• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Gölbaşı'ndaki özel öğrenciler doyasıya eğlendi
Yaşam
Yayınlanma: 03 Aralık 2024 - 18:01
Güncelleme: 03 Aralık 2024 - 20:39

Gölbaşı'ndaki özel öğrenciler doyasıya eğlendi

Gölbaşı Belediyesi Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) öğrencileri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hazırlanan gösteri büyük beğeni aldı. Programında sonunda oyun havalarıyla eğlenen öğrencilere Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da eşlik etti.

Yaşam
03 Aralık 2024 - 18:01
Güncelleme: 03 Aralık 2024 - 20:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gölbaşı'ndaki özel öğrenciler doyasıya eğlendi
Gölbaşı Belediyesi Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) öğrencileri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hazırlanan gösteri büyük beğeni aldı. Programında sonunda oyun havalarıyla eğlenen öğrencilere Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da eşlik etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında UYUM öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte hazırladıkları gösterilerle katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Programa Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik boyunca UYUM öğrencilerinin sergilediği halk oyunları, okudukları şiirler ve söyledikleri şarkılar büyük alkış topladı. Merkezde oluşturulan özel alanda, UYUM öğrencileri tarafından yıl boyunca yapılan el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Yakup Odabaşı da ürünlerin bulunduğu stantları tek tek gezerek ürünleri inceledi.

"Önce zihinlerdeki engelleri aşmalıyız"

Yakup Odabaşı, programda engelli bireylerin topluma kazandırılmasının ve desteklenmesinin önemini vurgularken, "Aslında engellilerimiz 365 gün aklımızda ancak bugün bir farkındalık oluşturmak için önemli bir gün. Onların bizim için ne kadar değerli olduğunu göstermemiz gerekiyor. Şunu unutmayalım; dünya nüfusunun yüzde 16'sı, Türkiye'de ise yüzde 12,3'ü engelli olarak görünüyor. Bu ciddi bir rakam, demek ki fiziksel engelli sayısı çok. Ancak ondan daha önemli olan zihinsel engelleri aşmak. Fiziksel engeller bir şekilde onları eğiterek, destek olarak, yardımcı olarak, yüreklerimizdeki sevgiyi onlara göstererek aşabiliriz. Benim vurgulamak istediğim ön yargılı zihinsel engellileri aşmalıyız. Yoksa biz belediye olarak engellilerimizin her zaman yanındayız" diye konuştu.

Engelsiz Gölbaşı çalışmaları

Konuşmasında geçtiğimiz dönemden bugüne engellilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Odabaşı, "2010 yılında Mevlana Parkı içerisinde Gölbaşı'nda bir ilk olan engelli parkı oluşturuldu ve engelli çocuk oyun alanları yerleştirildi. Bugün ise Gölbaşı Şehir Parkı'nda, Alparslan Türkeş Parkı'nda ve UYUM içerisinde engelli çocuk oyun alanları bulunmakta ve bunların bakımı Park Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.2014 yılında engelli vatandaşların aynı anda 5 adet akülü sandalyeyi şarj edebilecek yerli imalat olan ilk şarj dolum istasyonunu kuruldu. 2012 yılında engelli vatandaşlarımız için meslek edindirme kursları açılarak 42 vatandaşımıza sertifikalar verildi. 2012 yılında Gölbaşı Belediyesi'ne ilk engelli taşıma aracı alındı, günümüzde ise 2 araçla engelli taşıma hizmeti devam etmektedir.1 Nisan 2024 tarihi itibariyle bu engelli taşıma araçlarımızla 1384 vatandaşımızın hastaneye gidip gelme işlemleri gerçekleştirildi. Yine Gölbaşı Belediyesi olarak yatağa bağımlı engelli vatandaşlarımıza hasta yatağı desteği vermekteyiz. Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne başvuran vatandaşlarımız yerinde değerlendirilerek belediyemiz imkânları dâhilinde hasta yatağı ihtiyacı karşılanmaktadır. 1 Nisan 2024 itibariyle 85 adet hasta yatağı hasta ve engelli vatandaşlarımıza verilmiştir. Engelli vatandaşlarımız için son 1 yıl içerisinde 130 adet manuel engelli sandalyesi, 40 adet koltuk değneği, hayırsever vatandaşlarımız desteğiyle alınan 6 adet akülü engelli sandalyesi verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Odabaşı, programda UYUM'da çalışan eğitimcilere çiçek takdiminde bulundu. Etkinliğin sonunda oyun havalarıyla doyasıya eğlenen öğrencilere Başkan Odabaşı da eşlik etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Huzur Akademisi ilk etkinliğiyle başladı
Huzur Akademisi ilk etkinliğiyle başladı
Van'da 19 Mayıs kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı
Van'da 19 Mayıs kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı
Şehitlerin adı Esentepe'de yaşatılacak
Şehitlerin adı Esentepe'de yaşatılacak
Hayata ikinci kez tutundu, bu kez kep attı
Hayata ikinci kez tutundu, bu kez kep attı
Son Haberler
Özel ihtiyaç gençler için temsili askerlik heyecanı
Özel ihtiyaç gençler için temsili askerlik heyecanı
Aydın'da Gençlik Haftası, çelenk töreniyle başladı
Aydın'da Gençlik Haftası, çelenk töreniyle başladı
Bakan Göktaş, Uluslararası Aile Günü'nü kutladı
Bakan Göktaş, Uluslararası Aile Günü'nü kutladı
İBB'ye yönelik ihale operasyonunda gözaltına alınanlar belli oldu
İBB'ye yönelik ihale operasyonunda gözaltına alınanlar belli...
Trump, Çin ziyaretini tamamlayarak ülkeden ayrıldı
Trump, Çin ziyaretini tamamlayarak ülkeden ayrıldı
Elektrik hatlarına dikkatsiz temas ölümcül olabilir
Elektrik hatlarına dikkatsiz temas ölümcül olabilir

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi