• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünleri YÖREX Fuarında tanıtıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 10 Ekim 2024 - 13:46
Güncelleme: 10 Ekim 2024 - 14:34

Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünleri YÖREX Fuarında tanıtıldı

Gaziantep'in yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri Antalya'da düzenlenen YÖREX Fuarında görücüye çıktı. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş birliğinde açılan 'Gaziantep Standı', Antalyalıların ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Ekonomi
10 Ekim 2024 - 13:46
Güncelleme: 10 Ekim 2024 - 14:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünleri YÖREX Fuarında tanıtıldı
Gaziantep'in yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri Antalya'da düzenlenen YÖREX Fuarında görücüye çıktı. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş birliğinde açılan 'Gaziantep Standı', Antalyalıların ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Gaziantep geleneksel lezzetlerinin sergilendiği standı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Eski Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na kentin coğrafi işaretli ürünleri, gastronomi sektörüne yönelik sürdürülen hizmetler ve projeler hakkında bilgiler verildi. Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, ANFAŞ Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

'Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla 9-13 Ekim'de Ekim tarihleri arasında Anadolu'nun lezzet buluşmasına ev sahipliği yapacak olan fuarda, Gaziantep'in eşsiz lezzetleri GTO ve GTB iş birliğinde açılan Gaziantep standında yerli ve yabancı misafirlerin beğenisine sunuldu. Açılış töreni sonrası Gaziantep standını ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı tarafından bilgiler verildi.

YÖREX'i Gaziantep ürünlerinin tanıtılması açısından önemli bir fuar olarak gördüklerini belirten ve bu kapsamda Gaziantep Ticaret Borsası ile geniş bir stant kurarak birçok yöresel ürünün ve gastronomiye yönelik hizmetin tanıtımını yaptıklarını ifade eden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, "Yöresel tarım, gıda, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen Fuar'a Gaziantep Ticaret Borsamızla birlikte katılarak geniş standımızda Gaziantep'imizin coğrafi işaretli ürünlerini tanıttık, Odamızın Gaziantep gastronomi sektörüne yönelik tüm hizmetlerini ve projelerini katılımcılara anlattık. Şehrimizdeki gastronomi kültürünü geliştirmek, hizmet kalitesini artırmak için Mesleki Yeterlilik Merkezimizle yaptığımız belgelendirme ve sınav hizmetleri, Gaziantep Gastronomi Akademimizle verdiğimiz eğitimler, atölyeler, coğrafi işaretli ürünlerimiz, gelecek projelerimiz gibi kentimiz gastronomisine değer katacak her şeyi misafirlerimize aktardık. Ülkemizin dört bir yanından gelen birbirinden kıymetli ve değerli ürünlerin sergilendiği bu Fuar'da yer almak çok kıymetli. 13 Ekim'e kadar devam edecek Fuar'ın herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Yolu Antalya'ya düşen herkesi de standımıza davet ediyorum" dedi.

YÖREX'in 13 yıldır Türkiye'nin yöresel ürünlerinin buluştuğu bir vitrin haline dönüştüğünü kaydeden GTB Başkanı Akıncı ise burada ülkenin tüm renkleri ve lezzetlerini bir arada bulmanın mümkün olduğunu söyledi. Zengin sofra kültürünü UNESCO Gastronomi şehri unvanıyla taçlandıran, bu alanda ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe başarıyla imza atan Gaziantep'in 106 ürünle Türkiye'de en fazla tescilli ürüne sahip il olduğunu vurgulayan Akıncı, "Gaziantep adına oda ve borsalarımızın yanı sıra, Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz ve GAGEV tarafından 106 farklı ürünümüze coğrafi işaret tescili kazandırıldı. Bu rakam birçok Avrupa ülkesinin toplam tescilli ürün sayısından çok daha fazla" ifadelerini kullandı.

GTB'nin Türkiye'de bulunduğu şehir adına en fazla coğrafi işaret tescili yapan borsalar arasında ilk sırada yer aldığını dile getiren Akıncı, "Gaziantep kültürünü ve mutfak lezzetlerini tanıtmaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere taşımaya gayret ediyoruz. Bu nedenle borsa olarak Gaziantep adına 24 ürünümüzü coğrafi işaretle taçlandırdık. Gaziantep'in 5 ürünü için Avrupa Birliği (AB) tesciline, 2 ürünü içinde Türk Patent ve Marka Kurumuna resmi başvurularımızı yaptık" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Antalya'da alacak verecek tartışması cinayetle bitti
Antalya'da alacak verecek tartışması cinayetle bitti
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması için mutabakata vardı
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması...
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Kontrol için durdurulan kamyonda kaçak sigara yakalandı
Kontrol için durdurulan kamyonda kaçak sigara yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi