İhlas Haber Ajansı (İHA) Balıkesir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşanan trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi. Kontrolden çıkan otomobil, müstakil bir evin bahçesine girerek ters döndü.

Kaza Detayları ve Müdahale

Olay, Edremit-Kızılkeçili yolu Gülbahçe mevkisinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 10 IZ 624 plakalı araç henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki evin bahçesine düştü.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Balıkesir İtfaiyesi Edremit Grup Amirliği, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde, araçta sıkışan sürücünün olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Ekiplerin çalışmasıyla sıkıştığı yerden çıkarılan sürücünün cenazesi morga kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Trafik kazaları, sürücü hataları, aşırı hız ve yol koşulları gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle sıklıkla yerleşim yerleri çevresinde meydana gelmektedir. İlgili Karayolları Trafik Kanunu ve yerel güvenlik önlemleri çerçevesinde, tek taraflı kazaların önlenmesi adına sürücülerin hız sınırlarına uyması ve dikkatli seyretmesi hayati önem taşımaktadır.