İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, il başkanlığı binasında çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda bölge ekonomisi, üretim potansiyeli ve toplumsal projeler ele alındı.
Toplantıya İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bünyesindeki yaklaşık 40 STK temsilcisi, MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, dernek üyeleri ve Eğitime Destek Platformu temsilcileri katılım sağladı. Katılımcılarla tek tek görüşen Saygılı, talep ve önerileri dinlediklerini ifade etti.
İzmir İçin Ortak Akıl Vurgusu
Toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine doğru kararlılıkla yürüdüklerini belirten Saygılı, iş dünyasının üretim gücüne ve sivil toplumun tecrübesine duydukları güveni dile getirdi. Ortak akılla karar alarak sorunların takipçisi olacaklarını vurguladı.
Şehri üretim, ticaret ve teknolojide önde gelen merkezlerden biri haline getirmek istediklerini aktaran Saygılı, potansiyeli yatırıma dönüştürme vaktinin geldiğini kaydetti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ile merkezi idare arasındaki köprü vazifesi görerek bölgesel kalkınmada kritik bir rol oynamaktadır. İzmir gibi ekonomik potansiyeli yüksek şehirlerde gerçekleştirilen bu tür paydaş buluşmaları, ortak projelerin geliştirilmesi ve yatırım süreçlerinin hızlandırılması açısından önem arz etmektedir.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.