• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Gazetecilerden Kızılay'a kan bağışı
Yaşam
Yayınlanma: 15 Kasım 2023 - 14:50

Gazetecilerden Kızılay'a kan bağışı

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve üyeleri, soğuk havalardan dolayı kan stokları azalan Kızılay'a bağışta bulundu.

Yaşam
15 Kasım 2023 - 14:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gazetecilerden Kızılay'a kan bağışı
Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve üyeleri, soğuk havalardan dolayı kan stokları azalan Kızılay'a bağışta bulundu.

Kızılay Muş Şubesi Kan Bağış Merkezi ekibi, hastanelerin kan ihtiyacını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor. Merkez ve ilçelerde kan bağış otobüsü ile bağışçıların ayağına kadar giden ekipler, havaların soğumaya başlamasıyla stoklardaki azalmalar için çağrıda bulundu. Yapılan çağrıya kayıtsız kalmayan Muş Gazeteciler Cemiyetine üye yerel ve yaygın basın kuruluşu temsilcileri, haber dönüşü Kızılay'ın aracına giderek kan bağışında bulundular. Burada vatandaşlara çağrıda bulunan Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, Kızılay'ın çağrısına kayıtsız kalmalarının doğru olmayacağını söyleyerek, "Soğuk havalardan dolayı kan stoklarında azalma olduğunu biliyorduk. Biz de gazeteciler olarak yapılan çağrıya kayıtsız kalmadık ve cemiyetimize üye arkadaşlarımızla birlikte Kızılay'ımıza kan bağışında bulunduk" dedi.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Başkan Özbey, "Bir damla kan bin damla umuttur" diyerek, "Kanın tek kaynağı insandır. Bu hayati sıvının başka bir muadili yoktur. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değer tutulur. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Vatandaşların soğuk havalarda kan bağışında bulunmamalarının stoklarda azalmalara neden olduğunu belirten Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Doktor Ahmet Kotan ise "Kan bağış kampanyalarımız devam ediyor. Havalar soğumaya başladı. Genellikle soğuk havalarda kan bağışlarında düşüşler oluyor. Vatandaşlarımız soğuk havalarda kan bağışı yapmaya yanaşmıyor. Ancak hastanelerde kan ihtiyaçları devam etmektedir. Hastanelerde lösemi, kanser ve diyaliz hastalarımız düzenli bir şekilde kan almaları gereken hastalardır. Yaz kış demeden sürekli ihtiyaçlar oluyor. Hastaların yanı sıra sezaryen ve diğer alanlarda yapılan ameliyatlarda kana ihtiyaç oluyor. Kan üretimi mümkün olmayan bir sıvı olduğundan dolayı bizim insanlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla her vakitlerde vatandaşlarımızın kan bağışına ihtiyaç duyuyoruz. Kan bağışçılarımızın şunu bilmeleri gerekir ki, geldikleri zaman steril bir ortamda kan değerlerine bakarak kan bağışlarını alıyoruz. Soğuk havaların kan vermede negatif bir etkisi yok. Mevsime uygun giyinildiği zaman yaz ayı ile kış ayları arasında herhangi bir fark olmuyor" ifadelerini kullandı.

Kan bağışında bulunan gazetecilere teşekkür eden Kotan, "Kentte görev yapan gazeteci dostlarımız da bugün gelip bize kan bağışında bulundular. Biz gerçekten kendilerine minnettarız. Hem kan verdiler, hem de çağrımıza destek verip vatandaşları kan bağışına davet ettiler. Tüm sivil toplum kuruluşlarını da kan bağışı kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Adıyaman'da '4. En Özel Şenlik' düzenlendi
Adıyaman'da '4. En Özel Şenlik' düzenlendi
Jandarmadan vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti
Jandarmadan vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti
Kars'ta kütüphane yatırımları yerinde incelendi
Kars'ta kütüphane yatırımları yerinde incelendi
MSKÜ'lü genç yazarın kaleminden duygu dolu ilk eser
MSKÜ'lü genç yazarın kaleminden duygu dolu ilk eser
Son Haberler
Kestel'den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek
Kestel'den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek
Akbank, yeni nesil iş ortağı platformu DijiOrtak'ı mobil uygulamasına taşıdı
Akbank, yeni nesil iş ortağı platformu DijiOrtak'ı mobil uygulamasına...
Adıyaman'da '4. En Özel Şenlik' düzenlendi
Adıyaman'da '4. En Özel Şenlik' düzenlendi
Hayat Hastanesi'nden Bursaspor'a destek ziyareti
Hayat Hastanesi'nden Bursaspor'a destek ziyareti
Antalya halinde bayram denetimi: Faturalar ve künyeler tek tek incelendi
Antalya halinde bayram denetimi: Faturalar ve künyeler tek tek incelendi
Erzurumspor FK, 12 haftada hanesine 16 puan yazdırdı
Erzurumspor FK, 12 haftada hanesine 16 puan yazdırdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi