• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Giresun Adası yerli ve yabancı turistlerin rotasında
Genel
Yayınlanma: 05 Eylül 2023 - 11:00

Giresun Adası yerli ve yabancı turistlerin rotasında

Orta Çağ'dan kalma surlar, manastır harabesi, şapel, sarnıç, pithos ve mezar yapıları gibi tarihi kalıntıların yer aldığı ada, Karadeniz turuna çıkan ziyaretçilerce tercih ediliyor - Almanya'dan gelen Halil İbrahim Işık: - "Giresun Adası çok enteresan bir yer; tarihi, atmosferi çok değişik. Ada çok doğal, hiç el değmemiş, her şey olduğu düzende kalmış"

Genel
05 Eylül 2023 - 11:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GÜLTEKİN YETGİN - Mitolojik hikayeleri ve tarihi kalıntılarıyla ön plana çıkan Giresun Adası, il dışından gelen ziyaretçilerin gezi rotasında yer alıyor.

Doğu Karadeniz'de, geçmişte insanların yaşadığı tek ada olan Giresun Adası'na gelenler, Bizans mezarları, tarihi surlar, manastır harabesi, şapel pitos (ürünleri saklamaya yarayan büyük çapta küpler) gibi tarihi kalıntıları inceleme imkanı buluyor.

Çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan 39 dönüme sahip adada, karabatak ve martıların yuvaları gözlemlenebiliyor.

"Amazon kadınları", "Herkül'ün altın postu aradığı yer" gibi mitolojik hikayeleriyle bilinen adaya, Üçkayalar Balıkçı Barınağı'ndan günlük tur düzenleyen tekneyle ulaşım sağlanıyor. Hava şartlarına göre ekime kadar ziyaret edilebilen ada, Karadeniz turuna çıkan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Almanya'dan gelerek Karadeniz'i gezen Halil İbrahim Işık, AA muhabirine, Giresun'un, tarihiyle çok farklı bir şehir olduğunu söyledi.

İlk kez bir adaya çıktığını dile getiren Işık, "Giresun Adası çok enteresan bir yer, tarihi, atmosferi çok değişik. Ada çok doğal, hiç el değmemiş, her şey olduğu düzende kalmış. Tarihi kalıntılar da günümüze kadar gelmiş, beni en çok etkileyen mezar bölümü oldu, kale bölümü de bizleri etkiledi." dedi.

- "Buraya gelmeden önce bu kadar bitki çeşitliliği hayal etmemiştim"

Amasya'dan gelen Selim Eroğlu ise Giresun Adası'nın bitki çeşitliliğini çok güzel bulduğunu belirtti.

Tarihi kalıntıların kendisini etkilediğini vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Adayı gezip tarihini görmek bizim için gerçekten çok farklı oldu. Bundan önce katıldığım tekne turlarında bu tür yerlerin genelde etrafından geçip giderdik ama şu anda adanın içerisine çıkmak bizi memnun etti. Buraya gelmeden önce bu kadar bitki çeşitliliği hayal etmemiştim."

Ürdün'den gelen Ahmad Hdaib da Giresun'un, sakinliğiyle güzel bir yer olduğunu ifade ederek, adayı gezmekten duyduğu memnuniyeti aktardı.

Adaya günlük tur düzenleyen teknenin müdürü Gökhan Akkuş, yabancı turistlerin genellikle Körfez ülkelerinden geldiğini ifade etti.

Bahreyn, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan'ın yanı sıra bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nden de turist aldıklarını kaydeden Akkuş, yurt içinden Doğu Karadeniz'e gelenlerin de adayı tercih ettiğini söyledi.

Akkuş, özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin Karadeniz'in coğrafyasına hayran kaldığına dikkati çekerek, yaylaların yanı sıra denizde de turistlerin keyifli vakit geçirdiğini anlattı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Eski model cipleri ilk günkü haline döndürüyor
Eski model cipleri ilk günkü haline döndürüyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi