• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gönüllülerin ürettiği 'taşınabilir afet evleri' deprem bölgesine yola çıktı
Ekonomi
Yayınlanma: 11 Nisan 2023 - 10:27

Gönüllülerin ürettiği 'taşınabilir afet evleri' deprem bölgesine yola çıktı

Gönüllü mimar ve ustaların ürettiği 100 adet taşınabilir afet evinin yapımı tamamlandı. Mobil şekilde tasarlanan evlerin 32 tanesi depremzedelere ulaştırıldı, kalan kısmı önümüzdeki günlerde depremzedelere ulaştırılacak.

Ekonomi
11 Nisan 2023 - 10:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gönüllü mimar ve ustaların ürettiği 100 adet taşınabilir afet evinin yapımı tamamlandı. Mobil şekilde tasarlanan evlerin 32 tanesi depremzedelere ulaştırıldı, kalan kısmı önümüzdeki günlerde depremzedelere ulaştırılacak.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yurdun birçok kesiminden kurum ve vatandaşlar depremzedelere destek olmak için harekete geçti. Bu kapsamda başlatılan proje ile bir araya gelen gönüllü mimar, usta ve işçiler mobil ev üretip depremzedelere ulaştırmaya başladı. Proje ile 100 adet mobil evin depremzedelere ulaştırılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda 32 ev deprem bölgesine ulaştırıldı. Kalan kısmının ise önümüzdeki günlerde deprem bölgesine ulaştırılacak.

Mobil evlerin üretimi Büyükçekmece'de fuar merkezi içinde gerçekleştiriliyor. Proje, Tiny House olarak adlandırılan mobil evlerin üretimi yapan firma öncülüğünde başlatıldı. 4 kişilik mimar ekiple başlayan proje 4 bini aşkın gönüllü demir ustası, marangoz, kaynak işçisinin katılımıyla devam etti. Ustaların yanı sıra emekliler, ev hanımı ve çalışanlar da boş vakitlerinde mobil ev üretimine destek oluyor.

Projenin gönüllü vatandaşların katılımıyla gerçekleştiğini belirten iç mimar Beyza Kanmaz, ''Depremin hemen sonrasındaki günlerde gönüllü projemize başladık. 4 kişi olarak başladığımız projeye ilk günlerde bir prototip ev ile başladık. Sonra bize katılan gönüllü ustalar oldu. Projeye nakit bağış kabul etmedik, iş gücü ve malzemeleri kabul ettik. Bir ay içinde 100 ev yapmayı planladık. 100 evi bitirdik ve 32 tane evimiz Antakya Kuzeytepe'de teslim edildi. Diğer evler de oradaki arazi şartları uygunluk sağlandıkça yola çıkacak'' dedi.

''Gönüllü olarak yaklaşık 4 bin kişi bize katıldı''

İstanbul dışından dahi gönüllü vatandaşların destek için mobil ev üretimine destek olduğunu aktaran Kanmaz, ''Şehir içinden ve şehir dışından birçok gönüllü vatandaş bize katıldı. Toplamda yaklaşık 4 bin kişi bize katıldı. Günlük 400 kişiye yakın gönüllü arkadaşımızla birlikte çalıştık. 100 ev hedefimizi tamamladık ve depremzede vatandaşlarımıza tamamını ulaştıracağız. Depremzedeler çevreye ve iklime dayanıklı evlere ulaşırsa çok mutlu olacağız'' diye konuştu.

Kaynak ustası Adem Saymaz ise şöyle konuştu: ''Projeye başlamadan önce Tiny House üreten firmada çalışıyorduk. Çalışmalarımız bu yöndeydi. Yaklaşık 2 aydır burada depremzedelere yardım etmek amacıyla çalışıyoruz. Depremzedeler uykusuz kalıyor, zor dönemlerden geçiyor. Bizde oradaki vatandaşlarımıza destek olmak için çalışıyoruz. Günlük 15-16 saat mobil ev üretimine destek olmak için çalışıyorum.''

''Eşimle birlikte Tiny House yapımı için gönüllü çalışıyoruz''

Günlük hayatında ev hanımı olan ve projeye gönüllü olarak destek veren Sonay Postalcı, ''Günlük hayatımda ev hanımıyım, çocuklarımla ilgileniyordum. Yaklaşık 2 aydır burada Tiny House yapımına destek olmak için çalışıyorum. Her gün buraya en az 6 saat ayırıyorum. Depremzedeler çok zor dönemden geçiyor. Evde ne yaparız diye düşündüm ve eşimle birlikte Tiny House yapımına destek olmak için burada gönüllü olarak çalışmaya başladık'' şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Dijital Kurye artık tüzel kişileri de doğrulayacak
Dijital Kurye artık tüzel kişileri de doğrulayacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi