İhlas Haber Ajansı (İHA) Adıyaman muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Adıyaman merkeze bağlı Boztepe köyünde yaşayan yaklaşık 200 kişi, son bir aydır içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.

Adıyaman Havalimanı yakınlarında yer alan köyde yaklaşık 10 yıldır devam eden su problemi, kuraklık ve yaşanan sel felaketinin ardından daha da ağırlaştı. Kuraklık nedeniyle su kaynakları azalırken, geçtiğimiz günlerde etkili olan sel felaketi ana su hattının kaynak noktasındaki depoya zarar verdi ve köye su akışı tamamen kesildi.

Sondaj Sistemi Devre Dışı Kaldı

Köy halkı kendi imkanlarıyla çözüm bulmak amacıyla sondaj çalışması yaptırdı ve güneş panellerinden elde edilen elektrikle suya ulaşmaya çalıştı. Ancak yaklaşık bir ay önce meydana gelen şiddetli fırtınada güneş panelleri zarar gördü ve sondaj sistemi de kullanılamaz hale geldi.

Köylüler, içme suyu sorununun çözümü için Adıyaman İl Özel İdaresi'ne başvurduklarını ancak henüz kalıcı bir adım atılmadığını ifade etti. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar, çocukların duş alamadan okula gitmek zorunda kaldığını kaydetti.

Valilikten Kalıcı Çözüm Bekleniyor

Yaklaşık 21. yüzyılda hâlâ susuzluk çektiklerini vurgulayan köy sakinleri, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini talep etti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

İl Özel İdareleri, kırsal kesimde içme suyu, yol ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin planlanması ve yürütülmesinden sorumlu mahalli idare birimleridir. Kuraklık ve iklim değişikliği gibi çevresel faktörler, özellikle kırsal mahallerdeki su kaynaklarının sürdürülebilirliğini doğrudan etkilemektedir.