• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Finlandiya, Türk start-up'ları için yeni bir kapı aralıyor
Ekonomi
Yayınlanma: 20 Ekim 2023 - 10:58
Güncelleme: 20 Ekim 2023 - 10:58

Finlandiya, Türk start-up'ları için yeni bir kapı aralıyor

Ekonomi
20 Ekim 2023 - 10:58
Güncelleme: 20 Ekim 2023 - 10:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Finlandiya, Türk start-up'ları için yeni bir kapı aralıyor
- International House Tampere, yabancı girişimcilere Finlandiya'ya yerleşme konusunda destek sağlamak ve bürokratik süreçleri kolaylaştırmak adına programlarına devam ettiğini duyurdu. Türkiye'den de start-upların katıldığı program bu yıl da birçok ülkeden yabancı girişimcileri ağırladı.

International House Tampere, Finlandiya'nın Tampere şehrinde faaliyet gösteren bir kamu kurumu olarak, yabancı girişimcilere kapılarını açmaya devam ediyor. "Experience Tampere" etkinliği, bir dizi ülkenin teknoloji şirketlerini Tampere şehrine davet ederek hayata geçirilen ilk büyük çaplı global etkinlik olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte Hindistan, Türkiye, Portekiz ve Polonya'dan gelen teknoloji şirketlerine Finlandiya'ya yerleşme ve iş geliştirme fırsatları hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. Yüksek büyüme potansiyeline sahip start-upları tespit ederek, vize süreçlerini hızlandıran Finlandiya hükümeti, bürokratik engelleri kaldırıyor.

MENTALUP FİNLANDİYA'DA YENİ İŞ BİRLİKLERİ HEDEFLİYOR

Program kapsamında Türkiye'den seçilen tek girişim olan YTÜ Yıldız Teknopark şirketlerinden MentalUP, Tampere şehrindeki kamu kuruluşları, kuluçka merkezleri, üniversite ve teknoloji ekosistemi paydaşlarını ziyaret ederek Finlandiya'nın sağladığı iş birliği fırsatlarını yakından inceledi. Eğitim teknolojileri alanında faaliyet gösteren MentalUP son bir yıl içerisinde İngilizce konuşulan ülkelerde büyümeye odaklanarak ABD'de "Kids" kategorisinde en çok indirilen uygulamalardan biri olmayı başardı.

"FİNLANDİYA PAZARINA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRDI"

MENA ve Uzakdoğu ülkelerinde yeni iş birlikleri geliştirerek, gelecekte bu pazarlarda büyümeyi hedeflediklerini belirten MentalUP İş Geliştirme Müdürü Başar Kaya, "Avrupa, Türkiye'deki yerleşik startup'lar için her daim öncelikli pazarlardan biri olmuştur. Ayrıca, Avrupa merkezli bir şirket kurmak ya da şube açmak, global pazarlara yönelik satış ve operasyon süreçlerinin daha kolay yönetilmesini sağlamak adına da Türkiye'deki startup'lar adına son dönemde oldukça cazip hale gelmiştir. Ancak Avrupa'daki ülkelerin yoğun bürokratik süreçleri ve vize prosedürleri, girişimcilerin farklı ülkelerdeki şirketleşme ve operasyon başlatma faaliyetlerini ister istemez yavaşlatmaktadır. Buna karşılık Finlandiya hükümeti, başta International House Tampere'nin organize ettiği "Experience Tampere" programı olmak üzere, çeşitli program ve mekanizmalar aracılığıyla yüksek büyüme potansiyeline sahip startup'ları belirleyip onlara daha kolay ve hızlandırılmış vize ve bürokratik süreçler neticesinde Finlandiya'da şirketleşme, yerleşme ve operasyona başlama imkânı sunmaktadır. Bu bakımdan, MentalUP olarak katılım gösterdiğimiz ve ilerleyen dönemlerde de devam edecek olan "Experience Tampere" programının ülkemizdeki startup'ların Finlandiya pazarına erişimlerini fazlasıyla kolaylaştıran bir program olduğunu ifade edebiliriz" ifadelerini kullandı.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
GüzelEnerji ve Milangaz Genel Müdürü Erdal Yavuz oldu
GüzelEnerji ve Milangaz Genel Müdürü Erdal Yavuz oldu
GTB'den ihracatta yeni nesil müşteri bulma stratejileri eğitimi
GTB'den ihracatta yeni nesil müşteri bulma stratejileri eğitimi
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
Son Haberler
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin yargılanmasına devam edildi
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin...
Başkan Seçer: "Bir kenti tanıtmak için bazı enstrümanları kullanmanız lazım"
Başkan Seçer: "Bir kenti tanıtmak için bazı enstrümanları...
Polise ehliyetsiz yakalanan sürücü 1.32 promil alkollü çıktı
Polise ehliyetsiz yakalanan sürücü 1.32 promil alkollü çıktı
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yapay zeka teknolojileri hayatımızın her alanını etkilemektedir 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yapay zeka teknolojileri hayatımızın her alanını etkilemektedir 

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi