• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Güney Kore, Kuzey'in tehditkar füze denemelerinin "görmezden gelinmesinden" yakındı
Genel
Yayınlanma: 03 Haziran 2023 - 09:42

Güney Kore, Kuzey'in tehditkar füze denemelerinin "görmezden gelinmesinden" yakındı

Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, Kuzey Kore'nin tehditkar füze denemelerini bazı ülkelerin görmezden geldiğini ve bunun karşı yaptırımlarda delikler oluşturduğunu söyledi

Genel
03 Haziran 2023 - 09:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, Kuzey Kore'nin tehditkar füze denemelerini bazı ülkelerin görmezden geldiğini ve bunun karşı yaptırımlarda delikler oluşturduğunu söyledi.

Singapur'da düzenlenen Asya-Pasifik bölgesinin güvenlik forumlarından Shangri-La Diyaloğu'na katılan Bakan Lee, "Bölgesel Gerilimlerin Çözülmesi" oturumunda konuştu.

Lee, tehditkar füze denemeleriyle Kore Yarımadası ile Pasifik'i etkisi altına alan ve 2022'de rekor füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore'ye tepki gösterdi.

Kim Jong-un rejiminin, nükleer ve füze kapasitelerini geliştirmeye odaklandığını kaydeden Lee, gıda kıtlığı ve ekonomik krizle yüzleşen Kuzey Kore halkına ise gözlerini kapattığını belirtti.

Pyongyang yönetiminin, yakın gelecekte yeni bir nükleer deneme gerçekleştirebileceği iddialarına dikkati çeken Lee, Kuzey'in yasa dışı faaliyetlerini görmezden gelen ülkelerin olduğunu söyledi.

Lee, "Bazı ülkeler, Kuzey Kore'nin kurala dayalı düzeni ihlal eden yasa dışı tutumunu görmezden geliyor ve bu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) yaptırımlarında delikler oluşturuyor." görüşünü paylaştı.

Pyongyang'ın 2022'de rekor sayıdaki füze denemelerini anımsatan Lee, "Ancak buna karşın, (bazı ülkelerin) karşı çıkması nedeniyle BMGK'de ek bir yaptırım kararı bile geçemedi." dedi.

Lee, Kuzey'in hukuksuz faaliyetlerine karşı "hamlesizliği tercih etmenin" sadece Kore Yarımadası'nda değil, Hint-Pasifik dahil tüm dünyanın güvenlik durumunu kötüleştireceğini savundu.

- ABD ve Japonya işbirlikleri

Kuzey'in meydan okumalarına karşı ortak anlayış temelinde hareket edilmesi ve bu hukuksuzlukların birlikte kınanması gerektiğini söyleyen Lee, yeni provokasyonlara karşı da uyarıda bulundu.

Nükleer ve kıtalararası balistik füze denemesi (ICBM) gibi ilave provokasyonlar halinde uluslararası toplumun dayanışma göstermesinin önemini vurgulayan Lee, "(Pyongyang rejimine) Bu nükleer tehdit ve baskıların maliyetini hesaplayabilmesini sağlamalıyız. Yasa dışı faaliyetleri sürerse sadece daha fazla izole olacaklarının farkında olmalılar." ifadelerini kullandı.

Bakan Lee, tehditler karşısında Güney Kore olarak hem ulusal ordularını tahkim ettiklerini hem de ABD ve Japonya ile güvenlik işbirliklerini güçlendirdiklerini söyledi.

Küresel ve bölgesel güvenlik konularının ele alındığı önemli toplantılardan Shangri-La Diyaloğu'na bu yıl 40 ülkeden 600'ü aşkın kamu temsilcisi ve uzman iştirak ediyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hindistan'daki tren kazasında can kaybı 288'e yükseldi
Hindistan'daki tren kazasında can kaybı 288'e yükseldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi