İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Ankara'da dün sabah saatlerinde Yenimahalle ilçesi İvedik Caddesi'nde trafik kazası meydana geldi. Seyir halinde ilerleyen bir motosiklet, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolda yürüyen bir kadına çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle metrelerce sürüklenen yaya, savrularak çevredeki diğer iki kadınla da çarpıştı. Olayı gören çevre sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Yaralının Durumu

Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan yaralı kadının bacaklarında kırıklar tespit edildi. Kazaya karışan diğer iki kadın ile motosiklet sürücüsünün ise olayı hafif sıyırıklarla atlattığı bildirildi.

Öte yandan dehşet veren o kaza anı, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Trafik kazaları, şehir içi ulaşımda yayaların ve sürücülerin dikkatli olmasını zorunlu kılmaktadır. Uzmanlar, hız limitlerine uyulması ve yaya geçitlerinde azami dikkat gösterilmesinin benzer kazaların önlenmesinde kritik rol oynadığını belirtmektedir.