• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gayrimenkul sektöründe ağustos itibarıyla istihdam rekoru kırıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Ekim 2023 - 11:08

Gayrimenkul sektöründe ağustos itibarıyla istihdam rekoru kırıldı

Türkiye'de gayrimenkul faaliyetlerinde ücretli çalışan sayısı ağustosta, 122 binle tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı - İTO Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan: - "Yıllık 3 milyonu aşkın emlak satışı yapılan ülkemizde gayrimenkul piyasaları her zaman dinamik kalmaya ve büyümeye devam edecektir"

Ekonomi
19 Ekim 2023 - 11:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ERHAN CİHAN ÜNAL - Türkiye'de ağustos ayında "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'e ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgiye göre, ülkede sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı, ağustosta 15 milyon 289 bin 258 kişiye yükseldi.

Söz konusu istihdamın alt dağılıma bakıldığında, "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe çalışan sayısındaki artış dikkati çekti. Sektördeki ücretli çalışan sayısının son 5 ayda düzenli arttığı görüldü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği şubat ayında sektördeki çalışan ücretli çalışan sayısı, 115 bin 50 ile bu yılın en düşük seviyesinde kaldı. Depremin ardından geçen iki ayda dalgalı bir seyir izleyen sektör istihdamı, nisandan sonra yükseliş trendine girdi.

Sektör istihdamı nisanda 115 bin 548 iken mayısta 118 bin 663’e, haziranda 119 bin 540'a, temmuzda 121 bin 724'e ve ağustosta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 122 bin 224'e ulaştı.

11 ili etkileyen depremler sonrasında sektörün istihdamı 7 bin 174 kişi artmış oldu.

- Yabancı ortaklı emlak işletmeleri arttı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan, istihdamdaki artışta yabancı emlak işletmelerinin de etkili olduğunu söyledi. Akdoğan, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, bu yılın ocak-ağustos döneminde en çok kurulan yabancı ortak sermayeli şirketler listesinde gayrimenkul acenteleri, 1976 ile 5'inci sırada yer aldı." dedi.

Son dönemde gayrimenkul işinin emekli işinden ayrılıp, birçok üniversite mezunu tarafından da tercih edilen bir mesleğe dönüşmesinin sektörün istihdamına olumlu katkı yaptığını vurgulayan Akdoğan, arsa geliştirme, yatırım danışmanlığı, mülk yönetimi, proje pazarlama gibi birçok farklı alanda gençlerin çalıştığını bildirdi.

Akdoğan, sektörde özellikle markalaşma sürecinin artacağını, emlak işletmelerinin bakış açılarının değişmeye devam edeceğini belirterek, "Yıllık 3 milyonu aşkın emlak satışı yapılan ülkemizde gayrimenkul piyasaları her zaman dinamik kalmaya ve büyümeye devam edecektir." diye konuştu.

Sektördeki kayıt dışılığa çare bulunması talep eden Akdoğan, haksız rekabetin önlenmesi için disiplin ve denetim mekanizmalarının da etkin çalışması gerektiğini dile getirdi.

Ocak-Ağustos 2021-2023 dönemlerinde gayrimenkul faaliyetlerindeki ücretli çalışan sayıları şöyle:

Ay/Yıl202120222023
Ocak92.34999.889115.615
Şubat93.309100.894115.050
Mart95.987102.970117.224
Nisan100.082105.259115.548
Mayıs99.622108.218118.663
Haziran100.915111.237119.540
Temmuz100.184111.197121.724
Ağustos99.046113.561122.224

AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tera'nın Proje GYF'sine yatırımcı ilgisi
Tera'nın Proje GYF'sine yatırımcı ilgisi
Garanti BBVA'ya 3 ödül birden
Garanti BBVA'ya 3 ödül birden
Başkan Seçer: "Üretemeyen toplum bağımsızlığını yitirir"
Başkan Seçer: "Üretemeyen toplum bağımsızlığını yitirir"
Aydın'da 4 ayda konut satışları yüzde 4 arttı
Aydın'da 4 ayda konut satışları yüzde 4 arttı
Son Haberler
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası görülmeye devam etti
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası...
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Gümüşhane'de jandarmadan silah operasyonu
Gümüşhane'de jandarmadan silah operasyonu
Olimpiyat kotası alan milli cimnastikçiler, uluslararası liglerden davet alıyor
Olimpiyat kotası alan milli cimnastikçiler, uluslararası liglerden davet alıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi