• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fındıkta rekolte tespit çalışmaları başladı
Ekonomi
Yayınlanma: 03 Temmuz 2026 - 13:26
Güncelleme: 03 Temmuz 2026 - 14:26

Fındıkta rekolte tespit çalışmaları başladı

Ordu'da fındık tarımı yapılan ilçelerde rekolte tespit çalışmalarına başlandı.

Ekonomi
03 Temmuz 2026 - 13:26
Güncelleme: 03 Temmuz 2026 - 14:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fındıkta rekolte tespit çalışmaları başladı
Ordu'da fındık tarımı yapılan ilçelerde rekolte tespit çalışmalarına başlandı.

Kentte fındıkta rekolte tespiti için Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde 11 farklı kurumun katılımıyla oluşturulan komisyon, 400 noktada yürüteceği çalışmalara başladı. Yaklaşık 20 gün sürecek çalışmalarda çotanak ve dallar sayılarak, zararlılar, hastalıklar ve fındıkta doluluk oranları tespit edilecek. Çalışmaların ardından tahmini rekolte açıklanacak.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ve Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, bir fındık bahçesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

"Amacımız doğruya en yakın rekolteyi tahmin etmek"

İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Aya, ilde 130 bin çiftçinin ana ürünü olan fındıkta rekolte çalışmalarının başladığını söyledi. Rekolte Tahmin Komisyonu'nun bu konuda titizlikle çalıştığını belirten Ay, çalışmaların sahil, orta ve yüksek kesimlerde bölgesel olarak yürütüleceğini ifade ederek, "Tahmin çalışmaları ilimiz genelinde 400 noktada yürütülecek. Bu noktaların fazla olması, tüm alanı temsil etme gücünü artıracaktır. Amacımız, hassas bir şekilde tespitlerimizi yaparak doğruya en yakın rekolteyi tahmin etmek" dedi.

Rekolte çalışmaları yürütüldüğü sırada hastalık ve zararlı unsurların da değerlendirildiğini kaydeden Ay, çalışmaların 23 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

"Rekolteye en yakın tahmin ortaya çıkacak"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ise, rekolte tespit çalışmalarının 11 kurumun temsilcileriyle birlikte yürütüldüğünü belirterek, "20 günlük çalışma sürecinde fındıkta zararlılar, hastalıklar ile boş ve dolu oranları tespit edilerek, rekolteye en yakın tahmin ortaya çıkarılmaya çalışılacak. Rekolte çalışmaları çotanak üzerinden yapılır. Ancak erken açıklanan rekolte tahminleri de var. Bazı bahçelerde kar varken rekolte çalışması yapılarak açıklamalar yapıldı ve kamuoyu ile paylaşıldı. Bu rakamların kesinlikle kabul edilebilir olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu.

"Masa başı rekolte çalışmaları doğruyu yansıtmıyor"

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, gerçeğe en yakın rekolte tahmininin bu çalışmalarla ortaya çıkacağını ifade ederek, "Daha önce karanfil sayılarak ve masa başında yapılan rekolte çalışmalarının doğruyu yansıtmadığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Uluslararası Sert Kabuklu Meyveler Konseyi (INC), 2026 yılı Türkiye fındık rekoltesini 809 bin 940 ton, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise 715 bin ton olarak açıklamıştı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ford Otosan'dan ürün geliştirmede stratejik atamalar
Ford Otosan'dan ürün geliştirmede stratejik atamalar
Başkan Erdoğan üye ve esnaf ziyaretlerine devam ediyor
Başkan Erdoğan üye ve esnaf ziyaretlerine devam ediyor
MTSO Başkan Adayı Duyan: " Şehrimizi dünya markası haline getirme hedefimizin ana unsurlarından biridir"
MTSO Başkan Adayı Duyan: " Şehrimizi dünya markası haline getirme hedefimizin ana unsurlarından biridir"
Kuşadası Ticaret Odası seçimleri 3 Ekim'de
Kuşadası Ticaret Odası seçimleri 3 Ekim'de
Son Haberler
Yıldırım belediyesi'nden istihdama güçlü destek
Yıldırım belediyesi'nden istihdama güçlü destek
Didim Belediyesi'nin kendi üretimi çiçekler toprakla buluşuyor
Didim Belediyesi'nin kendi üretimi çiçekler toprakla buluşuyor
Osmaniye'de otomobilin motoruna sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Osmaniye'de otomobilin motoruna sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Esenler'de 3'üncü katın evin penceresinde yürüyen bebek yürekleri ağza getirdi
Esenler'de 3'üncü katın evin penceresinde yürüyen bebek yürekleri...
Eczacıbaşı, Avrupa Kadın Voleybol Kulüpleri Birliği Kongresi'ne katıldı
Eczacıbaşı, Avrupa Kadın Voleybol Kulüpleri Birliği Kongresi'ne...
"Dron ile çeltik ilaçlaması" tartışması: "Mahsullerimiz yanıyor"
"Dron ile çeltik ilaçlaması" tartışması: "Mahsullerimiz yanıyor"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi