• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Güney Kore Belediyeler Birliği Malatya'da konteyner kent kuruyor
Çevre
Yayınlanma: 25 Mayıs 2023 - 16:37
Güncelleme: 25 Mayıs 2023 - 16:38

Güney Kore Belediyeler Birliği Malatya'da konteyner kent kuruyor

Güney Kore Belediyeler Birliği tarafından deprem bölgesi Malatya'da 200 adetten oluşacak konteyner mahalle kurulacak.

Çevre
25 Mayıs 2023 - 16:37
Güncelleme: 25 Mayıs 2023 - 16:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Güney Kore Belediyeler Birliği Malatya'da konteyner kent kuruyor
Güney Kore Belediyeler Birliği tarafından deprem bölgesi Malatya'da 200 adetten oluşacak konteyner mahalle kurulacak.

Güney Kore Belediyeler Birliği Türkiye Temsilcisi ve Türk-Kore Kültür İletişim Derneği Başkanı Yong Durk Park ile Güney Koreli iş insanları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Ziyareti esnasında Başkan Gürkan ile istişarelerde bulunan Park, Malatya'ya 200 adet konteynerden oluşan bir mahalle kuracaklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya'ya ya Güney Kore Belediyeler Birliği ile Güney Koreli iş insanları tarafından depremin yaralarını sarmak amacıyla 'Güney Kore Konteyner Kenti' kurulacağını ifade eden Başkan Gürkan, Türk- Güney Kore kardeşliğinin eskilere dayandığını ve bu dostluğu ilelebet devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan kurulacak olan konteyner mahallede Güney Kore'nin kültürel, sosyal dokusunu yansıtacak bir kültür merkezi de yapılacak.

"Kan kardeşlerimizin zor günlerinde yanında bulunmak istiyoruz"

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında hayatın normale dönmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Güney Kore Belediyeler Birliği Türkiye Temsilcisi Yong Durk Park, Türkiye'de bulunan Koreliler Derneği adına deprem bölgesine 360 tane konteyner kurduklarını belirterek, ikinci etap olarak ise Malatya'ya 200 adet konteynerden oluşan bir mahalle kuracaklarını söyledi. İçerisinde kültür merkezinin de olacağı konteyner kentin depremzedelerin normal yaşama dönmesine yardımcı olacağını belirten Park, "Kan kardeşlerimizin zor günlerinde yanında bulunmak istiyoruz. Bizleri sıcak karşıladığı için de Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz. Malatyalı vatandaşlara da geçmiş olsun. Herkesin mutlu olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

"Güney Kore ile eskiye dayanan bir dostluğumuz var"

Güney Kore ile eskiye dayanan bir dostlun olduğunu belirten Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da "Güney Koreli kardeşlerimizin böyle bir felakette bizim yanımızda olmaları ve her konuda bize destek vermelerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Güney Kore Belediyeler Birliğinin Türkiye Temsilcisi olarak Malatya'ya gelip, Malatya'daki depremin yaralarının sarılması noktasında, 'biz neler yapabiliriz?' anlayışı içerisinde görev talep etmeleri, bizi son derece memnun etmiştir. Bu anlamda tekraren teşekkür ediyoruz" dedi.

'Güney Kore Konteyner Mahallesi'nin kurulması ile kültürel, sosyal kültürlerin de burada yaşatılacağını belirten Gürkan, "Türkiye- Güney Kore kardeşliği ilelebet devam edecektir. Malatya'nın depremden gördüğü zararların giderilmesi noktasında ve bu felaketin yaralarının sarılması noktasında ve vatandaşlarımızın barınması noktasında yapacakları 'Güney Kore Konteyner Mahallesi' noktasında kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Son Haberler
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Miran: "10. Kez üst üste yetkili sendika olduk"
Miran: "10. Kez üst üste yetkili sendika olduk"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi