• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Gaziantep Kent Konseyi'nden Çiftçiler Günü mesajı
Çevre
Yayınlanma: 14 Mayıs 2026 - 15:08
Güncelleme: 14 Mayıs 2026 - 15:11

Gaziantep Kent Konseyi'nden Çiftçiler Günü mesajı

Gaziantep Kent Konseyi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Açıklamada, emeğiyle toprağı berekete dönüştüren tüm çiftçilerin günü kutlanırken, Gaziantep'te son dönemde yaşanan sel, dolu, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarın tarım alanlarında büyük zarara yol açtığı belirtildi.

Çevre
14 Mayıs 2026 - 15:08
Güncelleme: 14 Mayıs 2026 - 15:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gaziantep Kent Konseyi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Açıklamada, emeğiyle toprağı berekete dönüştüren tüm çiftçilerin günü kutlanırken, Gaziantep'te son dönemde yaşanan sel, dolu, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarın tarım alanlarında büyük zarara yol açtığı belirtildi.

Gaziantep Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, "Bugün, emeğiyle toprağı berekete dönüştüren, üretimiyle ülkemizin geleceğini ayakta tutan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, alın teriyle üreten bütün çiftçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak ne yazık ki bu yıl Gaziantep'te yaşanan sel, dolu, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar afeti, özellikle kırsal bölgelerde üreticilerimizi ağır şekilde etkilemiştir. Binlerce dönüm tarım arazisinde ürün kayıpları yaşanmış, birçok çiftçimiz büyük maddi zararlarla karşı karşıya kalmıştır. Gaziantep Valiliği tarafından açıklanan verilere göre yaklaşık 422 bin dekarlık alanda ürün zararlarının tespit çalışmaları devam etmektedir. Bu tablo göstermektedir ki yaşanan afet yalnızca bugünü değil, önümüzdeki üretim sezonunu, çiftçimizin gelirini ve kentimizin tarımsal ekonomisini de doğrudan tehdit etmektedir. İçişleri Bakanlığımız tarafından gönderilen ilk etapta 100 milyon TL'lik afet destek ödeneği ile AFAD koordinasyonunda başlatılan yardım ve ödeme süreçleri önemli ve kıymetli bir adımdır. Ayrıca vatandaşlarımızın zararlarının giderilmesi, okulların ve spor tesislerinin yeniden ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmalar için Başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere Gaziantep Valiliği'ne, AFAD'a ve sahada görev yapan tüm kamu kurumlarına teşekkür ediyoruz. Ancak mevcut zararların büyüklüğü dikkate alındığında desteklerin artırılması artık bir ihtiyaç değil, zorunluluktur. Bugün birçok çiftçimiz; Yeniden ekim yapacak gübre ve mazot maliyetini karşılamakta zorlanmakta, Sulama ve altyapı sorunlarıyla mücadele etmekte, Borç yükü altında üretime devam etmeye çalışmaktadır. Çiftçinin ayakta kalması, üretimin, gıda güvenliğinin ve şehir ekonomisinin ayakta kalması demektir. Bu nedenle, Zarar gören üreticilerimize ilave hibe destekleri sağlanmalı, Faizsiz veya uzun vadeli kredi imkânları genişletilmeli, Çiftçi borçları ertelenmeli, Tarımsal afet bölgeleri için özel destek programları devreye alınmalıdır. Gaziantep Kent Konseyi olarak; üreticimizin yalnız bırakılmaması gerektiğini bir kez daha vurguluyor, tüm yetkili kurumları çiftçilerimizin sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Çiftçileri talebi olan afet bölgesi ilan edilme isteği dikkate alınmalıdır. Bu önemli gün yalnızca bir kutlama mesajıyla geçiştirilmemeli; toprağa emek veren, üretimi omuzlayan çiftçilerimizin yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretilmelidir. Özellikle afetlerden etkilenen üreticilerimize yönelik destekler artırılmalı, çiftçimizin yeniden üretime devam edebilmesi için tüm imkanlar seferber edilmelidir" ifadelerine yer verdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Son Haberler
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı: "Deprem oldu sandım"
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı:...
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 1 ağır yaralı
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı:...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
BEUN'a "Marmara Kariyer Fuarı 2026"da yoğun ilgi
BEUN'a "Marmara Kariyer Fuarı 2026"da yoğun ilgi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi