• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Gerok topluluğu bayram tatilinde Muş'un doğal güzelliklerini keşfetti
Çevre
Yayınlanma: 30 Mayıs 2026 - 12:33
Güncelleme: 30 Mayıs 2026 - 12:34

Gerok topluluğu bayram tatilinde Muş'un doğal güzelliklerini keşfetti

Muş'ta farklı meslek gruplarından doğaseverlerin bir araya gelerek oluşturduğu Gerok topluluğu, bayram tatilinde Ilıca Yaylası, Turna Gölü ve Kurtik Dağı'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Çevre
30 Mayıs 2026 - 12:33
Güncelleme: 30 Mayıs 2026 - 12:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muş'ta farklı meslek gruplarından doğaseverlerin bir araya gelerek oluşturduğu Gerok topluluğu, bayram tatilinde Ilıca Yaylası, Turna Gölü ve Kurtik Dağı'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Muş'ta farklı meslek gruplarından doğaseverlerin oluşturduğu Gerok topluluğu, bayram tatilini doğayla iç içe geçirdi. Ilıca Yaylası, Turna Gölü ve Kurtik Dağı'nda yürüyüş yapan ekip, bölgenin doğal güzelliklerini keşfetti.

Her hafta farklı rotalarda bir araya gelen Gerok topluluğu, bu kez bayram tatilinde Muş'un yüksek kesimlerine yürüyüş düzenledi. Karların erimesiyle oluşan Turna Gölü'nü ziyaret eden ekip, Kurtik Dağı eteklerinde oluşan kar tünellerini de gezerek bölgedeki doğal oluşumları yakından inceleme fırsatı buldu. Doğayla iç içe vakit geçiren ekip üyeleri, yürüyüş boyunca çevrede bulunan atıkları toplayarak çevre temizliği yaptı. Etkinlik sırasında hem doğa yürüyüşü gerçekleştiren hem de çevre bilincine dikkat çeken grup üyeleri, doğanın korunmasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Düzenledikleri etkinliklerle Muş'un doğal güzelliklerini daha geniş kitlelere tanıtmayı hedeflediklerini belirten Üniversite öğrencisi Zekiye Kılbaş, aynı zamanda doğa sevgisi ve çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Kılbaş, "Bugün rotamızda Ilıca Gölü ve yaylası eşliğinde, Zovser Dağları manzarasıyla birlikte Kurtik Dağı'na doğru yolculuk yaptık. Birçok farklı noktadan geçtik. Doğaya karşı olan ilgimi burada değerlendirmek istedim ve Muşlu Gerok ekibi olarak ben de bu takıma dahil oldum. Çok güzel manzaralar eşliğinde arkadaşlarımızla birlikte ilerliyoruz. Siz de bu muhteşem ve eşsiz güzellikleri görmek istiyorsanız Muşlu Gerok ekibine dahil olabilir, her gün ve her hafta yeni heyecanlara ortak olabilirsiniz. Genelde insanlar bu tür manzaraları Antalya'da gördüklerini söylerler. Karı, güneşi ve doğanın yeşilliğini bir arada görmek gerçekten farklı bir deneyim. Ama Muş bize bu deneyimi yaşattı. Ben ilk defa karın, gölün ve yeşilliklerin aynı anda bulunduğu bir ortamda kendimi buldum. Bu yüzden herkesin bu eşsiz deneyimi yaşamasını isterim açıkçası. Sadece Antalya gibi bilinen yerler yerine bence Muş'a da bir şans verilmesi gerekiyor diye düşünüyorum" dedi.

Muş'un eşsiz güzelliklerine şahit olmak için bu etkinliğe katıldığını söyleyen Zahide Acar, "Bugün eşsiz bir manzarayla karşı karşıya kaldık. Gerçekten çok güzel ve çok farklı bir atmosferin içindeyiz. Hepimizin çok hoşuna gitti. Her zaman olmasını istediğimiz etkinlikler bunlar.

Bir üniversite öğrencisi olarak, Muş'ta bu tür etkinliklerin yapılmasını gerçekten çok önemli buluyorum. Muş'un eşsiz güzelliklerine siz de şahit olmak istiyorsanız gelin, doğayla iç içe güzel bir gün geçirin. Ama gelirken doğayı korumayı da unutmayalım. Bu güzelliklerin bozulmaması için çöplerimizi ve bıraktığımız atıkları doğada bırakmamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Güney Ege'de fırtına uyarısı
Güney Ege'de fırtına uyarısı
Denizli Büyükşehirden güvenli ve konforlu ulaşım için yoğun mesai
Denizli Büyükşehirden güvenli ve konforlu ulaşım için yoğun mesai
Gaziantep'te atık su arıtma tesisi kurmayan OSB'ye 2 milyon 97 bin TL ceza
Gaziantep'te atık su arıtma tesisi kurmayan OSB'ye 2 milyon 97 bin TL ceza
Burdur'da arılı kovanlar denetleniyor
Burdur'da arılı kovanlar denetleniyor
Son Haberler
Güney Ege'de fırtına uyarısı
Güney Ege'de fırtına uyarısı
Aşırı sıcak uyarısı: "Hayati risk taşıyor"
Aşırı sıcak uyarısı: "Hayati risk taşıyor"
Ermenistanlı gazeteciler Kars'ı Keşfetti: Türkiye-Ermenistan medya değişim programı kapsamında tarih ve kültür turu
Ermenistanlı gazeteciler Kars'ı Keşfetti: Türkiye-Ermenistan medya...
Denizli Büyükşehirden güvenli ve konforlu ulaşım için yoğun mesai
Denizli Büyükşehirden güvenli ve konforlu ulaşım için yoğun mesai
Boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurulan kadın ağır yaralandı
Boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurulan kadın ağır...
Ahlat'ın tarihi ve doğal güzelliklere bayram ilgisi
Ahlat'ın tarihi ve doğal güzelliklere bayram ilgisi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi