• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Güney Afrika, BRICS toplantılarına katılacaklara "diplomatik dokunulmazlık" verdi
Genel
Yayınlanma: 30 Mayıs 2023 - 22:22

Güney Afrika, BRICS toplantılarına katılacaklara "diplomatik dokunulmazlık" verdi

Güney Afrika Cumhuriyeti, ev sahipliği yapacağı BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı ve Liderler Zirvesi katılımcılarına diplomatik dokunulmazlık verdi

Genel
30 Mayıs 2023 - 22:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Güney Afrika Cumhuriyeti, ev sahipliği yapacağı BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı ve Liderler Zirvesi katılımcılarına diplomatik dokunulmazlık verdi.

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığından (DIRCO) yapılan açıklamada, 1-2 Haziran'da Cape Town'da düzenlenecek "BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı" ile ağustosta Johannesburg'ta gerçekleştirilecek "BRICS Liderler Zirvesi" katılımcılarına verilecek diplomatik dokunulmazlık ve ayrıcalıklar hakkındaki duyurunun resmi gazetede yayımlandığı bildirildi.

Açıklamada, bu dokunulmazlıkların, katılım düzeyine bakılmaksızın Güney Afrika'da düzenlenen tüm uluslararası konferanslar ve zirveler için uygulanan standart bir uygulama olduğu belirtilerek, "Dokunulmazlıklar, konferans içindir, belirli kişiler için değildir." ifadesi kullanıldı.

Bu kararın, konferans katılımcılarını Güney Afrika'nın yargı yetkisinden korumayı amaçlamadığına işaret edilen açıklamada, verilen dokunulmazlıkların, herhangi bir uluslararası mahkemece BRICS toplantılarının herhangi bir katılımcısına karşı verilmiş olabilecek herhangi bir tutuklama emrini geçersiz kılmayacağı kaydedildi.

- UCM'nin Putin kararı

Güney Afrika, zirveye katılması beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) verdiği yakalama kararını tartışıyor.

Ülke, üyesi olduğu UCM'nin kararını uygulamakla yükümlü olsa da iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi (ANC), bu kararın uygulanmasındansa ülkenin UCM'den çekilmesinden yana tavır sergiliyor.

Batı ise bu konuda, Güney Afrika üzerindeki baskılarını artırıyor. ABD'nin, Güney Afrika'nın Rusya'ya silah sattığı iddiası hükümet yetkililerince reddedilse de ülkenin para birimi Rand son haftalarda tarihinin en düşük seviyelerini görmeye devam ediyor.

- BRICS

Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ülkeler grubu, üye ülkeler arasında diplomatik, güvenlik ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesini amaçlıyor.

Dünya nüfusunun yüzde 40'ına ev sahipliği yapan BRICS ülkelerinin toplam gayrisafi yurt içi hasılaları (GSYİH) ise küresel hasılanın 4'te 1'inden fazlasını teşkil ediyor.

Güney Afrika'daki Liderler Zirvesi'nde BRICS'in genişlemesi ve "ortak para birimi" konularının ele alınması öngörülüyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Galatasaray, 23. şampiyonluğunu başkentte kazandı
Galatasaray, 23. şampiyonluğunu başkentte kazandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi