• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Gaziosmanpaşalı çocuklar "Geçmişin Masalları, Geleceğin Anıları" etkinliğinde buluştu
Haberler
Yayınlanma: 30 Temmuz 2026 - 14:34
Güncelleme: 30 Temmuz 2026 - 15:20

Gaziosmanpaşalı çocuklar "Geçmişin Masalları, Geleceğin Anıları" etkinliğinde buluştu

Gaziosmanpaşa Belediyesince düzenlenen, "Geçmişin Masalları, Geleceğin Anıları" etkinliğinde çocuklar bir araya geldi. Anneanneler ve babaannelerin çocuklara kitap okuduğu etkinlikte farklı kuşaklar buluştu, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Haberler
30 Temmuz 2026 - 14:34
Güncelleme: 30 Temmuz 2026 - 15:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gaziosmanpaşalı çocuklar "Geçmişin Masalları, Geleceğin Anıları" etkinliğinde buluştu
Gaziosmanpaşa Belediyesince düzenlenen, "Geçmişin Masalları, Geleceğin Anıları" etkinliğinde çocuklar bir araya geldi. Anneanneler ve babaannelerin çocuklara kitap okuduğu etkinlikte farklı kuşaklar buluştu, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, 'Aile Yılı' kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Hürriyet Çocuk Etkinlik Merkezi Farika Kitaplı Kahve Masal Evi'nde düzenlenen etkinlikte anneanneler ve babaanneler okul öncesi çocuklara masal okudu, kendi hayatlarından bahsetti. Proje kapsamında çocukların aile büyükleriyle vakit geçirmesi, aile bağlarının güçlenmesi, 3-6 yaş arasındaki miniklerin bilişsel, sosyal ve duygusal anlamda gelişimlerinin desteklenmesi amaçlandı. Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Vurmaz Yiğit de katılarak miniklerin masal dinletisine eşlik etti. Okunan masallar sonrası çocuklar kendileri için düzenlenen oyun etkinliğine katılarak el becerilerini geliştirdi. Bu süreçte bir araya gelen veliler ise aynı kahvaltı sofrasında buluşarak sohbet etme fırsatı buldu. Farklı kuşakların bir arada bulunduğu etkinlikte, ortaya renkli görüntüler çıktı.

"Çocuklarımızın iletişim içinde büyümesi için gayret sarf ediyoruz"

Etkinliğin önemi ve çocukların gelişimi hakkında konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Vurmaz Yiğit, "Bu etkinliği çok önemsediğimizi öncelikle vurgulamak isterim. Bildiğiniz gibi 2025 yılını biz Aile Yılı olarak ilan etmiştik ve 10 yıl boyunca Aile Yılı kapsamında çocuklarımızla ilgili programları daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızın masalları sürekli dijital mecralarda ve kitaplarda dinlediğini ve öğrendiğini biliyoruz. Biz farklı bir konsept geliştirdik ve babaannelerin, anneannelerin gelip burada masal anlatmasını, çocuklarla birlikte vakit geçirmesini planlayan bir program tertip ettik. Çocuk etkinlik merkezlerimizde binlerce çocuğumuzu bu etkinliklerle babaannelerle, anneannelerle buluşturarak hem çekirdek aileden çıkıp biraz daha köklü bir aile mirasını çocuklara bırakmayı hem de geçmişte yaşanan anneannelerimizin, babaannelerimizin hatıralarını anlatmalarını ve çocuklarımızın hatıralarında bunların yer almasını sağlamak istiyoruz. Üç kuşak çocuklarımızın iletişim içinde büyümesi için bir gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda Belediye Başkan Vekilimiz Eray Karadeniz bu çalışmaları çok önemsiyor. Bu konuda öğretmenlerimize, tüm velilerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Çok keyif aldık, torunlarımıza masal anlattık"

Etkinliğe torunuyla geldiğini belirten Miyase Ural ise etkinliklerden memnuniyetini dile getirerek, "İlk torunumu etkinlik merkezlerine sürekli getiriyorum. Ben bakıyorum torunuma ve çok güzel eğitim aldığına inanıyorum. Çok güzel arkadaşlık edindi, nasıl arkadaş olunur, kitaplarla artık daha çok haşır neşir olmaya başladı, resim yapmaya başladı. Etkinlikleri çok beğeniyorum, çok hoşuma gidiyor. Ben getiriyorum, el işi yapıyorum orada. Aynı zamanda vakit kaybı da olmuyor, güzel oluyor. Buraları da çok beğendik. İnşallah devamı gelir. Çok keyif aldık, torunlarımıza masal anlattık. Bugün çok güzeldi. Onlarla daha çok vakit geçirdik. Diğer çocuklarla keyifli bir gündü" dedi.

Birgül Kötekoğlu isimli anneanne ise, "Çok güzel etkinlik, çok beğendim. Çocuklar için de güzel bir şey. Güzel şeyler öğreniyorlar" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kırklareli'de tarım arazileri tek tek kontrol ediliyor
Kırklareli'de tarım arazileri tek tek kontrol ediliyor
Otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Pide fırınının önündeki elektrik kabloları tehlike saçıyor
Pide fırınının önündeki elektrik kabloları tehlike saçıyor
Kaçak hayvan sevkine 175 bin lira ceza
Kaçak hayvan sevkine 175 bin lira ceza
Son Haberler
Fethiye'deki yangında zaman zaman yaşanan alevlenmelere ekipler anında müdahale ediyor
Fethiye'deki yangında zaman zaman yaşanan alevlenmelere ekipler...
Polislerden çocuklara hayat kurtaran bilgiler
Polislerden çocuklara hayat kurtaran bilgiler
Samsun'da "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan bağışı kampanyası
Samsun'da "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan bağışı...
Kırklareli'de tarım arazileri tek tek kontrol ediliyor
Kırklareli'de tarım arazileri tek tek kontrol ediliyor
Yeşilyurt Kent Konseyi'nin yaz dönemi eğitim ve kültür kurslarına ilgi yüksek
Yeşilyurt Kent Konseyi'nin yaz dönemi eğitim ve kültür kurslarına...
İki evladı vahşice öldürülmüştü, 6 yıl sonra kayıp kocasının kemiklerinin bulunduğunu öğrendi
İki evladı vahşice öldürülmüştü, 6 yıl sonra kayıp kocasının kemiklerinin bulunduğunu öğrendi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi