• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Fransa'da polis kurşunuyla ölen Nael'in davasında polis ve görgü tanıklarının ifadeleri çelişiyor
Genel
Yayınlanma: 20 Aralık 2023 - 16:10

Fransa'da polis kurşunuyla ölen Nael'in davasında polis ve görgü tanıklarının ifadeleri çelişiyor

Fransa'da, 17 yaşındaki Nael'i ateş ederek öldüren ve geçen ay adli kontrol şartıyla serbest bırakılan polis memurunun ve mesai arkadaşının dava dosyasındaki ifadeleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve inceleme raporlarıyla çelişiyor

Genel
20 Aralık 2023 - 16:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fransa'da, 17 yaşındaki Nael'i ateş ederek öldüren ve geçen ay adli kontrol şartıyla serbest bırakılan polis memurunun ve mesai arkadaşının dava dosyasındaki ifadeleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve inceleme raporlarıyla çelişiyor.

Fransız yayın kuruluşu RTL, polis kurşunu ile hayatını kaybeden Nael'in davasına dahil edilen son adli unsurlara ilişkin inceleme yayımladı.

Fransa'nın Nanterre şehrinde 27 Haziran'da yaşanan olaya ilişkin görüntülerde, iki polisin Nael'in sürücüsü olduğu aracı durdurduğu, bir polisin sürücü koltuğunun olduğu camdan Nael'e yöneldiği, diğer polisin ise sürücüye silah doğrulttuğu anlar yer almıştı.

Polisler ve sürücü arasında geçen diyaloğun ardından, Nael'in kullandığı aracın tekrar hareket ettiği ve polisin silahını ateşlediği görülmüştü.

- Polis memuruna "doğrudan tehdit yok"

Nael'e ateş eden polis, sürücünün dur ihtarına uymadığını ve arabayı üstüne sürdüğünü ileri sürerken, Nanterre Sorgu Hakimleri Laurent Martello ve Anne Haller, polisin 9 Kasım'daki sorgusunda, "aracın yeniden çalıştırıldıktan sonraki zamanda hiçbir şekilde polis memurunun bulunduğu sol tarafa doğru hareket etmediğini" doğruladı.

Ulusal Polis Genel Müfettişliğinin (IGPN) olay anına ilişkin video kayıtlarına ilişkin raporunda, Nael'in sürdüğü aracın "dümdüz ilerlediği" kaydedildi.

Polis memurları olay sonrası verdikleri ilk ifadede, "sürücünün arabayı hızla üstlerine sürdüğünü" iddia etmişti.

- "Polis, silahın dipçiği ile Nael'e vurdu"

GPN raporuna ve ikisi olay anında Nael'in aracında bulunan 5 görgü tanığının kasım ortasında dosyaya eklenen ifadelerine göre, polis, aracı durduğu sırada silahının dipçiği ile Nael'in başına iki darbe indirdi. Bu darbelerden biri sürücünün gözünün üstüne ve diğeri burnuna geldi.

Olaya ilişkin sosyal medyada yayılan 40 saniyelik videoyu kaydeden görgü tanığı, polisin durdurduğu genç sürücünün "doğrudan kafasına vurmaya başladığını" söyledi. Görgü tanığı, polisin gence neyle vurduğunu görmediğini ancak sağ elini kullandığını ve bu hareketi birkaç kez tekrarladığını ifade etti.

Olayı görüntüleyen 6 saniyelik videonun sahibi, "polisin Nael'e silahla darbe indirdiğini" belirtti.

Nael'in öldüğü anlara ilişkin sorgulanan görgü tanığı şoför de ifadesinde, "polisin silahın dipçiği ile sürücünün sol gözünün üstüne iki darbe indirdiğini" söyledi.

Sorgu hakimleri, genç sürücünün sol kolunda otopsi raporu ile ortaya çıkan iki morluğun, polis darbesine karşı kendini savunduğu esnada meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

- "Kafasına bir kurşun"

Görgü tanıkları ayrıca Nael'e müdahale eden polisler arasında "Kafasına bir kurşun", "ateş et" ifadelerinin kullanıldığı bir diyalog yaşandığını söyledi.

Nael'e ateş eden polis ise ifadesinde polis arkadaşı ile diyaloğunda bu ifadelerin geçtiğini reddetti.

IGPN, incelediği videoda geçen diyalogda "kafasına bir kurşun" ve "(motoru) kapat" sözlerinin sarf edildiğini bildirdi. Bu sözlerin hangi polis tarafından söylendiğine ilişkin Ulusal Jandarma Suç Araştırma Enstitüsü (IRCGN) tarafından yapılacak ayrıntılı ses incelemesine ilişkin raporun, gelecek haftalarda dava dosyasına dahil edilmesi bekleniyor.

Nael'in davasında "kasten adam öldürme" suçlamasıyla yargılanan polis 15 Kasım'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

- Nael'in ölümü şiddetli protestolara neden olmuştu

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael'i öldürmüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Başkan Sandıkçı: "Hemşehrilerimizin talep ve önerilerine önem veriyoruz"
Başkan Sandıkçı: "Hemşehrilerimizin talep ve önerilerine önem veriyoruz"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi