• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Gölbaşı 3'üncü Geleneksel Kurban Güzellik Yarışması'nda en güzel kurban seçildi
Genel
Yayınlanma: 23 Haziran 2023 - 17:47

Gölbaşı 3'üncü Geleneksel Kurban Güzellik Yarışması'nda en güzel kurban seçildi

Ankara'nın Gölbaşı Belediyesi, Kurban Bayramı'nın başlamasına sayılı günler kala en güzel kurbanı seçmek için 'Kurban Güzellik Yarışması' düzenledi. Yarışmada en güzel kurban seçildi.

Genel
23 Haziran 2023 - 17:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ankara'nın Gölbaşı Belediyesi, Kurban Bayramı'nın başlamasına sayılı günler kala en güzel kurbanı seçmek için 'Kurban Güzellik Yarışması' düzenledi. Yarışmada en güzel kurban seçildi.

Gölbaşı Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Geleneksel Kurban Güzellik Yarışması' Ankara'da düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar jüri üyelerinin karşısına çıktı. Milliyetçi Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in jüri üyesi olarak görev aldığı yarışmada hayvanların kilosuna, güzelliğine, ırkının kendi özelliklerini yansıtıp yansıtmadığına bakıldı. Yarışmada ilk üçe giren hayvanlara ve sahiplerine ödül verildi. Yarışmanın birincisi olan Zazabey ise tam altının kazananı oldu.

Burada bir konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, "Burada 3'üncüsünü yaptığımız geleneksel kurban güzellik yarışmamızı geleneksel hale getirdiğimiz gibi yıllarca süreceğine de inanıyoruz. Buradaki etkinliği çiftçilerimize, besicilerimize teşvik amaçlı yapıyoruz. Teşvik olsun ki insanlarımız, çiftçilerimiz, besicilerimiz daha verimli çalışsınlar. Geçen sene yaptığımız yarışmada hiç kimse kaybetmedi, bu sene de hiç kimse kaybetmeyecek" diye konuştu.

Yarışmadan önce iddialı olduklarını belirten ve Kırşehir'den geldiklerini belirten Süleyman Orman, "Buraya kurbanlık sığır getirdim. Sığırlarımı satıyorum ve birkaç tane kaldı. Buraya da güzellik yarışması için en güzel sığırımızı aldık getirdik. Anadolu'nun boz ırkından yerli bir ırk. İnşallah kazanacağız. Bu ırkın nesli tükenmekte fakat biz korumaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yarışmanın kazananı 2 yaşında ve bin 250 kiloluk şavrole cinsi Zazabey'in sahibi Kadir Bozdemir ise "Bin 250 kilo olarak getirdik hayvanımızı ve iddialıydık zaten. Ben Kadir kardeşim Fatih beraber katıldık. Hayvan kendi ineğimizin buzağısıydı, kendimiz büyüttük. Hakkımızı aldık diğer yarışmacı arkadaşlarımıza da başarılarının devamını dilerim. Ödül olarak tam altın ve plaket aldık" şeklinde konuştu.

Yarışmanın sonucunda jüri üyelerinin oyları ile 1'inci seçilen Zazabey adlı kurbanlığın sahiplerine tam altın, 2'inci seçilen Sarıtaş adlı kurbanlığın sahibine yarım altın, 3'üncü seçilen Bulut isimli kurbanlığın sahibine ise çeyrek altın verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm kurbanlık sahiplerine de gram altın verildi. Etkinliğe Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve birçok vatandaş katılım sağladı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Malatya'da LGS'de 4 öğrenci Türkiye birincisi oldu
Malatya'da LGS'de 4 öğrenci Türkiye birincisi oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi