• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. GAZİANTEP-GAZİANTEP'TE FABRİKALARDA ÜRETİM DURDU, SANAYİ BÖLGESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ 
Haberler
Yayınlanma: 22 Şubat 2023 - 10:37

GAZİANTEP-GAZİANTEP'TE FABRİKALARDA ÜRETİM DURDU, SANAYİ BÖLGESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ 

Haberler
22 Şubat 2023 - 10:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GAZİANTEP'te depremin şiddetiyle hasar gören fabrikalar üretim yapamaz hale geldi.  İslahiye'de bulunan pamuk fabrikasının müdürü Mehmet Ünsaçar, "Fabrikaların hepsi zarar gördü ve şu an hiçbiri çalışmıyor. Depremden sonra birçok çalışanımız şehri terk etti. Biz fabrikamızı çalıştırsak bile depremden sonra belki onların bir kısmı olmayacak. Bizim insan gücüne de ihtiyacımız var. Bu bir milli servet kaybı" dedi. 

Tekstil, alüminyum eritme, çeşitli baharat fabrikalarının bulunduğu İslahiye Organize Sanayi Bölgesi'nde de fabrikalar hafif hasar görse de çalışmayı durdurdu. İşçilerin birçoğu da, farklı illere göç etti. Sanayi bölgeleri deprem sonrası sessizliğe büründü. Öte yandan, bir fabrikada deprem anları güvenlik kamerasına yansıdı.  

MİLLİ SERVET KAYBI 

İslahiye'de bulunan pamuk fabrikasının müdürü Mehmet Ünsaçar, "Depreme evimizde yakalandık, kötü bir gündü. Allah kimseye yaşatmasın. Yaklaşık 2 hafta oldu ve çalışmıyoruz. Biz ayda 700 ton mal üreten hidrofil pamuk üreten bir fabrikayız ve tamamını ihraç ediyoruz. O günden beri çalışmıyoruz, görüntü itibariyle de aylarca çalışamayacağız tamirat ve tadilattan sonra. Burada çalışan insanlar da evlerine ekmek götürmek zorunda ama, onlar da bir şekilde bunu yapamayacaklar. Biz bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz ama, deprem bizi çok etkiledi, çok üzdü. Canımız yandı, içimiz yandı. 

Depremden dolayı çalışamıyoruz. Görüntü itibariyle de uzun süre çalışamayacağız. Bu bir milli servet kaybı aslında, milli canımız gitti. Milli servetimiz gitti. Elektriğimiz var ama doğal gazımız yok. İstersek belki gelebilecek. Şu an için ancak insanlara yetiyor, ısınmalarını sağlıyor" dedi.  

ŞU AN HİÇBİR FABRİKA ÇALIŞMIYOR, ÇALIŞANLARIMIZIN ÇOĞU TERK ETTİ  

50 işçisi bulunan ve 7 gün 24 saat çalışan bir fabrika olduklarını belirten Ünsaçar, "Bir an önce ayağa kaldırmak zorundayız çünkü, bunları çalıştırmak da lazım. O gün izin günümüzdü. Neyse ki izin günümüzmüş. Bazı şeylere üzülürken, bazı şeylere iyi ki de olmuş diyorsun. İyi ki herkesi o gün evine göndermişiz. Burada tekstil, alüminyum eritme, çeşitli baharat fabrikaları var. Hepsi benzer sorunlar yaşıyor. Bizimkine benzer, biraz daha fazla olan var. Biraz daha az hasar gören var ama, genelde hepsi zarar gördü, şu an hiçbiri çalışmıyor. Depremden sonra birçok çalışanımız şehri terk etti. Özellikle İslahiye ve Nurdağı bölgesi çok büyük kayıp aldı. Çalışanlarımız çoğu terk etti. Haklı olarak ailesini güvenli bir yere götürüyor. Belki onların bir kısmı geri gelmeyecek. Biz fabrikamızı çalıştırsak bile, depremden sonra belki onların bir kısmı olmayacak. Bizim insan gücüne de ihtiyacımız var" diye konuştu.  

Görüntü dökümü: 

-----------------------

(Güvenlik kamerası)

-Deprem anı 

-Fabrikanın içinden detaylar (Havadan görüntüler)

-Sanayi Bölgesinden görüntüler (Havadan görüntüler)

-Muhabir anonsu (Gökçe Karaköse)

-Fabrikanın içinden detaylar

-Mehmet Ünsaçar röportajı

-Fabrikanın üretim ve ofis bölümünde görüntüler


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yalova'da komşusunu bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı
Yalova'da komşusunu bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı
Selendi'de bir ev ve 2 dekarlık arazi alevlere teslim oldu
Selendi'de bir ev ve 2 dekarlık arazi alevlere teslim oldu
Devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verildi
Devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verildi
Sultangazi'de kentsel dönüşüme devam
Sultangazi'de kentsel dönüşüme devam
Son Haberler
Yalova'da komşusunu bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı
Yalova'da komşusunu bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı
Türkiye ve Kanada arasında STA müzakereleri başladı
Türkiye ve Kanada arasında STA müzakereleri başladı
Fenerbahçe, Talen Horton-Tucker ile sözleşme yeniledi
Fenerbahçe, Talen Horton-Tucker ile sözleşme yeniledi
Selendi'de bir ev ve 2 dekarlık arazi alevlere teslim oldu
Selendi'de bir ev ve 2 dekarlık arazi alevlere teslim oldu
Cenk Tosun, Fatih Karagümrük'te ilk idmanına çıktı
Cenk Tosun, Fatih Karagümrük'te ilk idmanına çıktı
Posof'ta eğitime kar engeli
Posof'ta eğitime kar engeli

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi