• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Gürcistanlı ünlü müzisyen İstanbul'da yeniden hayata tutundu: "Hayatımı kurtaran Türk doktorum için Tiflis'te sahneye çıkacağım"
Sağlık
Yayınlanma: 05 Ağustos 2026 - 12:24
Güncelleme: 05 Ağustos 2026 - 13:07

Gürcistanlı ünlü müzisyen İstanbul'da yeniden hayata tutundu: "Hayatımı kurtaran Türk doktorum için Tiflis'te sahneye çıkacağım"

Siroz ve karaciğer varis kanamasıyla ölümün eşiğine gelen Gürcistanlı müzisyen Dato Evgenidze, Medical Park Göztepe Hastanesi'nin deneyimli uzman kadrosu tarafından gerçekleştirilen canlı vericili karaciğer naklinin ardından sağlığına kavuştu. Gerçekleştirilen hayati nakil operasyonuna ilişkin bilgi veren Medical Park Göztepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Deniz Balcı, "Türkiye'nin bu alanda gelmiş olduğu gelişmiş noktayı tercih etmeleri

Sağlık
05 Ağustos 2026 - 12:24
Güncelleme: 05 Ağustos 2026 - 13:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gürcistanlı ünlü müzisyen İstanbul'da yeniden hayata tutundu: "Hayatımı kurtaran Türk doktorum için Tiflis'te sahneye çıkacağım"
Siroz ve karaciğer varis kanamasıyla ölümün eşiğine gelen Gürcistanlı müzisyen Dato Evgenidze, Medical Park Göztepe Hastanesi'nin deneyimli uzman kadrosu tarafından gerçekleştirilen canlı vericili karaciğer naklinin ardından sağlığına kavuştu. Gerçekleştirilen hayati nakil operasyonuna ilişkin bilgi veren Medical Park Göztepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Deniz Balcı, "Türkiye'nin bu alanda gelmiş olduğu gelişmiş noktayı tercih etmeleri nedeniyle çok mutluyuz" dedi.

67 yaşındaki Gürcistanlı müzisyen Dato Evgenidze, ülkesinde geç fark edilen karaciğer sirozu ve buna bağlı gelişen ağır varis kanamaları nedeniyle hayati tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Türkiye'deki uzman kadrolara ulaşarak İstanbul'a gelen sanatçı, müzisyen bir arkadaşının kendisine donör olmasıyla birlikte Medical Park Göztepe Hastanesi'nde organ nakli konseyine alındı. Dünyada nadir uygulanan özel bir greft yöntemi ve yapay damar köprülemesiyle gerçekleştirilen 13 saatlik zorlu operasyonun ardından Evgenidze, sağlığına yeniden kavuştu. Türkiye'de yapılan başarılı ameliyatla hayata tutunan Evgenidze; kendisini kurtaran Türk hekimler için Tiflis'te özel bir teşekkür konseri düzenleyeceğini söyledi. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Deniz Balcı ise ameliyatın teknik olarak yüksek risk taşıdığına dikkat çekerek, organ bağışının önemini bir kez daha vurguladı.

"Buraya gelmemiz, Deniz Hoca'yı bulmamız ve donörümün çok iyi arkadaşım olması Allah'ın bir vesiledir"

Müzisyen Dato Evgenidze, hastalığının ileri evrede ve hayati risk taşırken teşhis edildiğini dile getirerek, Türkiye'de gerçekleştirilen tedavi sürecine ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Gürcistan'dan geldim. Hastalığım zamanında yani erken tanı ile teşhis edilmedi; çok geç fark edildi. Burayı bir arkadaşım sayesinde bulduk ve o arkadaşım tüm bu süreçte bana çok yardımcı oldu. Deniz Hoca hakkında başka yerlerden de çok şey duymuştum, kurtardığı hayatları öğrenmiştim. Bu yüzden Deniz Hoca'nın doktorum olmasını çok istiyordum. Hatta buraya gelirken Deniz Hoca ile görüşebilir miyim, bilemiyordum. Ama sağ olsun, Deniz Hoca ile görüştük ve kendisi benim hayatımı kurtardı. Zaten çocukluğumdan beri hissederim, her zaman Allah benim yanımdadır. Buraya gelmemiz, Deniz Hoca'yı bulmamız ve aynı zamanda donörümün de çok iyi arkadaşım olması Allah'ın bir vesiledir. Donörüm kendisi de bir müzisyen ve dedi ki, 'Senin artık nakil olman gerekiyor, donörün ben olacağım'. Açıkçası buraya geldik ama birbirimizle uyumlu muyuz, henüz onu bile bilmiyorduk. Buraya gelip tetkik yaptırdığımızda tesadüfen uyumlu çıktık ve kendisi donörüm oldu."

"Karaciğerim tamamen yok olmuştu ve hayatta kalma şansım çok düşüktü, Deniz Hoca sayesinde hayattayım"

Evgenidze, hayatta kalma şansının çok düşük olduğu bir noktadayken ameliyata alındığını ancak deneyimli Türk hekimler sayesinde yeniden hayata döndüğünü dile getirerek, şunları söyledi:

"Buraya geldiğimde çok kötü durumdaydım. Varis kanaması geçiriyordum. Beni hemen ameliyathaneye aldılar; hayatım söz konusuydu ve yeni bir donör bulabilmek için zamanımız da yoktu. Sonrasında Deniz Hoca da anlattı; beni ameliyathaneye aldıklarında normalde 7 saat süren karaciğer nakli ameliyatı 13 saat sürmüş. Çünkü neredeyse karaciğerim ve damarlarım tamamen yok olmuştu ve hayatta kalma şansım çok düşüktü. Bugün Allah'ın yardımıyla ve Deniz Hoca sayesinde hayattayım. Gürcistan'a döner dönmez eski hayatıma devam edebildim, yarım kalmış olan müzik çalışmalarımı bitirdim. Yeni konserlerime ilk olarak Deniz Hoca için vereceğim özel bir konserle başlayacağım. Tiflis'te Deniz Hoca'ya özel bir konser düzenleyeceğim, ardından da eski hayatımdaki rutin konserlerime devam edeceğim."

"Hastamız hayati tehdit oluşturan kanamalar nedeniyle oldukça ağır durumdaydı"

Prof. Dr. Deniz Balcı, Evgenidze'nin hastalığının yüksek riskli ve kritik bir durumda teşhis edildiğinden bahsederek, gerçekleştirilen başarılı karaciğer nakli operasyonun detaylarını, "Hastamız karaciğer sirozu ve bu karaciğere kan getiren damarların tıkanmasına bağlı gelişmiş varis kanamaları nedeniyle bize başvurdu. Yapılan tetkiklerde hem karaciğer sirozuna bağlı karında asit gelişimi, hem böbrek fonksiyonlarında bozulma hem de hayati tehdit oluşturan kanamalar nedeniyle hastamız oldukça ağır durumdaydı. Kendisinin bir karaciğer vericisi vardı; o da sanat camiasından yakın arkadaşı ve müzisyen bir insan. Organ Nakli Konseyi olarak vericiyi incelediğimizde, karaciğer damarlarının yapısal olarak bir varyasyon gösterdiğini tespit ettik. Dünyada çok nadir yapılan özel bir greft türü olarak, karaciğerinin sağ tarafının dış kısmını alarak karaciğer naklinin planlanabileceğine ve hayat kurtarıcı bir ameliyat olduğu için de gecikmeden yapılması gerektiğine karar verdik. Ardından da hastamıza bu karaciğer naklini gerçekleştirdik. Nakil ameliyatı oldukça zor geçti çünkü damarların tıkanmasına bağlı olarak birçok yan yol oluşmuştu. Bu damar için yapay bir damar kullanarak köprüleme yaptık ve yeni karaciğere kan getirmeyi başardık ve bu şekilde başarılı bir karaciğer nakli gerçekleştirdik. Karaciğer naklinden sonra hastamız hızla iyileşmeye başladı ve bugünkü iyi durumuna geldi" sözleriyle aktardı.

"Türkiye'nin bu alanda gelmiş olduğu gelişmiş noktayı tercih etmeleri nedeniyle çok mutluyuz"

Canlı vericili karaciğer nakli operasyonunun ciddi bir deneyim gerektirdiğinin altını çizen Prof. Dr. Deniz Balcı, "Canlı vericili karaciğer nakilleri hem alıcı hem de verici için teknik olarak oldukça kompleks ve zordur. Bu noktada da deneyim gerektirdiği için her yerde yapılabilecek bir ameliyat değildi. Hastamız araştırmaları sonucu bize ulaştığında kendisine damarlarındaki tıkanıklıktan dolayı verici ameliyatının özellik ve deneyim gerektirdiğini ve normalden daha yüksek riskli bir ameliyat olacağını anlattık. Böyle bir durumda Gürcistan'dan kalkıp ülkemize gelmeleri, Türkiye'nin bu alanda gelmiş olduğu gelişmiş noktayı tercih etmeleri ve bunun sonucunun başarılı olması nedeniyle bizler de çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

"Bu durumların en önemli ve kalıcı çözümü, ülkemizde organ bağışının yeterli seviyeye gelmesidir"

Türkiye'de de benzer durumda olan ve organ nakli bekleyen pek çok hasta olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Balcı, "Ülkemizde de yabancı hastamıza benzer durumda olan, organ nakli olmayı bekleyen; gerek teknik zorluklar gerekse vericisinin olmaması ya da kompleks verici anatomisi gibi durumlarla organ bağışçısı/vericisi olamayacağı söylenen birçok hasta oluyor. Bu hastalar bazen bize de ulaşıyorlar. Bu durumların en önemli ve kalıcı çözümü, ülkemizde organ bağışının yeterli seviyeye gelmesidir. O zaman canlı vericiye ihtiyaç duymadan organ nakli bekleyen karaciğer ve böbrek hastalarımıza zamanında organ nakli yapma şansımız olacak. Bu yüzden organ bağışının önemine bir kez daha dikkat çekmek istiyorum" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çayırova'da 200 yataklı devlet hastanesinin inşaatı sürüyor
Çayırova'da 200 yataklı devlet hastanesinin inşaatı sürüyor
Ordu Şehir Hastanesi için geri sayım
Ordu Şehir Hastanesi için geri sayım
25 santimetreküplük dev böbrek taşı, hastanın sırtından girilerek çıkartıldı
25 santimetreküplük dev böbrek taşı, hastanın sırtından girilerek çıkartıldı
Van'da keratokonus uyarısı: "Gözlük numarası sık değişiyorsa dikkat"
Van'da keratokonus uyarısı: "Gözlük numarası sık değişiyorsa dikkat"
Son Haberler
Esenler'de otluk alanda yangın: Arı kovanları zarar gördü
Esenler'de otluk alanda yangın: Arı kovanları zarar gördü
Erdek Kapıdağ Yarımadası'nda çevre temizliği başlatıldı
Erdek Kapıdağ Yarımadası'nda çevre temizliği başlatıldı
Bolu'da yasak var, uyan yok
Bolu'da yasak var, uyan yok
Kilis'te metruk evde yangın
Kilis'te metruk evde yangın
Sosyal medya üzerinden organize suç örgütünü öven şahıs gözaltına alındı
Sosyal medya üzerinden organize suç örgütünü öven şahıs gözaltına...
Muhammed Salah, Trabzonspor için İstanbul'da
Muhammed Salah, Trabzonspor için İstanbul'da

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi