• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Gazzeli Karim Abufool: Ailemin hepsi bir anda ölmesin diye aynı yerde kalmıyorlar
Genel
Yayınlanma: 22 Ekim 2023 - 19:36
Güncelleme: 22 Ekim 2023 - 19:36

Gazzeli Karim Abufool: Ailemin hepsi bir anda ölmesin diye aynı yerde kalmıyorlar

Genel
22 Ekim 2023 - 19:36
Güncelleme: 22 Ekim 2023 - 19:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gazzeli Karim Abufool: Ailemin hepsi bir anda ölmesin diye aynı yerde kalmıyorlar

TRABZON'da eğitim gören Filistinli ve uluslararası öğrenciler bir araya gelerek Filistin'e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'i, protesto etti. Gazzeli Karim Abufool (22), Gazze'de sığınacak güvenli yerin kalmadığını belirterek, "Orada bir katliam yaşanıyor. Acımasız şekilde çocuk, kadın, yaşlı genç fark etmeksizin vuruyorlar. Biz o kadar kötü bir hale düştük ki. Ailemin hepsi bir anda ölmesin diye aynı yerde kalmıyorlar. Bir kısmı bir yerde, diğer kısmı da başka yerde kalıyorlar. Birine bir şey olursa ötekiler kalsın diye. Ailemiz kaybolmasın diye" dedi. Filistinli Yahya Adwan (24) ise "Sosyal medyada gösterilmiyor ama Filistin'de her yer aynı. Batı Şeria'da da çatışmalar var. Her yerde katliam var. Her yerde şehitler var" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Trabzon Üniversitesi'nde eğitim gören Filistinli ve uluslararası öğrenciler Filistin'e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'i, protesto etmek için bir araya geldi. Trabzon meydan alanında çadır kuran ve Filistin ile Türk bayrağı açan öğrenciler, Gazze'de yaşanan saldırıların ardından çekilen fotoğrafları da kurdukları çadıra astı.

Kalabalık adına konuşan Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nurettin Kurt, "Kudüs davası hepimizin davasıdır. Bizim için Çanakkale neyse, Kudüs de odur. Yüreklerin, bileklerin ve canların ortaya konduğu bir mücadele elbette zaferle sonuçlanacaktır. Bugün neyimiz eksik diye baktığımızda, işte bunu görüyoruz. Dualarımıza ve gözyaşlarımıza yüreklerimizin bileklerimizin gücünü eklemediğimiz sürece zalimi durduramayız. Çünkü hak, hukuk tanımayan zalim laftan, sözden, nasihatten zaten anlamaz. İçindeki korkuyu zulüm çıtasını sürekli yükselterek bastıran, ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dil güçtür güç. Bu hususta Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları önemsediğimizi belirtmek isteriz.  İşgalciler kaybedecek, direnen Filistin halkı kazanacak" dedi.

'AİLEMİN HEPSİ BİR ANDA ÖLMESİN DİYE AYNI YERDE KALMIYORLAR'

KTÜ'de işletme yüksek lisans eğitimi gören Karim Abufool, Gazze'de sığınacak güvenli yerin kalmadığını belirterek, "Ailem Filistin'de, Gazze'de. Şimdiye kadar 5 defa yer değiştirdiler. Ben hiç uyuyamıyorum burada. Sadece telefondan haberleri takip edebiliyorum. İnternet orada büyük bir sıkıntı. Çoğu zaman aileme ulaşamıyorum. Şu an oradaki durum çok kötü. Su, gıda, tıbbi malzeme sıkıntıları var. Bizim evimiz yok oldu. Ailemiz orada bir klinikte kalıyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Keşke onların yanında olabilseydim. Ben bundan önceki savaşlarda da oradaydım. 2008-2012-2014 ve sonraki 2021'de oradaydım. Ama şimdi benim için çok zor olan onlardan uzakta olmak. Orada sığınacak güvenli yer kalmadı. Hastaneler, camiler, kiliseler, birleşmiş milletlerin okulları her yer vuruluyor. Benim akrabalarım, kuzenimin eşi, çocukları hepsi şehit oldu. 25 kişi hayatını kaybetti. Kuzenim de yoğun bakımda orada. Orada bir katliam yaşanıyor. Acımasız şekilde çocuk, kadın, yaşlı genç fark etmeksizin vuruyorlar. Biz o kadar kötü bir hale düştük ki. Ailemin hepsi bir anda ölmesin diye aynı yerde kalmıyorlar. Bir kısmı bir yerde, diğer kısmı da başka yerde kalıyorlar. Birine bir şey olursa ötekiler kalsın diye. Ailemiz kaybolmasın diye" diye konuştu.

​'ORADAKİ İNSANLARIN SIĞINACAK BİR YERİ KALMADI'

Filistinli Yahya Adwan ise sadece Gazze'de değil Filistin'de her yerde katliam olduğunu belirterek, "Filistin'de bir katliam var. Sadece Gazze'de değil. İnsanları evlerinden çıkarttılar. Gidin hastanelere, camilere sığının diye ama oraları da bombaladılar. Oradaki insanların sığınacak bir yeri kalmadı. İnsanlar her yerde ölüyorlar. Güneye gidin diyorlar giderken yine vuruyorlar. Hastanelerde tıbbi malzeme kalmadı. Elektrik, su yok. Oradaki doktor ve hemşirelerin elinde hiç bir şey yok. Hastalar anestezi olmadan ameliyat oluyorlar. Yapacak hiç bir şey kalmadı. Sosyal medya da gösterilmiyor ama Filistin'de her yer aynı. Batı Şeria'da da çatışmalar var. Her yerde katliam var. Her yerde şehitler var" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik destek
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik...
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu açıklaması
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu...
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları sualtı teknolojisiyle görüntülendi
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları...
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını...
Avrupa Triatlon Kupası sona erdi
Avrupa Triatlon Kupası sona erdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi