• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Gümüşhane'de zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte denetimler arttı
Çevre
Yayınlanma: 03 Aralık 2023 - 14:11

Gümüşhane'de zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte denetimler arttı

Gümüşhane'de zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte denetimler başladı.

Çevre
03 Aralık 2023 - 14:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gümüşhane'de zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte denetimler arttı
Gümüşhane'de zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte denetimler başladı.

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, 1 Aralık itibariyle başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından denetimlere başladı. Polis ekipleri kentin birçok noktasında yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takıp takmadıklarını denetledi. Lastik diş derinliklerini ölçen trafik ekipleri sürücülerin araçlarda bulundurması gereken evrakları da kontrol etti. Yapılan kontrollerde 7 araca toplam 13 bin 712 TL ceza kesildi.

1 Aralık'ta başlayıp 1 Nisan 2024 tarihinde sonra erecek zorunlu kış lastiği uygulamasına uymayan sürücüler 2 bin 568 liralık ceza ödeyecek.

"Kış lastiği takmamış sürücülere 2 bin 568 lira ceza uyguluyoruz"

Sürücülerin zorunlu kış lastiği uygulamasına uyması noktasında uyarılarda bulunan Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Mustafa Dinçkal, "Bu kontroller yolcu ve yük taşıyan araçlar üzerinde yaptığımız kontroller. Kış tedbirleri kapsamında yolcu ve yük taşıyan minibüsleri, otobüsleri, kamyonları, tankerleri kontrol ediyoruz herhangi bir aksaklık ve eksiklik olmaması için. Lastikleri kumpas dediğimiz derinliği ölçen aletle eksikliği var mı diye kontrol ediyoruz. 1 Aralık itibariyle başladık uygulamaya sabah ve gün içinde olmak üzere devam ediyoruz. Yüzde 90 oranında vatandaşlar lastiklerini değiştirmişler. Gümüşhane'nin de coğrafyasına baktığımızda iklim koşulları da zorlu olduğundan dolayı kendi can güvenlikleri için ve de diğer sürücülerin güvenlikleri için takmaları da mecburi. Eğer takmazlarsa trafik kanunun 65/A maddesinden 2 bin 568 lira trafik cezası uyguluyoruz. Trafiğe çıktığımızda ilk olarak emniyet kemerimizi takmamız gerek, hava koşullarına ve yaşadığımız bölgeye göre kış tedbirlerine ve alınan İl Trafik Komisyonu kararına uymamız gerekiyor bu nedenle muhakkak ki sürücülerin kış lastiklerini takmaları gerekiyor. Denetimlerimiz ne kadar sık olursa olsun sürücülerin öncelikle kendi can güvenliği ve yolcuların can güvenliği önem arz etmektedir" dedi.

"Lütfen kış lastiği takın, aynı trafikteyiz"

Denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini söyleyen sürücü Abdullah Efe, "Lastikler aracın yere temas eden noktası, lastikler bu noktada çok önem arz etmekte çünkü içerisinde hem kendi canımız hem de ailemiz ve yolcuların canı var, insan canı önemli. Kesinlikle ve kesinlikle bu denetimleri doğru buluyorum hatta ve hatta bence sadece ticari ve yolcu taşıyan araçlar değil şahsi araçlar üzerinde de denetimler sıklaştırılmalı çünkü ben normal seyir halinde giderken kış lastiği olmayan biri bana çarpabilir. Biz ne kadar dikkat edersek, karşıdakinin de dikkat etmesini isteriz kış lastiği olmayan biri bizim canımızı tehlikeye atabilir. Lütfen kış lastiği takın aynı trafikteyiz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Son Haberler
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal engelli öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi
Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal engelli öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi