• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Geçtiğimiz yıl kurban satışının sessiz geçtiği deprem bölgesinde kurban hareketliliği başladı
Genel
Yayınlanma: 11 Haziran 2024 - 10:03

Geçtiğimiz yıl kurban satışının sessiz geçtiği deprem bölgesinde kurban hareketliliği başladı

Depremin vurduğu Hatay'da geçtiğimiz yıl kurban satışı sessiz geçerken bu yıl geçtiğimiz yıla oranla hareketliliğin daha fazla olduğu görüldü.

Genel
11 Haziran 2024 - 10:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremin vurduğu Hatay'da geçtiğimiz yıl kurban satışı sessiz geçerken bu yıl geçtiğimiz yıla oranla hareketliliğin daha fazla olduğu görüldü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay'da Kurban Bayramı heyecanı hareketliliği başladı. Her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı'nı da buruk geçirecek olan depremzede vatandaşlar, bayrama sayılı günler kala kurban alımı yapmaya başladılar. Antakya ilçesi Saraycık Mahallesi'nde küçükbaş hayvan çiftliği bulunan depremzede üretici olan Yakup Yılmaz, kurbanlık koyunlar için müşterilerini bekliyor. Yaklaşık 200 kurbanlık küçükbaş hayvanı bulunan Yılmaz, kurbanların kilogram fiyatının 230 TL ila 260 TL arasında değiştiğini söyledi. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl satışın daha iyi olduğu gözlemlendi.

"Kurbanlıkların bu yıl kilogram fiyatı 230 TL ila 260 TL civarında satıyoruz"

Küçükbaş kurbanlıklarının bu yıl kilogram fiyatının 230 TL ila 260 TL civarında olduğunu ifade eden depremzede üretici Yılmaz, "Tüm vatandaşlarımıza kaliteli ve güzel kurbanlıklar yetiştiriyoruz. Kimseden destek almadan hayvancılık işini devam ettiriyoruz. Kurbanlıkların bu yıl kilogram fiyatı 230 TL ila 260 TL civarında satıyoruz. Kurban satışlarımızın yanında vatandaşlarımız için kesimde yapıyoruz. Bu yıl kesim fiyatları 700 TL ila 1 bin TL arasında değişiyor. Vatandaşlarımızın ticaret konusunda hassas göstermesi gerekiyor. Ne mağdur olsunlar ne mağdur etsinler. Kurbanlık fiyatlarımız canlı olarak 15 bin TL ila 25 bin TL arasında mevcut koyunlarımız var. Vatandaşımızın isteğine göre kaliteli, güzel etli olanlarını bu paralarda satıyoruz. Yani kurbanlık olduğu için herkes talep ediyor. Sonuçta bir vacip kurbanı ve herkes kurbanını kesecek" dedi.

"Vatandaşlar mağdur olmasın diye kurbanlık satışı 10 gün öncesinden olması daha iyi olur"

Kurbanlıkların birkaç ay önceden alınması doğru olmadığını dile getiren depremzede üretici Yılmaz, "Bayrama 10 gün kala kurbanlıklarını ayırsınlar. 1 ay öncesinde alanlar, koyunları rahatsız olanlar olur. Bu durumda üretici, zor durumda kalır. O yüzden ben 10 gün kala satıyorum. Vatandaşlar mağdur olmasın diye kurbanlık satışı 10 gün öncesinden olması daha iyi olur. Burada şimdi 85 koyun var. 50 üretim damızlık koyunlarımız var. Diğer ahırımızda da 70 koyun var. Hepsi bir yere koymuyoruz. Çünkü irili ufaklı birbirlerini ezmesinler. Bu yüzde ayrı koyunlarımızı koyuyoruz. Bunların hepsini satacağız Allah nasip ederse. Buraya kadar satışa yeni başladık. Satışlarımız henüz 2 veya 3 gün oldu. 12 tane kadar sattık ve satmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Baraka alevlere teslim oldu
Baraka alevlere teslim oldu
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını kaybetti: Kavga anı güvenlik kamerasında
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını...
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Teleferik kazası arşiv görüntüleri
Teleferik kazası arşiv görüntüleri

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi