• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Görme engelli sporcu 45 yaşında başladığı halterde aldığı derecelerle örnek oluyor
Spor
Yayınlanma: 15 Temmuz 2023 - 11:16

Görme engelli sporcu 45 yaşında başladığı halterde aldığı derecelerle örnek oluyor

Görme Engelli Halter Sporcusu Mehmet Ali Özbey: - "Engelli, özellikle görme engelli olan gençler: spor yapın, toplumun içinde var olduğunuzu sporla ispatlamaya çalışın"

Spor
15 Temmuz 2023 - 11:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MUHAMMED ENES YAPALIKAN - Isparta'da yaşayan doğuştan görme engelli 47 yaşındaki Mehmet Ali Özbey, görme engellilere örnek olmak için başladığı halterde üst üste Türkiye üçüncüsü olunca spor vazgeçilmezi oldu.

Sidre Mahallesi'nde oturan 3 çocuk babası Özbey, yüzde yüz görme engelli olarak kent merkezinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını görme engelliler okulunda tamamlayan Özbey, 1999'da Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde memur olarak çalışmaya başladı.

Görme engellilere örnek olma amacıyla 45 yaşında sporla ilgilenmeye başlayan Özbey, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde başladığı halter branşında lisansını alarak antrenmanlarını aksatmadı.

Sporla ilgilenmeye başlayınca Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı seçilen Özbey, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunca 2022'de Osmaniye'de düzenlenen şampiyonada genel toplamda 250 kilo ağırlık kaldırarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Sporu artık bir yaşam tarzına dönüştüren Özbey, hocası Ferit Şen'le antrenmanlara devam etti.

Mersin'de 5-7 Temmuz'da düzenlenen Görme Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası'na da katılan Özbey, şampiyonada bench press ve powerlifting kategorilerinde yarıştı.

Bu iki kulvarda 125 kilo kaldırarak 3'üncülük derecesi alan Özbey, 2 bronz madalya daha kazandı.


- "Spor, insanı her yönden rahatlatıyor"

Mehmet Ali Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının hayata küsen engelli bireylerin yaşamın içinde var olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Engelli bireylere daha rahat ulaşabilmek amacıyla 45 yaşından itibaren yarışmalara katıldığını belirten Özbey, derece almayı hiç beklemediğini aktardı.

Görme engellilere, hayata küsmemeleri çağrısında bulunan Özbey, şöyle konuştu:

"Engelli, özellikle görme engelli olan gençler, spor yapın, toplumun içinde var olduğunuzu sporla ispatlamaya çalışın. Çünkü spor, insanı her yönden rahatlatıyor. Ben geçtiğimiz yıllarda biraz asabiydim. Spor yaptığımdan hem psikolojik hem de psikolojik olarak çok rahatladım. Başarı bana sürpriz oldu. Birkaç yıl daha devam edeceğim. İnşallah daha iyi yerlerde olurum. Keşke 20'li yaşlarımda spora başlasaydım daha güzel olacaktı."

Özbey, antrenörü Ferit Şen'in sayesinde spor yaparken zorlanmadığına değinerek, "Hocam, çıktığım bu yolda bana çok büyük destek oldu, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2 yıldır her türlü desteği verdi. Ayrıca sayın Valimiz, Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürleri de bizleri yalnız bırakmadı." ifadelerini kullandı.


- Ferit Şen: "Spor Mehmet Ali'ye çok iyi geldi"

Halter antrenörü Ferit Şen de sporcusunun kısa dönemde yaptığı çalışmayla geçen yıl ve bu yılki şampiyonada derece aldığını kaydetti.

Spora başlayalı 2 yıl olmasına rağmen Özbey'in büyük başarı elde ettiğini vurgulayan Şen, "Engelli vatandaşlara ben de çağrıda bulunmak istiyorum. Umutsuzluğa kapılmasınlar, gelsinler burada spor yapsınlar. Spor Mehmet Ali'ye çok iyi geldi. Onlara da iyi gelecek." diye konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını istiyor
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını istiyor
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Trump: "Çin Devlet Başkanı Xi, İran ile anlaşma sağlanması için yardım teklif etti"
Trump: "Çin Devlet Başkanı Xi, İran ile anlaşma sağlanması...
TİSK Başkanı Akkol'dan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajı:
TİSK Başkanı Akkol'dan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajı:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi