• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Guatemala'da seçilmiş Devlet Başkanı Arevalo: "Devlet başkanı olarak yemin edeceğimden hiç şüphem yok"
Genel
Yayınlanma: 04 Ekim 2023 - 07:57

Guatemala'da seçilmiş Devlet Başkanı Arevalo: "Devlet başkanı olarak yemin edeceğimden hiç şüphem yok"

Guatemala'da seçilmiş Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, kazandıkları seçime gölge düşürülmesi için yapılan bütün girişimlere rağmen ülkenin devlet başkanı olacağına inandığını bildirdi

Genel
04 Ekim 2023 - 07:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Guatemala'da seçilmiş Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, kazandıkları seçime gölge düşürülmesi için yapılan bütün girişimlere rağmen ülkenin devlet başkanı olacağına inandığını bildirdi.

EFE haber ajansındaki habere göre, Washington yönetiminin de kendisinin devlet başkanlığına inandığını savunan Arevalo, 14 Ocak'ta devlet başkanı olarak yemin edeceğini söyledi.

Arevalo, "Devlet başkanı olarak yemin edeceğimden hiç şüphem yok, zor olacak biliyorum ancak zamanla demokratik kurumları yeniden inşa edeceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.

Öte yandan başkent Guatemala'daki savcılık binasının önünde oturma eylemini sürdüren yüzlerce kişi Başsavcı Consuelo Porras'a bir kez daha istifa çağrısında bulundu.

Porras'ın istifa haberi gelmeyene kadar protestolarından vazgeçmeyeceklerini aktaran kalabalık gruplar, olaysız şekilde gösterilerine devam ediyor.

- Ne olmuştu

"Seçimlerde sahtekarlık" yapıldığı yönündeki iddiaları araştırmak için başsavcılar Consuelo Porras ve Rafael Curruchiche nezaretinde yapılan baskınlarda Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ile polis karşı karşıya gelmişti.

Guatemala'da seçilmiş Devlet Başkanı Arevalo, sandıkların Başsavcılık yetkililerince yapılan baskınla "usulsüzce açıldığı" gerekçesiyle 19 Eylül'de Anayasa Mahkemesine dava başvurusunda bulunmuştu.

Ülkede 20 Ağustos'ta yapılan devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda Arevalo, yüzde 58 oy alarak yarışı açık ara önde bitirmişti.

Arevalo'nun 14 Ocak'ta göreve başlaması beklenirken, Seçim Kurulu, Tohum Hareketinin milletvekillerini tanımayı reddedip partinin faaliyetlerini de askıya almıştı.

Kararın, partinin kuruluşu için imza toplanan süreçte usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında alındığı kaydedilmişti.

Arevalo, "hukuken geçersiz" olarak nitelediği karara partisinin itiraz edeceğini açıklayarak, "Hiç kimse 14 Ocak'ta göreve başlamamı engelleyemez." ifadesini kullanmıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Efeler Yolu Ultra Trail'de 8 ülkeden 264 sporcu mücadele edecek
Efeler Yolu Ultra Trail'de 8 ülkeden 264 sporcu mücadele edecek
Gençlerden yerli ve milli 'bomba imha robotu'
Gençlerden yerli ve milli 'bomba imha robotu'
Hacılar'da dönüşüm atağı
Hacılar'da dönüşüm atağı
Konya'da 1 haftadır kayıp olan vatandaş ölü bulundu
Konya'da 1 haftadır kayıp olan vatandaş ölü bulundu
Denizli 15 Mayıs'ta yine omuz omuza yürüyecek
Denizli 15 Mayıs'ta yine omuz omuza yürüyecek
Galatasaray kafilesi yurda döndü
Galatasaray kafilesi yurda döndü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi