• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Güvenlik görevlisi Hülya'nın öldüğü kazada sürücüye 3 yıl 4 ay hapis
Genel
Yayınlanma: 23 Mayıs 2023 - 15:30

Güvenlik görevlisi Hülya'nın öldüğü kazada sürücüye 3 yıl 4 ay hapis

Genel
23 Mayıs 2023 - 15:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Güvenlik görevlisi Hülya'nın öldüğü kazada sürücüye 3 yıl 4 ay hapis

İZMİR'de görevli olduğu tramvay durağında tuvalet olmadığı için ihtiyacı nedeniyle yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı güvenlik görevlisi Hülya Onaylı'nın (38) yaşamını yitirdiği kazayla ilgili tutuksuz sanık sürücü Bahadır Sıgalı (35) 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ şirketinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hülya Onaylı'ya, geçen yıl 20 Eylül saat 21.30 sıralarında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki Köprü tramvay durağından, tuvalet ihtiyacını karşılamak için yolun karşısına geçmek isterken Bahadır Sıgalı yönetimindeki 35 AOA 048 plakalı otomobil çarptı. Tramvay istasyonu güvenlik görevlisi, evli ve 2 çocuk annesi Hülya Onaylı, ihbarla gelen sağlık ekibince Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Onaylı, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Onaylı'nın cenazesi, Yağhaneler Çinili Camisi'nde kılınan namaz sonrası Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Onaylı'nın ağabeyi Özer Tunaoğlu (48) da 9 gün sonra beyin kanamasından yaşamını yitirdi.

TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA SUÇUNDA DAVA AÇILDI

Kazadan sonra gözaltına alınan otomobilin sürücüsü Bahadır Sıgalı  işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. Onaylı'nın, görevli olduğu Köprü tramvay durağının yakınındaki yaya geçidine gelip, kırmızı ışık ihlali yaparak yolun karşısına doğru koştuğu belirtildi. Bu sırada gelen Bahadır Sıgalı'nın da otomobille çarpması sonucu Onaylı'nın havalanarak 40 metre mesafedeki diğer şeridin orta kısmına düştüğü ve yolun bitimindeki şeride savrulduğu, iddianamede yer aldı. Kaza tespit tutanağı ve bilirkişi raporuna göre Bahadır Sıgalı'nın  kazada yüksek hızla ve tedbirsiz olarak yaya geçidine yaklaştığının tespit edildiği de iddianamede belirtildi. Sıgalı'nın trafik ihlali, Hülya Onaylı da kırmızı ışık ihlali yaptığı için kazanın oluşumunda etken olduklarına vurgu yapıldı. Kazayla ilgili kurum, kuruluş ve 3'üncü kişilerin hata ve ihmallerinin görülmediği de kaydedildi. İddianamede, alınan beyanlar ve toplanan deliller ışığında Bahadır Sıgalı'nın 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi. Ara duruşmada tahliye edilen sanığa ev hapsi verildi.

KARAR ÇIKTI

Tutuksuz Bahadır Sıgalı'nın yargılanmasına bugün 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Bahadır Sıgalı, taraf avukatları ile Hülya Onaylı'nın yakınları katıldı. Hakim, olayla ilgili olarak mahkemeye sunulan yeni bilirkişi raporunda sürücü Bahadır Sıgalı'nın tali kusurlu, Onaylı'nın ise asli kusurlu olduğunu söyledi. Esas hakkında mütalaasının hazır olduğunu belirten iddia makamı, sanık için taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu. Son sözleri sorulan Bahadır Sıgalı, "Hızlı olduğumu düşünmüyorum. Hızımı net bilmiyorum ama tahminen 60 veya 70-80 ile gidiyordum. Olaydan dolayı üzgünüm. Kesinlikle böyle olsun istemezdim. Bilerek yapmadım. Bilinçsiz bir şey ve ben de mağdurum" dedi.

Sanığın son sözlerinin ardından karar açıklandı. Hakim, sanığı 'taksirle ölümüne neden olma' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırırken, iyi hali göz önüne alınarak ceza 3 yıl 4 ay hapse çevrildi. Öte yandan sanığın ehliyetine 1 yıl 4 ay süreyle el konuldu ve adli kontrol tedbirleri de kaldırıldı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Aksaray polisi modifiyeli araçlara göz açtırmıyor
Aksaray polisi modifiyeli araçlara göz açtırmıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi