• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Gazeteciler kendi kentlerinde bir günlüğünü turist olup Safranbolu'yu gezdi
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 04 Ağustos 2023 - 16:46

Gazeteciler kendi kentlerinde bir günlüğünü turist olup Safranbolu'yu gezdi

Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan "Kendi Kentimde 1 Gün Turistim" projesi ve 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gazeteciler UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesini gezdi.

Kültür-Sanat
04 Ağustos 2023 - 16:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan "Kendi Kentimde 1 Gün Turistim" projesi ve 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gazeteciler UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesini gezdi.

Gazeteciler, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda karşılanarak üstü açık otobüsle şehir merkezinde atılan turun ardından Esentepe Mahallesi'nde bulunan Çankaya Parkı'nı gezdi. Safranbolu Belediyesi seralarında üretilen taze ve organik sebzelerin satıldığı "Halkın Bakkalı"nın da yer aldığı parkı gezen gazeteciler, ardından Hıdırlık Seyir Tepesi'ni gezdi. Safranbolu Belediyesinin Yazıköy köyünde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama ve Üretim birimindeki serayı gezen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve yaklaşık 30 gazeteci, bahçelerde elde edilen doğal ürünlerin bulunduğu kahvaltı yaptı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ata tohumlarından üretilen organik ürünlerden de hasat etme imkanı bulan gazetecilere içerisinde Ovacık kadın kooperatifinin üretimi süzme bal, Devrek Güneşi Kooperatifinin üretimi doğal erişteler, Muğla Dalaman kooperatifinin üretimi damla sakızı reçeli ve serada üretilen çiçeklerin yer aldığı fideler hediye edildi.

"Tüm gazetecilerimizin Basın Bayramı'nı kutluyorum"

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile düzenlenen program hakkında konuşan Başkan Köse, "Bugün sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Aslında geçen hafta bu programı yapmayı planlıyorduk ama hava muhalefeti sebebi ile bu haftaya ertelendi. Ben bu vesile ile tüm gazetecilerimizin basın bayramını kutluyorum" dedi.

Safranbolu Belediyesi seralarında üretilen organik ürünler üzerine de açıklamalar yapan Köse, "2 sen önce bu seralarda üretime başladık. 18 dönüm arazi üzerinde 10 seramız var. Safranbolu Belediyesi'nin ürettiği tüm çiçekler burada yetişiyor. Kendi ihtiyacımız olan çiçeklerin dışında satış da yapmaya başladık. Bu yıl yaptığımız çiçek üretimi yaklaşık 200 bin adet. Ekonominin kötü olduğu bu günlerde bunun ne kadar kıymetli olduğunu biz çok daha iyi anlıyoruz" diye konuştu.

"Biz bu seralarda sadece çiçek yetiştirmiyoruz" diyen Köse, şunları kaydetti:

"Örnek olmak, tarımla uğraşmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla sebzeler yetiştiriyoruz. Tarımla ilgili seramızda eğitimler veriyoruz. 1 metrekare bile toprağına dikim yapmak isteyen herkese destek olmaya devam edeceğiz. İklim değişikliği krizinin yanı sıra, gıda krizi önümüzdeki en önemli krizlerden bir tanesi. O yüzden ekip biçmek, elimizdeki toprağı tarımla değerlendirmek aynı zamanda hayvancılık da tabi ki çok önemli, bunların kıymetini anlamamız, her bölgenin de kendi ihtiyacını kendi içinde karşılaması gerektiğini gördük. Burada yetiştirdiğimiz sebzelerimizi sosyal tesisimizdeki yemeklerimizde kullanıyoruz, aceze yemeklerimizde kullanıyoruz, kreşimizde kullanıyoruz aynı zamanda da satışını yapmaya başladık."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Son Haberler
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları...
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılacaklar
Gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılacaklar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi