• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Finlandiya'da hükümetin ırkçılıkla mücadele planına güvenmeyen muhalefet güven oylaması istiyor
Genel
Yayınlanma: 06 Eylül 2023 - 19:56

Finlandiya'da hükümetin ırkçılıkla mücadele planına güvenmeyen muhalefet güven oylaması istiyor

Finlandiya'da muhalif partilerden üçü, hükümet hakkında, daha önce yaşanan ırkçılık skandalları nedeniyle gensoru önergesi verirken, Gerçek Finler Partisinden bakanlar Riikka Purra ve Wille Rydman hakkında da ayrı önergeler sundu

Genel
06 Eylül 2023 - 19:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Finlandiya'da muhalif partilerden üçü, hükümet hakkında, daha önce yaşanan ırkçılık skandalları nedeniyle gensoru önergesi verirken, Gerçek Finler Partisinden bakanlar Riikka Purra ve Wille Rydman hakkında da ayrı önergeler sundu.

YLE haber ajansına göre, muhalefet milletvekilleri, bugün parlamentoda yapılan genel oturumda hükümetin ırkçılık karşıtı planını sert dille eleştirdi.

Geçen hafta yayımlanan plan, hükümetin Finlandiya toplumunda ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele etmek amacıyla uygulamaya koymayı öngördüğü tedbirleri kapsıyor.

Parlamentoda tartışmalar sürerken muhalefet partilerinden üçü, açıklama yaparak daha önce yaşanan ırkçılık skandalları nedeniyle hükümet hakkında gensoru önergesi vermeyi planladıklarını açıkladı.

Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller Partisi ve Sol İttifak, önergeyi parlamentoya sundu.

Parlamentoda 8 Eylül'de hükümet hakkında güven oylaması yapılması bekleniyor.

Yeşiller Partisi de Maliye Bakanı ve Gerçek Finler Partisi lideri Riikka Purra hakkında gensoru önergesi verirken, Sol İttifak da yine Finler Partisinden Ekonomi Bakanı Wille Rydman için benzer bir önerge sundu.

Sosyal Demokrat Parti adına gensoru önergesini sunan Finlandiya parlamentosunun Afganistan doğumlu üyesi Nasima Razmyar, "Hükümet ırkçılıktan vazgeçtiğini göstermekten aciz." ifadesini kullandı.

Muhalefet partileri, hükümetin ırkçılık karşıtı planlarının geç kaldığını ve uygulanmasına dair şüphelerini dile getiriyor. Hükümet, daha önce yaşanan ırkçılık skandalları nedeniyle de hedef alınıyor.

- Irkçılık tartışmaları gündemde

Finlandiya’da haziran ayında kurulan sağcı koalisyon hükümetinin üyeleri, yaptıkları ırkçı paylaşımlarla gündeme geldi.

Koalisyon hükümetinde görev üstlenen sağcı Gerçek Finler Partisinin 7 kabine üyesinden biri olan Rydman'ın 2016’da kız arkadaşına attığı ırkçı mesajlar, Helsingin Sanomat gazetesince ortaya çıkarılmıştı.

Eski kız arkadaşına, "başörtüsündense başörtülüleri yasaklamayı tercih edeceği" mesajını gönderen Rydman, kız arkadaşının gelecekteki çocuklarına geleneksel İbranice isimler vermeyi önermesi üzerine "Biz Naziler bu tür şeylerden pek hoşlanmayız." ifadesini kullanmıştı.

- Rydman'ın selefi Vilhelm Junnila da Naziler hakkındaki açıklamaları nedeniyle istifa etmişti

Halihazırda Ulusal Koalisyon Partisinin milletvekili olan Vilhelm Junnila, haziranda kurulan Ulusal Koalisyon Partisi lideri Petteri Orpo başbakanlığındaki hükümette ekonomi bakanı olarak görev yapmıştı.

Junnila da Naziler hakkındaki ifadeleri sonrasında haziranda istifa etmişti.

Başbakan Yardımcısı Riikka Purra da 2008'de yayımlanan çevrim içi blog gönderilerinde, "ırkçı" yorumlar yapmasıyla eleştirilmişti.

Finlandiya hükümeti, 31 Ağustos'ta toplumda eşitliği destekleyen ve ırkçılığa karşı çıkan tedbirlerin alınacağını belirten bir uzlaşıya varıldığını bildirmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Sakaryaspor, Bodrum FK maçının hazırlıklarına başladı
Sakaryaspor, Bodrum FK maçının hazırlıklarına başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi