir savaştır. 2 milyar Müslüman nerede? 2 milyon nüfusu olan Gazze'ye bir yudum su ve bir parça ekmek dahi gönderemediler. Neden? Çünkü Gazze 16 yıldır hem İsrail hem de Arap ülkeleri tarafından ambargo altında. Allah korusun eğer Gazze tamamen yıkılırsa ve Gazze'deki 2 milyon insan öldürülürse bir sonraki adım Mescid-i Aksa yıkılır. İkinci gün Arap devletlerinin çoğu işgal edilir, bir sonraki gün ise İsrail askerlerini Anadolu'da görürsünüz."

Semineri Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler takip etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Ev ortamında meslek öğrenirken para da kazanıyorlar
Ev ortamında meslek öğrenirken para da kazanıyorlar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi