İhlas Haber Ajansı (İHA) Antalya muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odalarından biri olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) dört adayın yarıştığı seçimlerde oy verme işlemleri başladı. Yaklaşık 70 bin üyesi bulunan ATSO’da yeni dönem meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirlenmesi için oda üyeleri sandık başına gitti.
ANFAŞ Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimlerde oy verme işlemleri saat 09.30’da hayata geçirildi. Yetki belgesi alan yaklaşık 30 bin kişinin oy kullanmasının beklendiği seçimlerde, 49 meslek grubunda toplam 297 meslek komitesi üyesi ve 124 meclis üyesi seçilecek.
Dört Aday Kıyasıya Yarışıyor
ATSO başkan adaylarından Davut Çetin kırmızı, Berkay Bahar mavi, Hatice Öz turuncu ve Reşat Güney beyaz listeyle seçimlere katılım sağladı. Sabah erken saatlerde fuar merkezinde stantlarını kurarak hazırlıklarını tamamlayan adayların ekipleri, oy kullanmaya gelen oda üyelerini karşıladı.
Sabah saatlerinde oylarını kullanan adaylar, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan adayı Hatice Öz, "Değişimin seçimi olacak, Antalya iş dünyasına hayırlı olsun" dedi. Davut Çetin ise "Çok emek verdik seçimlerde, 4-4 buçuk aydır çalışıyoruz. Tüm adaylara başarılar diliyorum, Antalya’ya hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Berkay Bahar da "Hayırlı uğurlu olsun" dileğinde bulundu.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Ticaret ve sanayi odası seçimleri, bölgesel ekonomik politikaların belirlenmesi ve iş dünyasının yerel yönetimler ile merkezi idareyle ilişkilerinde kilit rol oynar. Bu tür yapılar, üyelerinin mesleki faaliyetlerini düzenlemek ve ticari hayatın gelişimini desteklemek amacıyla yasal düzenlemeler çerçevesinde faaliyet yürütür.




Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.