• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Glutensiz Bir Başka Kafe'nin "özel ihtiyaçlı" çalışanları azimleriyle takdir topluyor
Yaşam
Yayınlanma: 12 Temmuz 2024 - 10:12
Güncelleme: 12 Temmuz 2024 - 10:14

Glutensiz Bir Başka Kafe'nin "özel ihtiyaçlı" çalışanları azimleriyle takdir topluyor

Gaziantep'te glutensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden vatandaşlar için açılan Glutensiz Bir Başka Kafe'nin "özel ihtiyaçlı" çalışanları müşterilere en iyi hizmeti vermek için yoğun gayret sarf ediyor.

Yaşam
12 Temmuz 2024 - 10:12
Güncelleme: 12 Temmuz 2024 - 10:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gaziantep'te glutensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden vatandaşlar için açılan Glutensiz Bir Başka Kafe'nin "özel ihtiyaçlı" çalışanları müşterilere en iyi hizmeti vermek için yoğun gayret sarf ediyor.

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan "Glutensiz Bir Başka Kafe" sosyal ve ekonomik yaşama daha çok katılması amaçlanan "özel ihtiyaçlı" 9 çalışanın hayatını değiştirdi.

Türkiye'nin ilk korumalı iş yeri olan ve çölyak hastaları için bir umut ışığı olan "Glutensiz Bir Başka Kafe" de istihdam edilen "özel ihtiyaçlı" çalışanlar, hem çalışma azimleriyle hem de samimi tavırları ve neşeli halleriyle müşterilerin ve çalışma arkadaşlarının sevgisini kazanıyor.

İşgücü piyasasında çalışma imkanı kısıtlı olan "özel ihtiyaçlı" kişilere istihdam ortamının oluşturulduğu kafe, engellilerin istihdamına yönelik sağlanan sosyal işletme modelinin de en güzel örneklerinden biri oldu.

Glutensiz ürünlerin üretilip satıldığı kafede çalışan 30 yaşındaki down sendromlu Ahmet Görmez başta olmak üzere "özel ihtiyaçlı" çalışanlar, çalışma azimleri ve çalışkanlıklarıyla büyük takdir topluyorlar.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde "Korumalı iş yeri" statüsündeki Glutensiz Bir Başka Kafe"de çalışan "özel ihtiyaçlı" çalışanlar, kafeye gelen "özel ihtiyaçlı" müşterilere de örnek oluyorlar.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde "Korumalı iş yeri" statüsündeki "Glütensiz Bir Başka Kafe"de yaklaşık 5 yıldır garson olarak çalışan down sendromlu Görmez, Kafede istihdam edilen "özel ihtiyaçlı" 9 çalışan, yüzlerindeki tebessümü çalışma arkadaşlarına ve müşterilerine de yansıtıyorlar.

Kafeye gelenleri "hoş geldiniz" diyerek karşılayan "özel ihtiyaçlı" 9 çalışanlar, çalışkanlıklarıyla müşterilerin ve çevresindekilerin takdirini kazanıyorlar. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 2017 yılında açılan kafenin glutensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastası vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi.

Glutensiz Bir Başka Kafe'de "özel ihtiyaçlı" çalışanları da istihdam ettiklerini belirten Çelebi, kafenin "Korumalı iş yeri" statüsünde olduğunu bildirdi.

Kafe'nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan "Korumalı İşyeri Statü Belgesi" ile desteklenerek "özel ihtiyaçlı" kişilerin istihdamına yönelik sağlanan sosyal işletme modelinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Çelebi, "2017 yılında küçük bir kaynakla işbirliği ile bu kafeyi kurduk. Kafemizde yüzde 75'i zihinsel ve ruhsal olan 'özel ihtiyaçlı' çocuklarımız çalışıyor. 'Özel ihtiyaçlı' çocuklarımız burada hep birlikte çalışıyorlar" dedi.

"7 bin kişiye hizmet veriyoruz"

Kafede çölyak hastalarına hizmet verdiklerini belirten Çelebi, "Çünkü çölyak hastaları glutenli mamulleri yiyemiyorlar. Çölyak hastaları glutensiz ürünleri yiyebiliyorlar. Biz bu kafeyi kurduktan sonra şu anda yaklaşık gerek glutenli gerek glutensiz 7000 kişi bu kafeden hizmet alıyor. Deprem sırasında da glutensiz ürünlere ihtiyaç duyan kişilere ekmek ve benzeri mamulleri ücretsiz dağıttık. Bizim glutenli yiyecekleri yiyemeyen kişilere hizmet vermemiz gerekiyordu. Ürettiğimiz 300 çeşit ürünle glutenli yiyecekleri yiyemeyen vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

300 ürün çeşidiyle çölyak hastalarını hiçbir üründen mahrum bırakmadıklarını belirten Çelebi, çölyak hastalarının online olarak internet üzerinden sipariş vererek istedikleri ürünleri yaptırabildiğini ifade etti.

"Kâr amacı gütmeden halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz"

Glütensiz unlu mamullerin ve yöresel lezzetlerin, online siparişle Türkiye'deki çölyak hastalarına da kargo yoluyla ulaştırıldığını belirten Çelebi, "Ürünlerimizi sanal ortamda da satışa sunuyoruz. Kargoyla vatandaşlarımıza gönderiyoruz. Ürünlerimizi kafemize getiriyoruz ve vatandaşlarımızda gelip buradan alabiliyorlar. Glutensiz ürünler fiyatları yüksek olan ürünlerdir. Biz hiçbir kâr amacı gütmeden değerli Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in talimatları doğrultusunda halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Kafede çalışan "özel ihtiyaçlı" çalışanlar ise kafeye herkesi beklediklerini belirterek Glutensiz Bir Başka Kafe'de çalıştıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Son Haberler
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Niğde'de dolu dolu 15 Temmuz etkinlikleri
Niğde'de dolu dolu 15 Temmuz etkinlikleri

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi