• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Gurbetçi, gurbetçileri dolandırdı: 9 gözaltı
Asayiş
Yayınlanma: 17 Ekim 2024 - 10:01
Güncelleme: 17 Ekim 2024 - 10:59

Gurbetçi, gurbetçileri dolandırdı: 9 gözaltı

Nevşehir'de yaşayan gurbetçi H.K., kendisi gibi gurbetçi kadınları değişik vaatlerde bulunarak dolandırdı. Yapılan operasyonda çete lideri ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

Asayiş
17 Ekim 2024 - 10:01
Güncelleme: 17 Ekim 2024 - 10:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gurbetçi, gurbetçileri dolandırdı: 9 gözaltı
Nevşehir'de yaşayan gurbetçi H.K., kendisi gibi gurbetçi kadınları değişik vaatlerde bulunarak dolandırdı. Yapılan operasyonda çete lideri ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları ile başlatılan çalışmalarda Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Nevşehir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde ve Almanya'da yaşayan gurbetçi kadınları çeşitli vaatlerle kandırıp, tuzağa düşürdükleri belirlenen çete üyelerini takibe aldı. Çete lideri H.K.; ağına düşürdüğü kadınlara, kendisini Almanya'da bulunan Mercedes-Benz Daimler isimli iş yerinde çalıştığını söyleyerek güven kazandı. Kendisiyle temasa geçen kadınlarla da devam eden süreçte evlilik bahanesiyle samimiyet kurdu. Suç örgütü üyelerinin, mağdurları ikna etmek amacıyla; gösterişli hayatı ile ikna yoluyla ağına düşürdükleri, gurbetçi bekar kadınların güvenlerini kazanarak gözlerini boyayan şahıslar, bahse konu otomobil firmasının kişiye özel kampanyasından istifade etmek için hazırladıkları sahte belgeleri 'imza için buraya gelmeniz gerekiyor' diyerek Türkiye'ye çağırdı. Çete üyeleri gelen gurbetçilere konaklamaları için ayarladıkları lüks otellerde tatil, pahalı model cep telefonları aldırıp kampanya ile teslim alacakları otomobile ödeme yaparken bu ücretlerin iade edileceğini söyledi. Ağına düşürdüğü kadınları Nevşehir'deki lüks evinde ağırlayıp, evlilik vaatleriyle kandırmaya devam eden çete üyeleri; kadınlara harcama yaptırmaya devam etti. Dolandırıldığını anlayan kadınlar şikâyetçi olmak istediklerinde ise tehdit ve şantaj uygulandı.

Çetenin bu yöntemlerle farklı tarihlerde Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek şikayetçi olan 5 kadının ifadesini alarak çalışma başlatan ekipler; çete lideri ve üyelerini hem teknik hem de fiziki takibe aldı. 5 kadını yaklaşık 1 milyon Euro ve 10 milyon TL dolandıran çete üyeleri benzer yöntemlerle yaklaşık 90 kadını daha dolandırdığını ve bu kadınlardan da elde edilen suç gelirinin ise 50 milyon Euro'yu bulduğunu belirledi. Çalışmayı derinleştiren polis ekipleri; Almanya'dan geldikten sonra dolandırıcılık faaliyetlerine başlayan ve bu tarihten önce hiçbir mal varlığı bulunmayan örgütün sözde yönetici ve üyelerinin, zenginleşerek lüks araçlar satın aldıkları ve lüks dairelere taşındıkları tespit etti. Teknik takip sırasında, örgüt mensuplarının, aldatarak yüklü miktarda paralarını aldıkları mağdurlara şantaj yaptıkları, dolandırıldığının farkında olmayan bazı mağdurları ise evlilik yalanıyla ikinci kez dolandırdıkları belirlendi. Yaklaşık 7 ay süren teknik ve fiziki takip sonrasında Nevşehir Merkez, Gülşehir, Ürgüp ve Aksaray ilinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda H.K. ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen B.C.E., M.O.S., Ş.D., A.D., F.D., K.D., M.A.Ö. ve F.C. isimli şahıslar yakalanarak göz altına alındı. Aramalarda ayrıca çok sayıda sahte plaka ve dijital materyallere el konuldu.

'Nitelikli Dolandırıcılık', 'Dolandırıcılık', 'Tehdit ve Hakaret' suçundan gözaltında bulunan suç örgütü üyelerinin Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini...
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm...
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini adına üstün bir sorumluluk anlayışıyla görev yapmaktadır"
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini...
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle...
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: "Türk voleybolunda yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır"
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: "Türk voleybolunda yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi